Eén van de nadelen van nauwelijks nog andere blogs volgen, is dat ik er niet meer van op de hoogte ben als er een leuke tag in de blogwereld rondwaart. Ik vind het woord ‘tag’ overigens nog steeds gek voor iets wat in de meeste gevallen niets meer inhoudt dan een lijstje met vragen, maar goed, het héét nu eenmaal zo en dus niet te verwarren met de befaamde hashtag zoals die op social media wordt gebruikt.

Ik kwam vandaag, na een gerichte zoekactie, een tag tegen met 25 vragen over eten. De timing is een beetje beroerd, nu ik net besloten heb dat ik écht weer een paar kilo moet afvallen, maar van het beantwoorden van wat vragen zal ik niet direct trek krijgen en mijn koelkast plunderen. Al is daar sowieso weinig interessants te vinden momenteel. Maar nu… de vragen!

Wat is je favoriete ontbijt?

Zo’n luxe ontbijtbuffet in een hotel. Met van die lekkere broodjes, versgeperste sapjes, een hele selectie aan verse vleeswaren en lekkere kaasjes. En natuurlijk lekkere papjes en goeie koffie!

Hoe drink je je koffie?

Met melk en bij voorkeur een scheutje siroop. Mijn favoriete koffie is overigens de caramel-cappuccino van HEMA. Zwarte koffie krijg ik ook wel weg, maar het heeft niet mijn voorkeur.

Wat zit er op je lievelingsbroodje?

Ondanks dat ik meer een zoetekauw ben dan een liefhebber van hartig, gaat mijn eerste gedachte naar Port Salut (kaas). En dat op een geroosterde witte boterham. Zó lekker! Een boterham met Philadelphia en aardbeienjam vind ik ook erg lekker. Zo kan ik nog wel even doorgaan! Denk niet dat ik één favoriet heb.

Soep of salade?

Ligt een beetje aan waar ik zin in heb. Ik vind beiden lekker. In de koudere maanden, zal mijn keus in de meeste gevallen op soep vallen. Een gebonden champignonsoep, goedgevulde tomatensoep of juist heldere groentesoep. in lente en zomer kauw ik heel wat salades weg. Als ik dan toch moet kiezen, denk ik dat ik voor salade ga.

Wat is je favoriete kookboek?

Geen, ik heb een hekel aan kookboeken. Ooit had ik zelf een map waar ik recepten in bewaarde, maar in de praktijk gebruikte ik die nooit. Koken is sowieso niet mijn hobby en ik heb wat moeite met timing, dus ik doe nooit al te ingewikkeld en vind het lastig om een recept te volgen.

Nooit meer zoet of nooit meer hartig?

Nooit meer hartig! Ik ben onmiskenbaar een zoetekauw en moet er echt niet aan denken dat ik nooit meer iets zoets zou kunnen eten. Echt. Niet!

Zelfgemaakte pizza

Welke keuken is je favoriet?

Italiaans: Pizza, pasta, cappuccino. :-) Alhoewel ik tegenwoordig Mexicaans ook erg lekker vind! Verder ben ik niet zo’n fan van buitenlands eten.

Wat is je favoriete food-film?

Geen. Ik vind films die om het thema eten of koken draaien, over het algemeen niet echt de moeite waard. Zo kan ik me herinneren Eat, Pray, Love te hebben gezien en ondanks dat de halve wereld daar lyrisch over was, vond ik het weinig bijzonders.

Wat is je meest ultieme guilty pleasure?

O, heb je even? Zoals ik hierboven al schreef, ben ik een zoetekauw. Chocolade (Maltesers, M&M’s, Milka), toetjes en taart zijn mijn favorieten. En ook gelijk dingen die ik mezelf zelden of nooit toesta om te eten, want dan gaat het gegarandeerd mis.

Ik ben namelijk zo iemand die maar naar een stuk appeltaart hoeft te kijken om twee kilo aan te komen. Het vervelende van dat soort dingen is dat als je er éénmaal aan begint, je niet meer kunt stoppen en de discipline dan ver te zoeken is. Als ik eenmaal besloten heb dat het klaar is kan ik ook wel echt streng zijn, maar het blijft lastig…

Wie is je grootste inspiratiebron?

Mijn moeder. :-) Die kan erg lekker koken en veel van de dingen die ze vroeger thuis op een bepaalde manier klaarmaakte, kook ik zelf nu ook zo. Deels omdat ik zelf nogal inspiratieloos ben als het op koken aankomt, maar ook omdat ik het lekker vind.

Het is ook altijd een feest om daar te eten en ze weet van een simpel gerecht toch iets heel smakelijks te maken. Iets wat mijzelf helaas niet altijd lukt, al zal ik ook weer niet beweren dat ik niet kan koken.

Thuis koken of uit eten gaan?

Uit eten gaan! Als je dat een hobby zou kunnen noemen, is het zeker één van mijn hobby’s! Ik moet zeggen dat ik het laatste half jaar maar weinig uit eten ben geweest, eerst was dat elke week aan de orde.

