In een stad als Gorinchem wonen, heeft onder meer als voordeel dat er regelmatig leuke (gratis) evenementen georganiseerd worden, waarvoor je nooit ver van huis hoeft! Afgelopen weekend stond zelfs bol van festiviteiten, met de jaarlijkse Botenbeurs en vrijdagavond de Schemermarkt,

Omdat die Schemermarkt vorig jaar ook zo leuk was, had ik die al bij de allereerste aankondiging, gelijk in mijn agenda gezet. Vrijdagavond was het dus zover. Tussen 18:00 en 23:00 uur kon je op de Langendijk genieten van muziek, lekker eten en drinken, kramen met authentieke, creatieve en originele producten en gezelligheid.

Wat me vorig jaar opviel en nu weer, is dat er zo’n leuke sfeer hangt. Ik ben zelf allesbehalve een mensenmens en als ik een braderie of markt bezoek, loop ik langs alle kramen om te zien of er iets van m’n gading bij zit, maar spreek ik eigenlijk niemand. Met die schemermarkt gebeurde dat dus wel. Vorig jaar was dat al zo en dit keer weer. Ik werd nu zelfs meerdere keren herkend (van Instagram) en dan volgt er vanzelf wel een praatje. Wel een aparte gewaarwording. ūüôā

Ik kocht ook nog een paar leuke dingen. Een toffe ‘air mail’ washitape (zoiets zocht ik al een tijdje, maar een echt mooie had ik nog niet gevonden) bij de dromerige kraam van De Verknipte Atlas, een stoere handgemaakte leren armband van De Juf, Snipperdag biertje van SpeciaalbierWereld en een fluffy grijs luipaardprint petje van Luvvies by Saar.

Het petje blijkt helaas wat hoofdpijn bij het dragen te geven, maar misschien dat ie oprekt door gebruik. Verder kon ik de poffertjes van Pannenkoekenhuis Frittella niet weerstaan en dronk ik een verfrissend glas ‘lemonana’ bij Sweet Ima. Het plaatje compleet. Heerlijke avond!

Voor zaterdag had ik een enorm vol programma. Niet alleen wilde ik de Botenbeurs en de dit jaar nieuw georganiseerde Vintage Kledingmarkt bezoeken, ik moest ook bij 3 verschillende winkels in het Piazza Center zijn en eigenlijk zou ik ook op de fiets naar Giessen gaan, waar ‘t Linipadfestival aan de gang was bij het fort. Dat laatste heb ik uiteindelijk laten vallen omdat het √©cht geen weer was om op de fiets te stappen, maar de rest heb ik allemaal gezien en gedaan!

De kledingmarkt ging ik als eerste op af, maar dat bleek tegen te vallen. Waar ik een echte markt had verwacht, waren er hooguit vier kramen en de meesten waren zelfs nog aan het opbouwen, terwijl het evenement al een paar uur eerder van start was gegaan. Omdat het keihard waaide en ook regelmatig regende, was het eigenlijk geen doen om met een berg kleren en zonder kraam op zo’n terrein te staan, dus ik gaf de dames die al snel naar huis gingen geen ongelijk.

Desondanks heb ik wel een paar leuke aankopen gedaan: Twee heerlijk zachte truien met V-hals, (een witte en een grijze), een blauw Gaastra spijkerjack met applicaties en een grijze van Geisha. En in totaal nog geen ‚ā¨ 15 kwijt. Goeie deal! Ik maakte ook nog een praatje met de meeste dames die een kraam hadden en kreeg van √©√©n de leuke opmerking “Van jouw stijl word ik √©cht blij!”

Ook over de Botenbeurs liep ik natuurlijk een rondje. Ik kwam een erg gaaf voertuig tegen wat Seabreacher heet. kreeg een vluchtsleutelhanger en flyers over koolmonoxide van de Brandweer en dronk heerlijke cappuccino van Koffie K-tje onder het genot van leuke muziek van Big Music Cruise. Wederom een zeer geslaagde dag! Ondanks het tegenvallende weer!