Het laatste weekoverzicht van 2019! Zo zie je maar: Voor je het weet zijn er 52 weken voorbij. Ik heb overigens vorige week bewust geen weekoverzicht gemaakt, omdat ik van week 51, maar iets van 3 foto’s had en dat vond ik dan ook wel weer een beetje weinig om een artikel aan te wijden. Dus die plak ik gewoon in dit artikel. Voor morgen staat overigens mijn jaar in foto’s gepland, dus als je in beeldvorm wilt zien wat ik heb uitgespookt dit jaar, hou m’n blog dan zeker in de gaten!

donderdag 19 december

Ik hou enorm veel van sieraden, maar niet van standaard dingen. Daarom vind ik AliExpress echt een uitkomst, omdat je daar aparte sieraden kunt vinden en ook nog eens voor kleine prijsjes. Dit koordkettinkje met hanger in de vorm van een Celtic knot, vind ik ook super. Op Instagram vroeg al iemand waar ik ‘m vandaan had, dus ik heb gelijk het linkje even doorgegeven. 🙂

Nieuwe ketting van AliExpress

vrijdag 20 december

In de donkere maanden van het jaar vind ik het fijn mijn huis gezellig te maken. Ik stook aardig wat waxinelichtjes en wierook en soms komt er nog een kleinigheidje bij qua decoratieve elementen, bijvoorbeeld het kleine Boeddhabeeldje wat je op de foto ziet. Ik heb niets met het Boeddhisme, maar vind de achterliggende gedachte dan wel weer mooi. Dit is mijn ‘zen’ hoekje op het dressoir wat ik afgelopen voorjaar een make-over heb gegeven.

Sfeer in huis

zaterdag 21 december

Het was slechts een paar dagen voor kerst dat ik uiteindelijk aan de slag ging met het idee wat ik had voor mijn kerstkaart, die je overigens hier al kon zien. Als ik bezig ben met een tekening of iets anders creatiefs, verandert m’n tafel meestal in ‘n chaotische bende, maar als ik klaar ben, ruim ik alles ook gelijk weer op. Zolang ik kan vinden wat ik moet hebben, gaat het prima en een bakkie koffie, is natuurlijk onmisbaar. 🙂

Kerstkaart tekenen

maandag 23 december

Nadat ik de afgelopen twee maanden aardig wat stress voor m’n kiezen heb gehad, besloot ik dat het wel weer eens tijd werd om mezelf ‘door de wasstraat’ te halen als het achter de rug zou zijn. Dus was het tijd om wat afspraken te plannen.

Ik ben bij de schoonheidsspecialiste geweest om m’n wimpers en wenkbrauwen (weer) te laten verven, bij de kapper om m’n haar weer in model te knippen en zelf heb ik in het weekend mijn uitgroei bijgewerkt. Nu nog een smaller gezicht en dan begint het weer ergens op te lijken. 🙂

Blondes have more fun

dinsdag 24 december

Allereerst een aankoop van Action waar ik superblij mee ben. Een glazen bal met lampjes erin. Klinkt heel simpel, maar het ziet er best bijzonder uit. Ik ben oprecht héél erg blij met dat ding en heb er een mooi plekje voor gevonden in de woonkamer. En hij moest dus ook op de foto.

Ik droeg een outfit met bijpassende sneakers en trui. De trui is overigens van HEMA en superzacht en comfortabel. Ik heb dezelfde ook nog in beige en roestrood. Die broek is inmiddels al een paar keer gerepareerd, maar omdat ik nog geen goede vervanging heb gevonden, laat ik ‘m toch weer oplappen. Wat hij eigenlijk niet eens waard is, want het was een jeans van maar € 20.

Deze ketting komt ook van AliExpress, maar wel met eigen inscriptie. Je kunt zelf bepalen welke tekst je wilt en uit diverse fonts en symbolen kiezen. Ik koos ‘Forever Love’ omdat dit mijn sterke liefde voor muziek symboliseert, maar ook een ode is aan Gary Barlow, van wie ik al ruim 25 jaar fan ben. Forever Love was de titel van zijn eerste single als soloartiest destijds.

woensdag 25 december

Eerste Kerstdag. Ik was gewoon alleen thuis en had ook niets bijzonders in huis gehaald qua eten, toch besloot ik ‘s morgens spontaan dat ik wel zin had in een speciaal ontbijtje met onder meer smoothie en koffie van versgemalen bonen.

‘s Middags stonden mijn buren aan de deur met een bordje Poolse cake (het zijn Polen, vandaar), omdat ze het zo leuk vonden dat ik een kerstkaartje bij ze in de brievenbus had gestopt. Ik was helemaal overrompeld, zo lief! En de cake was echt superlekker en nog zelf gebakken ook!

donderdag 26 december

Tweede Kerstdag. Ik was met m’n moeder bij een kerstbrunch op Fort Altena, die helaas tegenviel en me achteraf ook buikpijn opleverde. Maar buiten het eten om, was het sowieso wel leuk om er toch even uit te zijn.

Ik had me voor de gelegenheid opgemaakt (inclusief gezichtsmake-up) maar kwam tot de conclusie dat ik daar gewoon niet van opknap. M’n gezicht lijkt nog ronder, heeft geen enkele definitie meer en ik lijk wel een pop. Dat restje foundation wat ik nog had, gaat nu definitief de prullenbak in en nieuwe koop ik absoluut niet meer.

Kerst-look

vrijdag 27 december

Nadat ik donderdagavond druk bezig was geweest mijn fotoarchief van 2019 door te spitten voor het jaaroverzicht van morgen, kwam ik tot de ontdekking dat ik m’n fietstochtjes toch wel erg heb gemist.

Toen het vrijdag stralend winterweer bleek te zijn, had ik niet meer aanmoediging nodig om op pad te gaan met de mountainbike en genoten heb ik! Het werd een rondje van zo’n 30 km over Leerdam en koud heb ik het niet eens echt gehad.

zaterdag 28 december

Twee foto’s van mijn outfit. Het kettinkje wat je al eerder voorbij zag komen draag ik hier, samen met een heel bijzondere schakelketting die óók al bij Ali vandaan komt. Ondanks dat ik iemand ben die erg van symmetrie houdt, vind ik dit wel heel apart en ik heb zoiets ook nog nooit eerder gezien. Verder droeg ik m’n glimmende broek weer eens. Ondanks dat het toch wel een heel apart ding is qua stof, vind ik hem toch echt wel leuk en hij zit lekker. Ook niet onbelangrijk. 🙂

Tot slot een foto van aankopen van de kringloop. Een blouse (herenoverhemd, maar die draag ik liever dan damesblouses) en een leuk mutsje wat officieel voor kinderen is, maar die mij ook prima past. Dat vind ik juist het leuke van dit soort winkels, je kijkt eerder bij een andere ‘afdeling’ of maat dan bij een gewone winkel en komt dan toch soms heel leuke dingen tegen!

zondag 29 december

Ondanks dat ik de hele dag thuis ben geweest, tóch wat foto’s gemaakt. Eén van m’n avondeten (biefstuk met brood) en een selfie waarop ik in m’n trui verdwijn. Ondanks dat ik enkel voor het noodzakelijke buiten ben geweest, heb ik het de hele dag koud gehad en voelde ik me sowieso ook niet echt fit. Dus lekker op de bank met een boek en thee binnen handbereik.