Een paar weken terug was ik met mijn moeder op het Eiland. En dan heb ik het dus niet over een tropisch eiland of één van de eilanden in de Waddenzee. Het Eiland, hier in de regio beter bekend als Het Aailand, is een schiereiland in Nederhemert-Zuid, wat weer in Gelderland ligt. Het is een bosrijk natuurgebied waar je lekker kunt wandelen en struinen. Een plek waar ik als kind al regelmatig op vroege zondagochtenden te vinden was met opa en oma.

De laatste keer dat ik daar ben geweest, was toen ik een fotoshoot deed van de nieuwe auto van m’n moeder. Toevallig was dat bijna exact een jaar geleden op de dag dat we er onlangs waren.

Het was, net als vorig jaar, een prachtige herfstdag en ondanks dat we wel wat meer herfstkleuren hadden verwacht, was het toch leuk. Het is geen enorm bos, maar wel heel mooi. Ik vind het daar veel mooier dan bijvoorbeeld in het Lingebos in Vuren.

Er staat overigens ook een kasteel op het Eiland, waar ik vorig jaar in ben geweest tijdens Open Monumentendag. Er is een bedrijf in gevestigd, dus binnen ziet het er minder historisch uit dan je aan de buitenkant zou verwachten.

Ook is er een speeltuin en vroeger zat er ook een cafetaria bij waar ze lekkere ijsjes verkochten. Volgens mij bestaat die nog steeds. De term eiland is overigens een beetje misleidend, want een echt eiland is het niet, wel een schiereiland.

Ik heb een aantal van de mooiste foto’s in een galerij gezet, die kun je hierboven zien. Overigens ben ik er sinds kort achter dat deze galerij op mobiel niet meer werkt en je foto’s afzonderlijk aan moet klikken. Hier wordt aan gewerkt, al is de oplossing nog niet in zicht. Dat even terzijde.

Na een wandeling inclusief picknick (m’n moeder had koffie en broodjes mee, wat ik een superleuk idee vond), zijn we op weg terug naar de pont ook nog bij de molen in Wijk en Aalburg geweest. Ik ben gek op molens en als het even kan, wil ik de trappen op om van het uitzicht te genieten. Ik denk dat ik de liefde voor molens van m’n opa heb, die vroeger jarenlang lid is geweest van de Molenstichting.

Deze molen, De Twee Gebroeders, was dus deze dag ook open, er waren mensen in aan het werk en je kon naar boven om vanaf de omloop het uitzicht te bewonderen. Je keek zo over de Maas met de frisgroene uiterwaarden en het is denk ik wel één van de mooiste molen-uitzichten waarvan ik tot nu toe heb mogen genieten!

Molen ‘De Twee Gebroeders’

Uitzicht vanuit de molen

Al met al een superleuke middag gehad en mooie foto’s gemaakt. Ik kan me eigenlijk niet meer voorstellen dat ik vroeger zo’n enorme hekel aan de herfst had, want ook in deze tijd van het jaar kun je nog volop genieten van de natuur en mooie wandelingen.

Maar dat wandelen is iets wat ik vroeger niet deed en fotograferen ben ik denk ik pas de laatste 7 jaar echt actief mee geworden, ondanks dat ik er in 2002 al mee begon, dat zal waarschijnlijk het verschil maken!

Wat vind jij van de herfst?