Week 50 komt alweer in de buurt. Ongelofelijk dat het nog maar 4 weken duurt voor het jaar 2019 erop zit. Maar eerst nog de feestdagen, wat voor mij altijd meer een kwestie is van overleven dan van genieten. Ik heb er niet zoveel meer mee en ben altijd blij als het allemaal weer achter de rug is.

Maar voordat we vooruitkijken, blik ik vandaag juist even terug. Namelijk op de afgelopen twee weken. Ik heb niet heel veel foto’s gemaakt, alleen wel in het begin van vorige week. Maar daar komen nog aparte artikelen over, dus je krijgt nu alleen een sneakpreview. 🙂

dinsdag 19 november

Die vervelende maandagen ook altijd, die slaan we gelijk maar over! 🙂 Vorige week dinsdag was ik in Hardinxveld-Giessendam. Een plek waar ik in twee weken tijd drie keer ben geweest, terwijl ik er normaal gesproken zelden kom.

Ik moest iets ophalen in een winkel en heb gelijk van de gelegenheid gebruik gemaakt om een flinke wandeling te maken. Bas was uiteraard ook van de partij. Ik ontdekte een aantal mooie paadjes en gebouwen en maakte dus ook de nodige foto’s.

woensdag 20 november

De dag erna zat ik opeens in Culemborg. Een plaats waar ik volgens mij niet eerder ben geweest, terwijl het maar een halfuurtje rijden van mijn huis is. Ook daar moest ik zijn om iets op te pikken wat gereserveerd was.

Ik had al een tijd m’n zinnen gezet op een leuke trui van HEMA, maar die is steeds niet verkrijgbaar in winkels in de buurt of online, maar daar bleken ze ‘m nog te hebben. En als ik iets wil, ga ik ervoor.

Ook daar heb ik tijd uitgetrokken voor een wandeling en ik werd spontaan verliefd op deze leuke stad en heb meteen al plannen gemaakt om er vaker heen te gaan! Hierover kun je waarschijnlijk later deze week nog een apart artikel verwachten.

donderdag 21 november

In dit weekoverzicht kon je ‘m ook al zien: Mijn nieuwe glimmende broek. Toen had ik hem alleen even voor een foto aangetrokken, nu ‘voor het echie’. Ondanks dat ie heel lekker zit, was het toch wel even wennen in de zin dat ik toch ergens bang was dat mensen er opmerkingen over zouden gaan maken.

Als je het jarenlang gewend bent geweest dat mensen je om het minste of geringste uitschelden voor lelijke trol, wordt zoiets een zwakke plek die nooit meer verdwijnt. Maar er gebeurde niets, dus ik kan hem met een gerust hart aantrekken. 🙂 Ik had ‘m gecombineerd met een gebreide trui (alweer van HEMA) en een paar stoere boots.

Bas en mijn shiny pants

zondag 24 november

Over vrijdag en zaterdag is niets bijzonders te melden en ook foto’s maakte ik niet, dus door met zondag. Ik maakte een fijne wandeling over de stadswallen waarbij ik een kleurige foto maakte en zoals je gisteren al hebt kunnen lezen, bezocht ik voor het eerst Sommer Music Store en genoot van de muzikaliteit van Ron Baggerman.

maandag 25 november

En door met maandag. Tóch nog een maandag in dit weekoverzicht! Maar geen slechte. Het was een mooie herfstdag en… geloof het of niet, maar ik zat alwéér in Hardinxveld! Dit keer niet zo’n lange wandeling gemaakt buiten hetgeen waar ik voor kwam, wel een bakkie gedaan bij Deelcafé de Buurman. Altijd leuk en prima koffie voor een klein prijsje. Kijk, daar hou ik van!

De eerste foto maakte ik bij de Wiel in Hardinxveld. De tweede maakte ik eenmaal weer terug in Gorinchem. Herinner je die miniatuurversie van het stadhuis van Gouda nog? Deze staat er dus zo’n beetje naast in het pand van Leuk! makelaars. Het is het Witte Huis in Rotterdam.

woensdag 27 november

Dinsdag was wel een dingetje, want ik ben bij de KNO-arts in het AZS in Dordrecht geweest. Mijn maatje uit het Westland was zo lief om te willen rijden. Vanuit het Westland naar Gorinchem dus, vervolgens in een rotvaart naar Dordt en datzelfde ritje later in omgekeerde volgorde terug.

Dat bezoekje heeft wel een staartje gekregen, namelijk een afspraak voor een MRI-scan volgende week zondag. Heeft allemaal met dat tinnitus-verhaal te maken waar ik onlangs over schreef.

Desondanks was het verder best een leuke dag. Hij bleef tot 21:00 uur, we hebben gebak gegeten en ik trakteerde op pizza. Gelijk een mooie gelegenheid om weer eens bij te kletsen, want we zien elkaar niet vaak.

Woensdag lag dit pakje met gratis babyspuugdoek van Nutricia op de deurmat. WTF? Vervolgens ontving ik een paar dagen later nogmaals iets wat ik niet zelf heb besteld en ook dit verhaal lijkt een staartje te hebben, maar daar wordt aan gewerkt…

Verder ging ik op de fiets naar AH voor boodschappen en scoorde dit blik met Illy koffiebonen. Ik ken het merk van koffie in restaurants en koffiezaakjes en vind het altijd erg lekkere koffie.

De prijs was wel wat aan de hoge kant voor mijn doen (bijna € 9 voor 250 gram) maar onder het mom van ‘Sinterklaascadeautje voor mezelf’ ging hij tóch mee en daar heb ik geen spijt van gekregen!

donderdag 28 november

Doordat ik een paar dagen in een wat onnatuurlijke houding had gelopen vanwege een wondje op m’n voet, had ik ineens een voetblessure te pakken en kon ik helemaal niet meer lopen. Met een hoop pijnstillers en wat meer rust dan anders (wat ik lastig vind) gaat het nu redelijk, maar ik draag wel al de hele week mijn wandelschoenen omdat die goede steun geven en ik merk dat dat wel degelijk een verschil maakt. Zo zie je maar dat die dingen niet alleen handig zijn voor lange struintochten, maar ook nog eens therapeutische waarde hebben. 😀

LOWA wandelschoenen

vrijdag 29 november

Black Friday! Maar daar heb je vast niets van meegekregen. 😀 Hier en daar waren ook best leuke acties. Zo heb ik een gratis overtocht bij Riveer gescoord (voor de gelegenheid meteen met Bas gaan wandelen in Woudrichem) en twee tompoucen van HEMA die me inspireerden tot deze creatie.

Het mooie weer leek achter te zijn gebleven en nadat we in Woudrichem kort getrakteerd werden op een prachtige regenboog, ging het een paar minuten later gieten en uiteraard had ik geen paraplu bij me. 🙂 Nadat het al een tijdje kriebelde om weer eens iets creatiefs te gaan doen in de zin van tekenen en/of schilderen, kwam dat er vrijdag opeens van.

Nadat ik een kaartje met wat eenvoudige potloodschetsen voor iemand had gemaakt, stond ‘s avonds laat opeens deze kleurrijke vlinder op papier. Gewoon uit de hand getekend en lekker kleurrijk afgewerkt. De verf is helaas niet zo mooi geblend als dat ik voor ogen had, dit komt omdat ik geen aquarelpapier heb gebruikt.