Dat bloggen van mij gaat weer niet zo lekker de laatste weken. Het is gelukkig niet zo dat mijn nieuwe methode nu al niet meer werkt. Maar meer omdat ik al een maand niet echt lekker in m’n vel zit en dan droogt m’n inspiratie en de zin om aan m’n blog te werken vaak op als sneeuw in de woestijn. Is dat een bestaande uitdrukking? Vast niet, maar het klinkt goed.

Daarnaast heb ik natuurlijk best een lange tijd amper naar m’n blog omgekeken en de routine van het bloggen raakt dan uit je systeem. Je moet jezelf er steeds aan herinneren. Ik ben sowieso overdag vaak met van alles en nog wat bezig en als ik ‘s avonds dan al denk aan bloggen, heb ik geen energie meer over omdat ik gewoon relaxed op de bank wil zitten en ergens mee bezig wil zijn waar ik niet over na hoef te denken. Dat dus. Maar vandaag heb ik weer wat leesvoer voor je. Een terugblik van de afgelopen twee weken. Enjoy!

dinsdag 5 november

Een doorsnee dinsdag waarop ik weinig bijzonders heb gedaan. Wel kwam ik het mooie stadhuis van Gouda tegen, nota bene in mijn eigen woonplaats! In het pand waar V&D altijd heeft gezeten, is tegenwoordig een makelaar gevestigd en die hebben een aantal bekende Nederlandse panden in het klein in hun pand staan.

Ik zou graag eens binnen kijken om wat meer foto’s te maken, maar volgens mij is de ruimte waarin ze staan echt een kantoorruimte en daar ga ik echt niet zomaar binnen lopen of vragen of ik foto’s mag maken. Deze is door het raam heen gemaakt.

Stadhuis Gouda miniatuur

woensdag 6 november

Met Bas naar Sliedrecht geweest. Ik loop veel en meestal is dat in en om mijn eigen woonplaats, maar die ben ik weleens zat en dan pak ik trein of de pont en ga ik ergens anders heen.

Dit keer werd dat een retourtje Sliedrecht en een totale wandelafstand van iets meer dan 13 km. Lekker! Het was ook mooi weer, dus helemaal genieten. Genoeg gezien, ook straatjes die ik nooit eerder had ontdekt, plus een leuk parkje. En geluncht bij Stadskaffee311. Prima middag!

vrijdag 8 november

Weer een dag waarop ik veel gelopen heb, natuurlijk voornamelijk met Bas. Dit soort dagen met mooi herfstweer, dan is de herfst nog best te overkomen. :-) ‘s Middags moest ik naar de huisarts en daar kwam ik dus met een heel wat minder goed gevoel vandaan. Namelijk met een verwijzing voor het ziekenhuis vanwege het tinnitus gebeuren en meer angst en zorgen. Enfin, daarover heb ik dus eerder al geschreven, dus daar ga ik niet verder over uitweiden.

Het werd een dag waarop ik me vreselijk ellendig heb gevoeld en zoveel mogelijk ging lopen om afleiding te zoeken. Wel was er een klein lichtpuntje in de vorm van de post. Ik had een supertof tweedehands hoedje gekocht via Vinted en die werd deze dag bezorgd. Ik ben er heel blij mee!

zaterdag 9 november

Lopen werd een soort verslaving. Zolang ik buiten was, hoorde ik die piep in m’n oren niet waar ik nu zo angstig van werd en sowieso heeft lopen vaak een kalmerende werking. Ik liep 60 km in die week, terwijl ik 2 van de 7 dagen amper buiten was geweest door slecht weer. Dus eigenlijk 60 km in 5 dagen.

Zaterdag met Bas naar de dierenarts voor zijn jaarlijkse prik en omdat het vlak bij het bos is, zijn we daar vervolgens nog gaan lopen. Ook dat werd weer een flinke tocht, onder meer over zandpaden en door de modder, dus nog best intensief ook. Maar alles beter dan thuiszitten.

Herfst in het Lingebos

zondag 10 november

What can I say? Wandelen en meer wandelen. En even op de fiets naar Albert Heijn. Ik was blij dat het nog steeds mooi weer was, want als het regent ga ik dus niet voor m’n lol naar buiten. Kou vind ik dan weer niet erg. Onderweg koffie gehaald bij Argos (tankstation). Voor € 1,50 kun je daar een prima bakkie tappen en daar had ik dus behoefte aan. Tijdens een wandeling begin van de avond, maakte ik de tweede foto. je ziet het terrein Buiten de Waterpoort en de Merwede.

maandag 11 november

Vooral als het op vlees aankomt, ben ik een lastige eter. Er is weinig wat ik lekker vind of überhaupt lust. Maar biefstuk, daar kun je me bij wijze van spreken voor uit m’n bed halen. En laat het nu lang geleden zijn dat ik van zo’n mals stukje vlees gesmuld had. Ik wacht eigenlijk altijd af tot ze weer in de reclame zij (mijn favoriet is die van Spar). Dit keer helaas geen reclame, maar gewoon een héél sterke behoefte aan zo’n mooi rood stukje vlees. En genoten heb ik!

Biefstuk en groente

woensdag 13 november

Het weer was de tweede week een stuk minder aantrekkelijk. Veel regen en bijtende kou met veel wind. Ik scoorde voor Bas bij de HEMA een regenjasje dat niet alleen functioneel is, maar ook nog eens superleuk staat.

Eronder draagt hij zijn rode sweater. Zo blijft ie lekker warm en ook droog. Op de tweede foto zie je de Dalempoort. Deze maakte ik tijdens een wandelingetje eind van de middag. Ik vond de wolkenlucht wel mooi.

donderdag 14 november

Behalve het hoedje, had ik nog iets gekocht via Vinted. Een rugtas met schotse ruit en deze leuke top, beide van dezelfde verkoper. Tweedehands kleding koop ik niet zo snel zonder dat ik het kan passen (online dus), maar deze vond ik zó geweldig dat ik de gok wel wilde wagen voor maar € 2. Gelukkig past hij goed en ik vind ‘m super. Jammer dat ik ‘m nu nog niet kan dragen. Al kan ik er natuurlijk altijd een bloesje overheen doen, maar ik ben niet zo van de laagjesmode.

Nieuwe top met muziekprint

zaterdag 16 november

Een dag met een drukke planning. Ik moest in Werkendam én in Hardinxveld zijn en er is maar één manier waarop je dat kan combineren en dat is met de pont. Geen straf! Ik moest alleen in Beneden-Hardinxveld zijn, terwijl de veerpont in Boven-Hardinxveld aankomt. Dat is zo’n 5 km fietsen en ik had in totaal 40 minuten om heen en terug te fietsen en m’n ding te doen. Dat was aanpoten, maar met een gemiddelde snelheid van 25 km/pu heb ik het nét gehaald!

Varen op de Merwede

zondag 17 november

Met Rasit naar Slot Loevestein geweest. Van een man die daar als tuinman werkt en die ik weer via Instagram ken, had ik twee vrijkaartjes gekregen. Het was een leuke middag en ondanks dat ik het terrein rondom Loevestein van haver tot gort ken en het kasteel vaker van binnen heb gezien, is het altijd leuk om daar even rond te kijken. De Konikpaarden stonden toevallig ook vlak bij, dus die moesten natuurlijk ook even op de foto. Zoals je ziet was het ook prachtig weer!

Tot zover twee weken in vogelvlucht. Ondanks dat ik dus niet zo lekker in m’n vel zat en zit, best veel gedaan en gezien wat fijne afleiding is. Heb jij wat leuks gedaan?