Goh, het jaar zit er écht bijna op. Niet te geloven, hoe snel dat toch is gegaan. Voor mijn gevoel zitten we nog ergens half oktober of zo. Of ik zit in de ontkenningsfase. Het zal geen nieuws meer zijn dat ik altijd wat moeite heb met de decembermaand. Tot en met Sinterklaas is het nog goed te doen, maar daarna hoop ik altijd dat het maar zo snel mogelijk januari is. En niet eens omdat ik dan jarig ben. :-D

De afgelopen week was geen makkelijke voor me en had dus alles te maken met het onderwerp waarover ik in deze tekst van 10 november schreef. Daarnaast was ‘t weer ook niet echt om over naar huis te schrijven. Echt veel foto’s heb ik dus ook niet gemaakt. Toch neem ik je even mee voor dit keer dus een vrij beknopte terugblik met een aantal plaatjes van de afgelopen week.

maandag 9 december

Sinds héél lange tijd mijn yogamatje weer eens uitgerold om te proberen wat oefeningen te doen, maar dat viel nog niet mee! Zo stijf als een hark en de onrust ging ook niet echt weg. Maar ach, ik heb in elk geval een poging gedaan en zoals je ziet, wilde Bas ook wel even met me meedoen. Hij blinkt vooral uit in de downward dog pose. Met name als ie net wakker is. :-D

Yoga met Bas

woensdag 11 december

Dinsdag was ik samen met Bas met de trein naar Sliedrecht geweest, woensdag gingen we naar Leerdam. Normaal ga ik nooit zo vaak met de trein want reizen kost toch geld, ook al is een stukje naar Leerdam of Sliedrecht niet duur, maar ik had alle zeilen bij gezet om mezelf zo veel mogelijk afleiding te bezorgen en de stad uit gaan helpt dan beter dan hier rondjes gaan lopen, dus gingen we lekker op pad.

Bij HEMA Leerdam mag Bas wel binnen en de lunchroom weet hij daar dan ook feilloos te vinden. Ik ging voor cappuccino en een broodje en hij kreeg uiteraard wat snoepjes, die ik altijd bij me heb. Kijk die kraaloogjes! De vrolijke rode (kerst)trui heeft hij ook gekregen.

Verder ben ik thuis de strijd aan gegaan met een enorme stapel bladeren en na een poosje flink vegen, werden de stoeptegels weer zichtbaar. Dit is niet eens mijn eigen tuin, maar het stuk wat tussen de tuin van mij en die van de buren in ligt. Maar als je die bladeren laat liggen verandert het in een drab die op den duur écht heel glad wordt. Dus kleine moeite om dit even schoon te houden voor mezelf en voor mijn naaste buren.

Tot slot een foto van een kip (haan denk ik eigenlijk) op een hek in Leerdam, waar we trouwens ook nog flink gewandeld hebben ondanks dat het weer niet geweldig was en een tweede foto van Bas, die zichzelf ‘s avonds opeens in een winkelruit zag en daar zeker een minuut of langer naar heeft staan te staren. Kleine ijdeltuit!. :-)

donderdag 12 december

Een moeilijke dag, anders kan ik het niet noemen. Ik zou die dag de uitslag krijgen van de scan die ik de zondag ervoor had gehad en was daar vreselijk gespannen over. Het werd er niet beter op toen ik kort voor de geplande bel-afspraak een telefoontje kreeg dat het verschoven zou worden naar vrijdag. Dat is maar één dag, maar als je zó nerveus bent en daardoor zelfs moeite hebt om nog normaal te functioneren, is zelfs elke minuut er één te veel.

‘s Avonds trok ik de stad in tijdens koopavond, gewoon om iets te doen te hebben en niet thuis gevangen te zitten in mijn gedachten. Uiteindelijk kwam ik bij toeval deze gestreepte trui tegen bij HEMA (van de sale) en die ging mee naar huis.

Normaal gesproken heb ik altijd een opvouwbare tas bij me, maar omdat ik helemaal niet de intentie had gehad om iets te kopen, was ik alleen met sleutel en telefoon vertrokken. Ik had dus een tasje gevraagd en moest wel glimlachen toen ik zag dat er ‘happy’ op stond. Ik kon wel wat happiness gebruiken!

vrijdag 13 december

Ik werd ‘s morgens om 10 uur al gebeld over de uitslag, die in principe goed is, maar ze willen nu toch nog een ander onderzoek doen en het was zo’n onsamenhangend en tegenstrijdig verhaal, dat ik eerlijk gezegd niet weet of ik wel zeker kan zijn dat de bewering dat er niks ernstigs aan de hand is, wel klopt. Ik heb teruggebeld, zou ‘s middags door een andere arts gebeld worden, die afspraak werd vervolgens ook weer verzet tot na het weekend en nu is het dus nog afwachten.

‘s Avonds was er een kerstmarkt op de Langendijk in Gorinchem wat erg leuk was, maar waar ik nu verder niks over schrijf, omdat ik hierover nog een apart artikel ga maken, die je waarschijnlijk morgen kunt verwachten. Maar een sneak preview wilde ik wel even delen.

Kerstmarkt op de Langendijk

zaterdag 14 december

Behalve de kerstmarkt op zaterdag, zouden er het hele weekend kerst-festiviteiten zijn in de hele binnenstad. Net als het vorige jaar, viel dat wat tegen, maar ik heb wel mooi twee koffiedrinkende kerstbomen op de foto gezet. :-) Niet de meest mooie foto, maar vond ‘t een leuk moment. Al was het meer geluk dan wijsheid, want tijdens het maken van de foto was me dit helemaal niet opgevallen.

Koffie-drinkende kerstbomen

De rest van het weekend maakte ik geen foto’s meer en ben ik ook amper de deur uit geweest. Ik was zo vreselijk moe dat ik eigenlijk niks anders meer kon doen dan op de bank hangen en liggen en heb daar maar gewoon aan toegegeven. Sowieso was het ook niet bepaald lekker weer om erop uit te gaan en ik was al wel weer even genoeg op pad geweest deze week.

Overigens schrijf ik later ook nog iets over dat gedoe met ziekenhuizen en zo. Kan me voorstellen dat het allemaal nogal geheimzinnig overkomt en ik vind ‘t zelf eerlijk gezegd ook altijd een beetje stom als iemand een half brokje informatie laat vallen maar vervolgens verder niks vertelt. Het is meer dat ik eerst zelf wat meer zekerheid wil, voordat ik erover ga schrijven.