Helaas nog niet hersteld van iets wat een vrij hardnekkig griepje blijkt te zijn (al twee keer meegemaakt dat ik één dag wat opknapte en de volgende dag weer ziek in bed lag), maar opzitten achter de PC en mijn vingers wat werk laten verrichten (met ruim 470 aanslagen per minuut, zoals ik onlangs ontdekte), dat moet dan nog wel lukken.

Vandaag dus weer wat vragen en antwoorden uit het roze boekje. Tenminste: de vragen komen uit het boekje, de antwoorden zijn uiteraard van mij. Voor de laatste paar pagina’s het aantal vragen per artikel overigens maar weer teruggebracht naar 7, want een hele pagina van 14 vragen is misschien wel een beetje veel tekst om te lezen. Zeker gezien mijn uitgebreide manier van antwoorden. :-) Zo heb ik er ook nog langer plezier van!

963. Heb je ooit in een kasteel geslapen?

In zekere zin wel ja. In mijn jeugd heb ik sowieso in heel wat verschillende hotels in verschillende landen gelogeerd en vaak ook wel wat chiquere. Een hotel wat bijvoorbeeld veel van een kasteel weg heeft (maar nog altijd ‘gewoon’ een hotel is, was het viersterrenhotel Jandia Princess op Fuerteventura.

Hetgeen ik toch wel als een soort kasteel beschouw, is het Efteling Hotel waar ik ooit één nacht heb geslapen. Peperduur, maar wel ontzettend gaaf! Dat was toen ik nog een vriend had en volgens mij hadden we toen met Valentijnsdag een overnachting geboekt.

964. Waarvoor schaam je je?

Voor mijn uiterlijk.

965. Verstuur je verjaardagskaarten?

Als ik tijd en zin heb, maak ik vaak wel iets van een illustratie of iets met typografie op de computer, die ik dan op de Facebookpagina van de jarige zet. Echte kaarten sturen doe ik al heel lang niet meer. Ik vind zelf óók dat echte kaarten een grotere charme hebben dan plaatjes op de computer, maar toch doe ik het niet.

Ik vind dit gewoon makkelijker, al kost het maken van iets natuurlijk wel véél meer tijd dan ergens een kaartje scoren, er iets op schrijven en het in de brievenbus mikken. Maar dat heeft weer met mijn hang naar authenticiteit te maken.

966. Aan welke ongeschreven regel houd je je altijd?

Voor mij is het een soort ongeschreven regel om mensen die ik passeer gedag te zeggen. Hier in Gorinchem zegt ruim de helft van de mensen nooit iets terug (terwijl ze wel ongegeneerd naar je kijken), maar aan dat stugge volk ben ik inmiddels wel gewend geraakt tot op zekere hoogte. Ik hoef de rivier maar over te steken en het is steevast de ander die als eerste groet, dus ik hoef gelukkig nooit ver om toch een gevoel van vriendelijkheid te kunnen ervaren. :-)

Wandelen op de Groesplaat

967. Wanneer heb je voor het laatst een wandeltocht gemaakt?

Normaal gesproken doe ik dat vrijwel elke dag. Ik wandel veel en maak ook meerdere keren per week echt lange wandelingen. Maar omdat ik inmiddels al ruim 2 weken in de lappenmand zit, is het voor mijn doen al heel lang veel te rustig op dat gebied.

Ik loop elke dag meerdere rondjes met Bas, maar meer dan anderhalve kilometer per wandeling is dat momenteel niet. Tot grote ergernis van Bas die zijn lange wandelingen nu al een tijdje moet missen, maar ik ga mezelf niet dwingen om 5 kilometer of meer te lopen als ik me ziek voel. Er zijn grenzen. :-)

968. Kun je meer tijd maken voor dingen waar je blij van wordt?

In mijn geval kan dat altijd, dus heb ik niet echt een zinnig antwoord op deze vraag.

969. Welke klassiekers heb je gelezen?

Ik ben niet zo van de klassiekers eerlijk gezegd. Romans en thrillers en zo nu en dan een waargebeurd verhaal, maar van die zware hoogdravende literatuur is niet mijn ding. Ik zal ongetwijfeld tijdens mijn schoolperiode een aantal klassiekers hebben gelezen, maar kan me er geen enkele van herinneren.

Wat een indruk hebben die gemaakt dus! Wel heb ik Gullivers Reizen in mijn kast liggen, toch ook wel een bekende titel. Ik weet niet eens meer waar het over gaat, maar het is van mijn opa geweest, dus daardoor heeft het voor mij bijzondere waarde.