Sinds het weekoverzichtje van zondag, heb ik niets gepubliceerd, maar toch ben ik elke dag met mijn blog bezig geweest. Wel alleen achter de schermen. Ik heb de MySQL-database geoptimaliseerd, niet-werkende links verwijderd, de afbeeldingen-catalogus geminimaliseerd en wat subtiele aanpassingen in de code doorgevoerd.

Het leuke van zoiets is dat je dan weer oudere berichten tegenkomt waarvan je denkt “O, ja!” Dat had ik dus onder meer met diverse vaste onderdelen die ik nooit meer gebruik en die te leuk zijn om links te laten liggen. Zo dus ook Loving Lately.

Ik vind het altijd erg leuk om deze te schrijven én om later weer eens terug te lezen. Alleen is het qua timing soms wat lastig, omdat ik zo’n artikel eigenlijk het best eind van de maand kan schrijven en dan heb ik er meestal geen erg in. De Loving Lately van vandaag gaat dus gewoon over pakweg de laatste paar weken en niet per se een vastomlijnde maand. Wel zo gemakkelijk…

Gedragen

Gebreide truien! Ik herinner me dat ik de afgelopen paar herfst en winters vooral vaak in hoodies rondliep, nu heeft de gebreide trui een duidelijke voorkeur. Nadat ik mijn kast weer eens grondig had uitgemest en heel veel truien die ik al lang had en die lelijk waren geworden had opgeruimd, slaagde ik in de afgelopen maanden voor een paar nieuwe truien.

Fijne trui van HEMA

Gegeten

De laatste 2 maanden van 2019 waren niet bepaald de gezondste. De kerst was niet het probleem, Sinterklaas en wekenlang aanhoudende stress wel. ‘Cut the crap’ is dus mijn motto van januari en ik ben weer terug bij gezond eten, wat ik, eerlijk is eerlijk, meestal wel volhoud en waarin ik ook redelijk wat discipline heb.

Wat ik at? Vooral veel zoetigheid. Dat is voor mij echt troostvoer als het niet zo goed met me gaat en rond de Sinterklaas-periode is er ook zó veel lekkers dat ik vroeg of laat toch zwicht voor marsepein aardappeltjes of pepernoten.

Gedaan

Niet heel veel bijzonders. Enkele kerstgerelateerde dingen zoals een brunch op tweede kerstdag plus een kerstmarkt een paar weken eerder. Maar alhoewel vorig jaar bol heeft gestaan van de uitjes, was december vrij rustig en ook in januari heb ik nog weinig spannends meegemaakt. Wel ben ik naar het ziekenhuis in Dordrecht geweest, pakte ik het hoepelen weer op en maakte ik m’n eerste fietstocht sinds tijden, op één van de laatste dagen van december.

Gelezen

Lezen komt bij mij erg in fases. Sowieso is het al vrij lang geleden dat ik een fysiek boek heb gelezen, alhoewel A Better Me van Gary Barlow al maanden trouw op m’n nachtkastje ligt. Maar qua gewone boeken hou ik het tegenwoordig bij e-books.

Ik vind het gevoel van een echt boek vasthouden nog steeds fijn(er), maar nieuwe boeken zoeken in de bieb is voor mij altijd vrij lastig en op deze manier kan ik altijd en overal lezen en dat is soms ook best handig. Momenteel ben ik bezig in een thriller van Linda van Rijn waarvan ik nog steeds niet weet of ik het nu wat vind of niet. Dus lees ik af en toe toch weer een stukje verder.

Gekocht

Wat heb ik gekocht? Nou, de truien die ik onder het kopje ‘Gedragen’ vermeldde. Verder een kleine, maar felle zaklamp om Bas tijdens onze avondrondjes wat bij te lichten. Hij lijkt last te krijgen van nachtblindheid en ik merk dat extra licht hem helpt.

Maar het lichtje van mijn telefoon is niet zo fel, dus kocht ik een handig zaklampje. Ik scoorde ook een paar leuke koopjes bij Woord en Daad, namelijk een schattig mutsje en een mooie grijze blazer met capuchon.

Outfit met blazer en hoodie

Gewenst

Inmiddels zit ik alweer een maand of drie ‘in de molen’ wat betreft het gebeuren rondom die tinnitus. Het één lijkt over te lopen in het ander en er lijkt geen einde aan te komen. Na de MRI scan moest er weer gewacht worden op resultaten van scans uit een ander ziekenhuis wat eeuwen duurde vanwege de feestdagen.

Nu willen ze alsnog een CT-scan van m’n hoofd maken, waarvoor ik 16 januari in het ziekenhuis in Dordrecht moet zijn. De uitslag laat vervolgens twee weken op zich wachten. En dan maar zien wat dáár dan weer uitkomt. Ben er wel klaar mee en wens vurig dat het na die scan én de uitslag daarvan toch echt afgelopen is!

Verder zie ik deze Bluetooth oordopjes wel zitten. Ik ben al een poosje op zoek naar draadloze oordopjes die niet echt in je gehoorgang zitten, voor tijdens het fietsen. Ik gebruik nu een oud setje Apple-oortjes mét draad, maar dat is niet handig. Echte in-ear is gevaarlijk omdat ‘t zoveel omgevingsgeluid wegneemt, dus ook niets. Dit is het broertje van het setje waar ik al een aantal jaar heel veel plezier van heb.

Geluisterd

Ik luister maar zelden naar radiostations, omdat ik een hekel heb aan het geleuter van dj’s. Maar ik wil wel graag op de hoogte blijven van nieuwe muziek, dus slinger ik Spotify af en toe aan om wat lijstjes af te werken en deed onlangs weer wat mooie ontdekkingen, onder meer nummers van Lewis Capaldi, die nogal populair schijnt te zijn in Engeland op het moment. Vooral dit liedje vond ik erg mooi!

Gekeken

Ik heb genoeg dingen bekeken, maar m’n televisie was daar niet één van. Dat wil zeggen. Hij heeft wel aan gestaan, maar dat is zelden meer dan voor het nieuws. Tegen de tijd dat GTST erop komt, gaat ie weer uit. Ik ben niet zo’n tv-kijker. Wel heb ik de nodige uren op YouTube gespendeerd.

Van een documentaire over paranormale kinderen tot een rondleiding in de EBI, de nodige Take That/Gary Barlow video’s, Action/AliExpress shoplogs, tips over gezonde voeding, haarverf filmpjes en nog het één en ander. Niet te geloven dat ik een paar jaar geleden YouTube, maar stom vond. Ik zie het nu als handig tijdverdrijf. 🙂

Geliefd

breisels ♡ de handcrème die ik van de apotheek kreeg ♡ m’n nieuwe kettinkje met inscriptie ♡ citroenwater ♡ de glazen bol met lichtjes die ik bij Action kocht ♡ biefstuk ♡ onder een dekentje wegkruipen als het koud is ♡ Illy koffiebonen ♡ hoepelen ♡ qualitytime met m’n beestjes ♡ dat de feestdagen achter de rug zijn ♡ nieuwe smoothie-recepten uitvinden ♡ m’n blog verbeteren