Voornemen voor 2020: Dat vragenboekje eindelijk eens afwerken! Begrijp me niet verkeerd: Ik vind het superleuk om al die vragen te beantwoorden, zeker omdat ze zo uiteenlopend zijn, maar 5 jaar (de eerste dateert van november 2015) is wel lang genoeg vind ik. Dus wordt dit het jaar dat ik hem uit heb. Dat gaat wel lukken, want na ‘t lijstje van vandaag zijn er 3 pagina’s over.

949. Waar heb je onlangs je excuses voor aangeboden?

iets op Twitter. Ik had ergens best fel op gereageerd, wat een misverstand bleek te zijn. Daar heb ik mijn excuses voor aangeboden. Ik heb overigens een hekel aan het soort mensen bij wie ‘sorry’ niet in het woordenboek staat. De mensen waarbij de fout altijd bij een ander ligt. Ik ben eerlijk en stoer genoeg om het toe te geven als ik fout zit en doe dat ook gewoon. Ik ben van mening dat je dat siert als mens en vind het eerlijk gezegd ook niet meer dan normaal.

950. Wat is je bijnaam?

Estrella, die heb ik zelf bedacht. Ik heb ook nog Crystal en RebelStar als nicknames gehad, maar Estrella is blijven hangen. Dat is het Spaanse woord voor ster en mijn eigen naam Ester, betekent ook ster. Ik vind Spaans sowieso heel mooi, dus vond deze naam goed gekozen. Op social media ben ik ByEstrella, omdat Estrella niet beschikbaar was. ‘By’ slaat er dus op dat alles wat ik maak of schrijf ‘by me’ is. Vroeger werd ik door mijn lerares Engels ‘Miss Doodle’ genoemd, omdat ik heel vaak zat te tekenen. M’n Britse maatje noemt me peanut, wat ik best grappig vind.

951. Ga je af op je gevoel of op je ratio?

Ik ben wel een gevoelsmens, maar ik gebruik mijn verstand ook wel graag. In mentale situaties ga ik wel op mijn gevoel en mijn ‘hart’ af en dat blijkt vrijwel altijd de juiste keuze te zijn.

952. Op wie was je onlangs jaloers?

Not any that I know of. Ik vind jaloezie een slechte eigenschap en sowieso zonde van de energie. Iedereen heeft wel iets wat leuker, mooier of beter is, ik richt me liever op dingen die ik zelf heb, in plaats van wat ik niet heb, maar een ander wel. Ik prijs me sowieso gelukkig dat ik niet jaloers ben aangelegd. Ik heb verschillende mensen gekend die dat wel zijn en dat is echt geen pretje om mee om te gaan. Dus nee, ik zou niet weten op wie ik onlangs jaloers ben geweest.

953. Wat vond je ontroerend aan het aanzoek van je partner?

Worst case scenario! Geen partner gelukkig en al helemaal geen aanzoek!

Een lege Merwedebrug

954. Wanneer raakt je geduld op?

Ik ben over het algemeen kalm en beheerst en heb in veel situaties een engelengeduld. De enige uitzondering waar mijn geduid vrij snel opraakt is in ‘t verkeer. Ik erger me vaak aan lomp gedrag op de weg en mensen die denken dat ze zich niet aan de verkeersregels hoeven te houden. Als ik auto zou rijden, zou ik waarschijnlijk wel iemand zijn die regelmatig grommend achter ‘t stuur zit, maar op de fiets kan ik er ook wat van. Ik zal nooit beweren dat ik een kort lontje heb, maar word wel chagrijnig van slecht gedrag en zet zo iemand graag op z’n nummer. Als ik voorrang heb en iemand voor wil dringen, doodleuk stil gaan staan voor diens neus bijvoorbeeld. Eat that!

955. Wat zou je nog tegen die ene pestkop willen zeggen?

Niks. Zulke mensen zijn geen seconde van mijn tijd en energie waard.

