De mensen die m’n blog al langer volgen, weten dat ik een grote voorliefde heb voor de Martinus Nijhoffbrug, ook bekend als de Bommelse brug. En dat ik sinds een jaartje ook liefhebber ben van de bijbehorende stad Zaltbommel. Gisteren was ik er met m’n maatje uit het Westland, die hier nog nooit geweest was en we maakten een lange wandeling langs de rivier.

Zelf ben ik al een paar keer naar de brug gelopen via smal pad door het gras. Op weg naar het bouwwerk met pijlers en kabels wat een onmiskenbare aantrekkingskracht op me uitoefent. Ik was er al ontelbare keren overheen gekomen, vaak met de auto, soms met de motor en ook al verschillende keren met de fiets, maar eronder had ik nog niet gestaan.

Mijn favoriete plek is overigens precies tussen de bruggen in. Naast de brug waar de A2 overheen loopt, is er namelijk ook een spoorbrug met bogen, die er een stukje vandaan ligt. Om precies in het midden tussen deze bouwwerken in te staan en de auto’s en de nodige treinen voorbij te zien razen, terwijl het water onder je voeten klotst, dat vind ik gewoon mooi.

Dit keer nam ik een vriend mee en behalve dat we onder de brug hebben gestaan, volgden we het paadje nog een heel stuk verder, om uiteindelijk ter hoogte van Oensel de fietsdijk weer op te klimmen. Voor we aan de terugweg begonnen, hebben we het de houten uitkijktoren beklommen en het ernaast gelegen mtb-parcour verkend.

Op de uitkijkpost was ik al eens eerder geweest, maar een mooi uitzicht verveelt nooit! En na een mooie wandeling van ruim 6 km, schoven we redelijk uitgehongerd aan bij Automatiek Tigo voor een welverdiend frietje, die na een paar uur lekker lopen extra goed smaakte! Al met al een leuke middag in een stad die me volgens mij nooit gaat vervelen!

Ben jij weleens in Zaltbommel geweest?