Traditiegetrouw volgen op de laatste dagen van het jaar, mijn twee jaaroverzichten. Eerst één in foto’s en op 31 december het ‘grote’ jaaroverzicht waarin ik in grote lijnen vertel hoe mijn jaar is verlopen met links naar oudere tweets en blogposts. De terugblik in foto’s draait echt om beeld, waar ik in het kort wat over vertel.

Het is altijd een hele klus, maar ook wel een heel leuke, om ál die foto’s van een heel jaar door te spitten. Zo kom je wat tegen hoor! Kon het ook niet laten om wat plaatjes op Twitter te posten, wat overigens andere foto’s zijn dan wat je in dit artikel krijgt voorgeschoteld. Nieuwsgierig? Bekijk de tweets hier. Nu door met het echte werk!

januari

De Lingehaven is een plek die door mij vaak gefotografeerd wordt, in dit overzichtje van januari zie je ‘m 2 keer voorbij komen. Al zijn het wel heel verschillende foto’s. Het was koud en behoorlijk winters en eind van de maand viel er zelfs sneeuw! De foto van de glazen koepel maakte ik in Den Bosch als ik me niet vergis en de selfie met romantische krullen vind ik nog steeds wel leuk.

Ik heb vaak het idee dat ik er in het begin van het jaar beter veel uitzie dan aan het eind, maar misschien dat gezichtsbedrog. Ik hoop het. 🙂 Ook deed ik in januari m’n zelfbedachte 30 Day Art Challenge, waarbij ik elke dag iets tekende of schilderde, onder meer dit portret van m’n vader.

februari

In februari heb ik waarschijnlijk het meest gefietst van het hele jaar! Op het moment van schrijven heb ik al zeker drie maanden niet meer in het zadel gezeten, alleen voor ritjes naar Albert Heijn en ik krijg spontaan zin van het zien van deze beelden!

De foto’s van de Dalempoort (nummer 3) en de zonsondergang boven de rivier (nr. 4) maakte ik thuis in Gorinchem, maar de rest allemaal tijdens fietstochtjes! Gauw weer mee beginnen als het weer een beetje meewerkt!

maart

Ik hou van maart. De belofte van betere tijden. De eerste bloemen die uit de grond komen, langer licht. Eigenlijk vind ik april nog fijner omdat het dan vaak al lekkerder is qua temperatuur, maar dat voorzichtige voorjaar, dat vind ik zo mooi! Fris was het dus nog wel in maart, dus het mutsje wat ik toen net nieuw had, heb ik veel gedragen.

Ook gaf ik mijn dressoir een make-over, maakte wat fietstochtjes en zette de voorjaarsbloemen op de foto. Tot slot had ik een clip-in hairpiece gescoord via AliExpress omdat ik weleens wilde zien hoe echt lang haar me stond.

april

Een verlaat sneeuwklokje in de tuin, wandelen in Woudrichem, meer bloemen en fietstochtjes en een selfie die ik maakte voordat ik naar een feestje ging. Eigenlijk was deze look wel een beetje te sexy voor mijn doen.

De top die ik onder het doorschijnende shirtje droeg, heb ik daarna ook niet meer gedragen omdat ik ‘m toch wel iets te veel van het goede vond. Tot slot een zwart-witfoto van een auto genaamd DeSoto Firedome. Ik hou wel van dit soort auto’s!

mei

Het begon echt ergens op te lijken. Veel groen, blauwe luchten en andere kleurtjes. Ik ging met m’n maatje uit ‘t Westland wandelen bij Landgoed Mariënwaerdt, bij m’n moeder op bezoek en met Martin naar Den Bosch. Ik begon met het dragen van hoedjes en deed mee aan een fietstocht door het Land van Altena. Een prima maand!

juni

Deze maand best wel veel op pad geweest, onder meer met Martin, maar ook gewoon op eigen houtje. Ik was onder meer bij de oude Lekbrug in Vianen, bracht een bezoekje aan het Duyls Bos, ging naar Drimmelen, Heusden en Willemstad en maakte tussen neus en lippen door wat foto’s bij Kasteel Ammersoyen. Jammer was wel dat ik de 2e helft van de maand bijna non-stop duizelig was sinds die rare flauwval-actie, maar foto’s maken bleef ik hoe dan ook gewoon doen!

juli

Ook deze maand veel van huis geweest. Zo bezocht ik onder andere Leerdam en Dordrecht (waar ik moest zijn om iets op te halen, maar uiteindelijk nog uren rondliep en foto’s maakte) en kwam ik voor het eerst in Vreeswijk. Ook De Biesbosch, Nieuwpoort en Ammerzoden kwamen voorbij, ik deed een ballonvaart met m’n moeder en liet ruim 5 cm van mijn haar knippen!

augustus

Weer een maand waarin ik behoorlijk wat heb gezien en gedaan. Fietstochtjes door onder meer het Lingebos en Giessenburg, spontane bezoekjes aan de Bataviawerf in Lelystad, het strand van Rockanje en kasteel Heukelum, een veld vol zonnebloemen fotograferen en een voor mijn doen extreem vroege ochtend in Woudrichem. Ja, ik heb me wel weer aardig vermaakt!

september

Ook september was weer een behoorlijk volle maand, het gaat bijna vervelen! Ik ging met m’n moeder naar de Binnenvaartdagen in Zwijndrecht, bezocht Kasteel Waardenburg tijdens de Open Monumentendag, mocht met André mee op de Waterbus en was het tijd voor de jaarlijkse stedentrip, die me naar Amersfoort en Naarden voerde. Verder ontdekte ik een leuke tearoom in m’n eigen stad, kwam ik tot de ontdekking dat de zogenaamde bakerboy petjes ook wel mijn ding zijn en liet ik een nieuwe tattoo zetten.

oktober

De herfst begon al aardig haar intrede te doen, dus zocht ik regelmatig een bosrijke omgeving op, omdat dat zich nu eenmaal heel goed leent voor het maken van mooie herfstfoto’s. Ik ging met m’n moeder wandelen op het Eiland, deed samen met Bas een paar keer een rondje Lingebos en we gingen ook weer eens struinen bij Landgoed Mariënwaerdt.

november

Dit was denk ik wel de maand waarin ik de meeste afstanden heb gelopen van het jaar. Ik had behoorlijk veel stress vanwege wat naderende ziekenhuisbezoekjes en dan ga ik vaak lopen om mijn hoofd leeg te kunnen maken.

Ook ging ik een paar keer de stad uit, al ben ik nooit echt ver weg geweest. Met voornamelijk wat bezoekjes aan Sliedrecht, Hardinxveld en Werkendam. Verder ging ik voor het eerst naar Culemborg, wat een hoogtepunt van de maand was, ik kwam er vanwege praktische redenen, maar besloot al snel dat ik hier vaker heen zou gaan!

december

Ik had er wat moeite mee om de leukste/mooiste foto’s van december te selecteren, omdat ik er in de laatste maand van 2019 niet zo veel heb gemaakt. Ik ben ook niet zo veel de stad uit geweest, behalve dan voor een middagje Leerdam met Bas en op de valreep een fietstocht tijdens één van de laatste dagen van het jaar. Ik maakte het gezellig in huis, ging naar de kapper en de beautysalon en ontving de ketting met eigen inscriptie die ik al een tijd geleden besteld had.