Eén van de voordelen van het doorspitten van wat oudere artikelen om de boel te optimaliseren, is dat je dan ook weer bepaalde artikelen en vaste onderdelen tegenkomt waarvan je denkt: “O ja, die hadden we óók nog!” De ‘YouTube Files’ was daar één van. Of is, eigenlijk. Een lijstje met een aantal leuke video’s, meestal in een bepaald thema, die ik op YouTube had gevonden.

Omdat ik tegenwoordig best veel naar YouTube kijk, leek het me leuk hiermee door te gaan en zo nu en dan weer zo’n lijstje te publiceren. Alleen heb ik de naam veranderd naar ‘YouTube Finds’, omdat ik dat iets leuker en vriendelijker vind klinken en wat minder gedateerd.

Finds is volgens mij niet eens een officieel bestaand woord, maar het wordt vaker gebruikt in een dergelijke context en ik vond het wel leuk klinken. Vandaag laat ik je graag een aantal leuke, mooie of bijzondere animatievideo’s zien die ik onlangs heb ontdekt. In augustus 2012 en april 2013 heb ik al een lijstje met animatievideo’s gepubliceerd, dus als je aan deze nog niet genoeg hebt, kun je altijd die nog even nalopen. :-) Veel kijkplezier!

Een creatieve animatievideo waar veel typografie in voorkomt. Iets wat ik erg leuk vind. Het verhaaltje gaat over een man die zijn papieren plotseling kwijtraakt…

Een bijzonder mooie en ontroerende animatievideo over een vrouw en een vogel.

Het meisje Alice tekent graag…

Als je vader iets met scheikundige dingen doet…

Wat als je de juiste man niet kunt vinden? Dan laat je ‘m toch gewoon printen?

Heerlijk feelgood verhaaltje!

Zo’n eerste afspraakje kan best ongemakkelijk zijn…

Misschien een béétje kinderachtig, maar toch ook wel erg schattig en leuk bedacht.

Oma is op het station en heeft trek. Maar dan… Not everything is what it seems!

Een bruidstaart die een eigen leven gaat leiden. Sort of…

Kleine rupsjes blijven niet klein…

En tot slot één die ik echt hilarisch vind. Je moet er maar op komen om een animatievideo te maken over een buldog en een robotstofzuiger…