Jaren geleden kocht ik regelmatig kleding via Marktplaats. Iets wat helaas over het algemeen meer miss dan hit bleek, omdat je kleding niet kunt passen en iets dus op de gok koopt. En kopers ook niet altijd even eerlijk waren over de staat van de kleding. Ook bij de kringloop ging ik weleens kijken, maar dat was best een stukje fietsen en dat had ik er meestal niet voor over.

Jarenlang liet ik het secondhand shoppen aan me voorbij gaan, totdat dit jaar de kringloopwinkel Woord en Daad zich in de binnenstad van Gorinchem vestigde. Uit nieuwsgierigheid eens gaan kijken en wat ik aantrof was een nette winkel met prima spullen en ook een flinke selectie kleding waar je op je gemak doorheen kunt snuffelen en ook daadwerkelijk kunt passen.

Hierdoor heb ik mijn oude liefde voor secondhand shoppen teruggevonden en de afgelopen tijd een aantal leuke items gescoord. Ook op de vintage kledingmarkt die dit jaar voor het eerst in combinatie met de Botenbeurs werd gehouden, tikte ik een aantal leuke spullen op de kop. Vandaag laat ik je mijn favoriete aankopen zien!

Eigenlijk begon het allemaal met de zoektocht naar twee bloesjes. Ik was al langere tijd op zoek naar een witte blouse zonder tierlantijnen, maar zoals ik al vaker heb gemerkt, zijn de meeste damesmodellen niet mijn ding. Te kort, te doorschijnend, te veel toeters en bellen. Ik wil een eenvoudig recht model waar je niet doorheen kunt gluren en een lengte die verder komt dan net een paar centimeter onder m’n taille.

Ik vond ‘m bij de eerder genoemde kringloopwinkel en stuitte daar ook gelijk op een blauw met wit geruit bloesje die ook op m’n verlanglijstje stond. Beide items zijn officieel herenoverhemden, maar ik ben er blij mee, ze zitten lekker en staan leuk. Ik koop overigens wel vaker herenkleding, dus zo gek is dat niet voor mij.

Vooral heren hoodies zijn favoriet! Het gestreepte truitje van EDC kwam ik ook tegen en ging voor het astronomische bedrag van € 1.50 mee naar huis. Mijn liefde voor strepen is de laatste tijd flink toegenomen en daarnaast vind ik de halslijn superleuk!

Selfie met witte blouse

Blauw geruite Twinlife blouse

Witte blouse & gestreept truitje

Eerder dit jaar kocht ik via eBay UK dit toffe retro Adidas Originals T-shirt. Ik heb dezelfde ook in het zwart, al is die eigenlijk niet zo heel mooi meer, maar ik draag ‘m desondanks graag. Ik wil ‘m ook graag in het grijs, maar heb daar niet naar gezocht.

Het gestreepte shirt met lange mouwen komt wederom van Woord & Daad en is eigenlijk een jongensshirt, maar zolang het past en leuk staat, boeit het me niet voor wie of wat het bedoeld is. Naar maten kijk ik ook niet. Zolang het niet te strak zit of juist veel te wijd is. Het witte shirt kwam ik bij een andere kringloopwinkel tegen en vind ik helemaal geweldig.

Het blijkt achteraf een nogal gewild T-shirt van Zara te zijn. Het is loose fit, heeft een V-hals en de tekst ‘Polite till I bite’ erop. En dat is mij ten voeten uit. Ik ben meestal veel te aardig, maar als je het verbruid hebt, kan ik ook aardig van me afbijten.

Wit T-shirt met tekst

Selfie met Adidas T-shirt

Inmiddels is de zomer over, dus kunnen de shirtjes in de kast en komen de breisels weer tevoorschijn. En ik hou ervan! Eén nadeel is dat truien vaak best prijzig zijn, tenzij je natuurlijk iets leuks scoort bij een kringloopwinkel of vintage kledingmarkt!

De wijnrode gebreide hoodie op de eerste foto heb ik vandaag aan en dit wordt een onbetwiste favoriet deze winter. Breisels gecombineerd met een hoodie model, helemaal mijn ding! De witte en de grijze trui kocht ik allebei op de eerder genoemde kledingmarkt en de witte heb ik ook al gedragen.

Het is zo’n trui waar je in verzuipt, maar daar hou ik van. En zo zacht! Door de vrij wijde V-hals misschien ook leuk om met een bloesje eronder te dragen, al heb ik dat nog niet geprobeerd. De grijze is ook een wijde trui met V-hals en ook heerlijk zacht.

Naar een oversized model spijkerjack was ik ook nog op zoek. Ik heb zo’n jasje, maar dat is meer een aansluitend model en ik wilde ook graag een nonchalanter model. Deze van Gaastra kwam ik ook tegen op de markt en ging voor € 2,50 mee naar huis. Mooie deal! De ketting op de foto van de grijze trui kocht ik overigens nieuw op het Hippiefestival wat afgelopen zomer werd gehouden en heb ik al zó vaak gedragen dat het koordje al wat rafelig begint te worden. :-)

Bordeauxrode gebreide hoodie

Grijze trui met V-hals

Comfy witte trui

Spijkerjack van Gaastra

Tot slot een item wat ik niet tweedehands kocht, maar wat wel een beetje in het retrosfeertje past. Bij muziekwinkel Another Record in mijn eigen stadje Gorinchem, kocht ik dit witte T-shirt met grammofoonplaat erop en ik vind ‘m geweldig! De zwarte metalen beker en de pianokaart komen daar ook vandaan. Echt, ik hou van dit soort winkels en van dit soort spullen!

Ik ben heel blij met mijn nieuwe aankopen. Gek genoeg heb ik vaak het gevoel dat ik juist met dit soort items blijer ben, omdat ze ten eerste zo goedkoop zijn en je de dingen die je uiteindelijk besluit te kopen, met zorg hebt uitgezocht. Ook omdat je tweedehands aankopen nu eenmaal niet kunt terugbrengen of ruilen en niemand houdt van miskopen. :-)

T-shirt met LP print

Koop jij ook weleens tweedehands kleding of andere spullen?