956. Ben je een optimist, een pessimist of een realist?

Een optimist (gemixt met een beetje realist), maar niet altijd geweest. Ik heb heel lang behoorlijk pessimistisch in het leven gestaan Ik denk juist de laatste pakweg 10 jaar, dat ik echt een optimist ben geworden. Niet omdat m’n leven opeens perfect werd, maar omdat ik anders naar het leven ben gaan kijken en van mening ben dat die afgezaagde quote over zelf de slingers ophangen, wel degelijk waar is. Je hebt maar één kans en die moet je optimaal benutten!

957. Welk zelfgemaakt toetje is altijd een succes?

Het eerste waar ik nu aan moet denken is banoffee pie. Ik heb het al in geen jaren meer gemaakt omdat het een gigantische caloriebom is, maar god, dat is zó lekker! Verder ben ik niet zo creatief met toetjes, sowieso niet met eten. Ik vind het heerlijk om te experimenteren met smoothies, maar koken is absoluut niet mijn hobby en gaat het niet worden ook.

Ik ben wel dol op toetjes, maar iets anders dan yoghurt komt er hier niet in omdat ik mezelf maar al te goed ken… Ik vind overigens zelfgemaakte havermoutpap ook erg lekker. De meeste mensen beginnen al te griezelen bij het zien ervan, maar geloof me, het is echt de moeite waard!

Apple crumble met ijs

958. Wie speelt er een belangrijke rol in je leven?

Ikzelf, omdat je zelf de enige persoon bent waar je altijd op terug kunt vallen en op kunt bouwen. Het klinkt misschien arrogant dat ikzelf de meest belangrijke persoon in mijn leven ben, maar zo is het niet bedoeld. Als ik iets geleerd heb, is dat geen verwachtingen meer hebben. Als iemand vandaag je vriend is, heb je niet de garantie dat dat volgend jaar nog steeds ‘t geval is. Ik vertrouw dus alleen nog op mezelf. Dat geeft rust en scheelt een hoop teleurstelling.

959. Welke gebeurtenis heeft enorme indruk op je gemaakt?

Dat Bas afgelopen herfst in de Lingehaven viel. Ik had dat écht niet zien aankomen. Ik merk wel dat z’n zicht ook minder is geworden, maar het is heel lastig om te bepalen wat hij nu nog wel en niet ziet. Eigenlijk hetzelfde verhaal met mijzelf, omdat het voor mij ook onmogelijk is om anderen te laten weten wat en hoe ik nu precies zie. Nu ik weet dat hij blijkbaar niet ziet of hij ergens vanaf stapt of niet, houdt dat in dat ik ‘m echt heel goed in de gaten moet houden buiten, zeker omdat we hier praktisch omringd zijn door water en je daar dus niet onderuit kunt.

960. Ben je toe aan verandering?

Nee. Sterker nog, ik hou niet zo van (grote) veranderingen. Daar word ik eerder gestrest van dan happy. Mijn motto is dat dingen prima kunnen blijven zoals ze zijn, zolang je er content mee bent. En ik ben momenteel best tevreden met mijn leven. Niet heel avontuurlijk misschien, maar dat is dan maar zo. Avontuurlijk zijn is uiteindelijk maar een kreet, die vooral wordt gebruikt om indruk te maken op anderen. En dat hoeft van mij ook al niet. Laat mij dan maar lekker ‘saai’ zijn!

961. Wanneer voelde je je overdressed?

Ik kan me een feestje op Koningsdag herinneren, waar ik mezelf party-proof voor had uitgedost. Uiteindelijk bleek het een enorme flop. Er waren weinig mensen, niemand zag eruit alsof ie naar een feestje ging en de muziek was bagger. Ik voelde me toen echt behoorlijk overdressed en heb ook meerdere chagrijnige blikken van andere dames mogen incasseren. Er was zelfs een vrouw die op een gegeven moment naar me toe kwam en aan m’n kleren begon te trekken. WTF!!

962. Wat is je favoriete tv-koppel?

Heb ik niet. Ik kijk sowieso niet echt veel tv.