Sinds het voorjaar is mijn tv amper meer aan geweest. En dan bedoel ik dus écht niet aan. Ik ben niet zo iemand waarbij dat ding steevast elke avond rond een uur of zeven aan gaat en vervolgens pas uit rond bedtijd. De helft van de tijd kijk je er dan toch niet echt naar en het ding staat wel energie te vreten en me af te leiden van waar ik mee bezig ben. Dus blijft hij vaak uit.

Maar nu de dagen weer korter worden en de temperaturen lager, vind ik het wel weer prettig om vanonder mijn dekentje met een kop thee in de hand een leuke film te kijken en ik heb er in de afgelopen paar weken dan ook al verschillende gezien waar ik vandaag iets over wil schrijven.

Green Book (2018)

Als ik het me goed herinner, was Green Book de eerste film die ik zag na mijn ‘zomerstop’. Naast een account op Netflix, heb ik ook een account bij Pathé Thuis, waar nieuwere films te zien zijn.

Green Book was er ook één waar ik benieuwd naar was. De film gaat over een zwarte pianist die op zoek is naar een chauffeur voor zijn toer in Zuid-Amerika en deze vindt in de lompe Italiaans-Amerikaanse Tony Lip, die sowieso ook niet vies is van vooroordelen en racisme.

Wat volgt is een soort roadtrip waarbij de twee mannen met de meest uiteenlopende situaties te maken krijgen en uiteindelijk meer respect krijgen voor elkaar. Tony keert uiteindelijk terug naar huis als een andere man. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Ik vond het een mooie film met een goed en meeslepend verhaal en goed acteerwerk.

Verliefd op Cuba (2019)

Ook op Pathé zag ik de Nederlandse film Verliefd op Cuba. Ik gok dat dit de opvolger is van Verliefd op Ibiza die ik best leuk vond. Deze dus niet. Eigenlijk wilde ik hem halverwege al af zetten, maar ik heb hem toch grotendeels gekeken omdat ik het anders zonde van het geld vond.

Verliefd op Cuba gaat over Loes die haar dochter achterna reist die vanuit Cuba heeft laten weten dat ze gaat trouwen met haar vriendje. Loes vindt uiteindelijk zelf ook haar geloof in de liefde weer terug en zo is het eind goed, al goed. Ik vond de film wat rommelig, het verhaal kreeg totaal geen ‘grip’ op me en ik vond het gewoon een hoop flauw gedoe. Jammer.

A Street Cat Named Bob (2016)

Dit zou zomaar eens de beste film kunnen zijn die ik in heel lange tijd heb gezien. Net als Green Book overigens ook gebaseerd op een echt verhaal. Zwerver en junk James Bowen leeft op straat en probeert met zijn muziek wat geld te verdienen, maar het leven lacht hem niet echt toe. Totdat hij in aanraking komt met een grote rode kat die niet bij hem weg te slaan is.

Ondanks dat het aanvankelijk niet zijn bedoeling is om de kat bij zich te houden, heeft de kat andere plannen en vormen ze al snel een twee-eenheid. De kat gaat overal waar hij gaat. Door de kat, wil hij meer zijn best doen, verdient hij meer geld omdat de mensen op straat Bob zo leuk vinden en uiteindelijk is hij in staat om een normaal leven op te gaan bouwen, dankzij Bob.

Tall Girl (2019)

Een film op Netflix waar nogal veel over te doen was omdat het meisje in kwestie helemaal niet zo extreem lang was. Ik heb de film ook gezien en vond het niet zo heel bijzonder. Het verhaal gaat over de zestienjarige Jodi die in vergelijking met haar klasgenoten heel lang is en daar veel mee gepest wordt.

Ze heeft ook nog nooit een vriendje gehad, tot er een nieuwe klasgenoot in haar klas komt die ze niet alleen héél leuk vindt, maar die ook nog eens lang is. Die overigens meteen wordt ingepikt door haar aartsrivaal. Ik vond het een vrij standaard teenager film, alleen het einde was best verrassend. Verder weinig bijzonders.

De Wilde Stad (2018)

Een film die ik een paar weken geleden met m’n moeder heb gekeken bij haar thuis. De Wilde Stad is een soort natuurdocumentaire, maar dan op een meer speelse en aantrekkelijke manier gebracht waardoor het niet zo’n droog verhaal wordt.

De film laat je de stad en omgeving zien vanuit het perspectief van een kat genaamd Abatututu, die ook de verteller van het verhaal is. De combinatie van schitterende filmbeelden, humor en een originele twist, maakt de film in mijn ogen tot een absolute aanrader om te bekijken!

Falling Inn Love (2019)

Het leven van een vrouw in San Francisco loopt niet echt lekker en dan besluit ze zich op te geven voor een competitie waarbij ze een herberg in Nieuw-Zeeland kan winnen. Ze wint en reist af, maar de herberg blijkt een enorm vervallen pand te zijn.

Met de hulp van de knappe Jake weet ze het hele spul te renoveren tot een haar droomhuis en bloeit er ook iets op tussen de twee. Op zich een prima film, ware het niet dat ik om de haverklap was afgeleid door andere dingen en het verhaal veel te voorspellend vond. Misschien heb ik gewoon te veel romcoms gezien…

Billie Elliot (2000)

Billie woont met zijn oudere broer en vader, die beiden mijnwerkers zijn, in een klein stadje in het noordoosten van Engeland. Hij zit op boksles, maar komt er al vrij snel achter dat hij liever ballet doet.

Met de nodige negatieve gevolgen van dien want ‘ballet is voor mietjes’. Uiteindelijk weet hij het met de hulp en privélessen van de balletlerares tot de Royal School of Ballet te schoppen. Op zich een prima film, al vind ik het einde heel gek en onaf.

Mr. Fuzzypants (2016)

Een typische familiefilm waar je eigenlijk niet bij na hoeft te denken, maar persoonlijk vond ik deze best leuk en ik heb verschillende keren hardop moeten lachen. De film gaat over een gezin waarin vader meer aandacht heeft voor zijn werk.

Als hij vervolgens een kat als verjaardagscadeau voor zijn dochter koopt, lopen dingen uiteindelijk flink in de soep, raakt de vader in coma en heeft vervolgens een soort gedaanteverwisseling ondergaan met de kat. En een volwassen man die als het ware in het lijf van een kat zit, is best hilarisch!

Heb jij één van deze films al eens gezien?