Ik ben zó druk met het optimaliseren van oudere artikelen, dat ik bijna niet aan nieuwe toe kom! De oplettende lezer is het wellicht opgevallen dat er wat kleinigheden veranderd zijn. Deze week komt er een item online waarin je kunt lezen wat er allemaal is aangepast. Vandaag in elk geval een kort weekoverzicht. Ook in de tweede week van 2020 maakte ik namelijk weinig foto’s

maandag 6 januari

De maandag begon met een retourtje Albert Heijn, waar ik wat gezonde boodschappen insloeg. Niet dat ik normaal gesproken ongezonde boodschappen haal, maar ik was van plan weer eens een drie dagen detox te doen en had nog wat extra dingen nodig. Tijdens een wandeling met Bas in de vroege avond, maakte ik de tweede foto vanaf de Lingebrug.

dinsdag 7 januari

De dag begon mistig! Een soort herhaling van oudejaarsdag 2019. Verder zette ik niet één, maar twee grote lampen in elkaar, die vervolgens ook weer uit elkaar en terug in de doos moesten, omdat het niet was wat ik had gehoopt.

Ik ben er in elk geval wel een poosje zoet mee geweest en heb m’n rug flink benadeeld bij het sjouwen, want beide exemplaren hadden een marmeren voet en moest ik dus ook weer naar het pakketpunt zien te krijgen. Dat heb ik geweten! Als troost voor m’n zere rug, scoorde ik mijn favoriete koffie bij HEMA, met dit keer een gratis tompouce die je voor je verjaardag krijgt als je een HEMA klantenkaart hebt. Yum!

woensdag 8 januari

Nadat ik dinsdagavond de tweede lamp in elkaar had gezet, kwam ik tot de conclusie dat dit ‘m ook niet was. Deze was nog duurder dan de eerste, maar van erbarmelijke kwaliteit en ook nog eens véél te groot voor wat ik in gedachten had. Weer sjouwen dus, met een toch al zere rug. Ik kon de dozen (beide lampen waren in meerdere pakketten geleverd) vervoeren met mijn fietskarretje, maar het moest er alsnog op en af getild en dan nog de winkel in gedragen.

Een stel zware dozen

donderdag 9 januari

De dag ervoor was ik met mijn drie dagen detox gestart en dat ging prima. De eerste dag reageert m’n maag altijd een beetje gek, maar de tweede dag is dat weer over. Op de foto zie je de ingrediënten voor mijn favoriete ontbijt-smoothie. Verder kon ik niet op of neer vanwege de rugpijn en zelfs iets simpels als in een stoel gaan zitten, een stukje lopen of opstaan uit bed, deed enorm veel pijn. Pijnstillers hadden geen effect.

Powerfood-smoothie

vrijdag 10 januari

Tien januari. Mijn verjaardag kwam al aardig in zicht. Ondanks de nog altijd onverminderde rugpijn, wat boodschappen in huis gehaald en ‘s avonds was het tijd om het oud papier bij elkaar te zoeken, want dat zou opgehaald worden. En altijd als ik daarmee bezig ben, komt Bas kijken. Dat doet hij al zolang als ik weet. Net voor ik deze foto maakte, hing hij zelfs met z’n kopje over de rand van de doos. So cute! Helaas was ik voor dat moment nét te laat.

Bas en het oud papier

zaterdag 11 januari

Wederom een foto van Bas. De post bracht het rode ‘Adidas’ sweatertje voor hem, waar ik al behoorlijk lang op zat te wachten. Maar ondanks dat het een klein en tenger hondje is, was het te klein en heb ik een maat groter moeten bestellen. Maat XL! Kun je ‘t je voorstellen? Niet alleen de mensen, maar ook de honden zijn in China en consorten blijkbaar kleiner. Hij is wél heel leuk!

Vervolgens foto’s van verjaardagspost. De grote is eigenlijk geen persoonlijke, maar als je lid bent van Kaartje2Go, krijg je altijd een kaart met je verjaardag. Hoe dan ook leuk! Als je een speciale app downloadt, komt de kaart dankzij virtual reality zelfs tot leven. Heel tof gedaan!

Tot slot een foto van mijn avondeten. Ik had door de onhoudbare pijn in m’n rug bij de huisarts om pijnstillers gebedeld, omdat paracetamol en Voltaren K die ik slikte, totaal niets deden. Ik kreeg Naproxen en omdat geadviseerd wordt hier maagbeschermers bij te gebruiken, nam ik er een pakje Omeprazol bij. Desondanks kreeg ik vreselijk last van buikpijn en misselijkheid. Voelde me er ziek van. Trek had ik ook niet meer, dus maakte ik ‘s avonds een bordje rijstepap, wat ik kookte met melk en risotto-rijst. De kat bleek er ook gek op te zijn!

zondag 12 januari

Verjaardag-dag! Ik hield ‘t ook deze dag, voor die paar mensen die ik verwachtte. Voordat de visite kwam, had ik een to-do list af te werken met onder meer stofzuigen, slagroom kloppen, gevulde eitjes maken en een poging doen om een birthday-selfie te maken.

Alles was op tijd klaar en ik vind dat ik redelijk geslaagd ben qua selfie. Mijn verjaardagsoutfit bestond uit een zwarte jeans met een zwart turtleneck truitje en de grijze blazer met capuchon waar ik pas nog over schreef. En een paar zwarte suède veterboots, Ik vond het te koud voor een jurk of rokje. Sowieso kan je met zo’n jasje heel fijn je probleemgebieden camoufleren!

Ook de taart moest gesneden worden, wel zo makkelijk om dat van tevoren al te doen. Ik bak niks zelf, maar haal ze meestal gewoon bij HEMA of de supermarkt. Deze appeltaartjes van AH zijn trouwens echt hartstikke lekker, dus bij deze een tip!