Ik vind het ook een sport om naar betaalbare eetgelegenheden te gaan en toch lekker te kunnen eten voor een lage prijs. Maar het hele gevoel van even eruit zijn. Dat vind ik heerlijk. Ik kan er ook intens van genieten om gewoon ergens een kop koffie te drinken.

High end of low profile?

Eh? Ik denk dat met ‘high-end’ dingen bedoeld worden als exquise eten: kaviaar, zalmfilet van de duurste vis uit de oceaan. Nou, ik kan je vertellen dat ik vroeger best veel luxe eten heb gehad (inclusief kaviaar, yuk!) en ik vond het niets. Geef mij dan maar een bord friet met appelmoes.

Dan maar een boer qua eten, maar ik hou niet van liflafjes, wil een normale maaltijd en niet van die gekke dingen. Low profile is dus meer mijn ding. Ik vind het wel belangrijk om verantwoord te eten, maar dure gerechten zijn niet aan mij besteed!

Wat is je lievelingsrestaurant?

Hmm, dat heb ik niet echt denk ik. Er zijn verschillende plekken waar ik graag kom. Zo vind ik het Mexicaanse restaurant hier in de stad erg leuk qua uitstraling en ze hebben uitstekend eten voor een mooie prijs, dus dat is zéker een favoriet. Bij De Beren vind ik het ook altijd leuk en lekker eten en ‘t Oude Raedthuys in Woudrichem en ‘t Oude Stadthuys in Gorinchem zijn ook fijne plekken om te lunchen of dineren.

Wijnglazen en bestek

Boodschappen doe ik bij…

De meeste boodschappen doe ik bij de Spar. Een relatief kleine supermarkt wat voor mij juist prettig is, omdat ik vanwege mijn visuele beperking in een grote winkel veel moeite heb om dingen te vinden, zelfs als ik er al tig keer ben geweest. Verder kom ik ook regelmatig bij Albert Heijn, onder meer omdat ik m’n brood daar altijd haal en verder dingen als bevroren fruit en interessante aanbiedingen uit de Bonus.

Het lekkerste dat ik ooit gegeten heb, is…

Banoffee pie komt aardig in de buurt…

Wat is je favoriete cocktail?

Ik drink nooit cocktails, dus geen favoriet. Ik drink sowieso weinig alcohol. Dat is niet per se een bewuste keuze, maar het komt er niet van. Als ik op een feestje ben (wat al eeuwen geleden is), kan ik met gemak wat biertjes wegwerken zonder dronken te worden, maar thuis drink ik zelden.

Koffie met George Clooney of Heston Blumenthal?

Is het heel erg als ik je nu vertel dat ik die Blumenthal écht even heb moeten googelen? Ik ga eigenwijs doen en zeggen met geen van beiden. Heb de hype rondom George sowieso nooit begrepen. Kan wel iemand anders bedenken met wie ik weleens een bakkie zou willen drinken…

Wat mag niet ontbreken in jouw keuken?

Eten! Sorry, die is flauw. Ik raak lichtelijk gestrest als de melk (bijna) op is en moet ook zeker weten dat er altijd genoeg brood in huis is. Wat ik verder niet kan missen is mijn NutriBullet blender. Afgelopen zomer gekocht en al zóveel van gehad!

Mijn favoriete snack is

Studentenhaver, bolognese chips of Nibb-it sticks. En in het geval van snack als in snack-van-de-friettent, ga ik voor bitterballen of een kaassoufflé. Yum!

Wat zit er op jouw pizza?

Altijd hetzelfde. Ik vind eigenlijk maar één soort pizza lekker en die is belegd met tomatensaus en kaas, stukjes banaan, kiwi en ananas. Als ik zelf pizza maak met zo’n bodem van AH, maak ik ‘m zo, en als ik ‘m bij m’n favoriete Italiaan haal, kies ik ook altijd die. Al 15 jaar lang. :-D

Wat lust je echt niet?

Veel, maar iets ik echt, écht m’n strot niet door krijg is kip. Alleen al van de geur kan ik gaan kokhalzen. Ik ben sowieso qua vlees een lastige eter, omdat ik eigenlijk alleen maar biefstuk en dingen van gehakt lust, maar kip is echt het aller- allerergste!

Mijn favoriete foodblog is…

Heb ik niet. Zoals ik hierboven al ergens schreef, is koken niet mijn hobby en recepten volgen al helemaal niet. Ik vind het zo nu en dan wel leuk om smoothie recepten op te zoeken, maar ik volg geen foodblogs. Ik volg überhaupt geen blogs meer.

Het gekste dat ik ooit gegeten heb, is…

Misschien wel kaviaar. Zó vreselijk zout en glibberig. Snap werkelijk niet dat mensen daar een godsvermogen voor neertellen, want het is nu niet bepaald een voedende maaltijd, maar je kunt er wel minstens tien keer iets anders voor eten.

Ik heb overigens ook weleens inktvisringen op en dat was misschien nog wel gekker. Er zit bijna geen smaak aan, maar toch voelt het ontzettend raar en eigenlijk best ranzig in je mond. Nee, niets voor mij.

Wat staat er op je food bucketlist?

Niets, tenzij het iets te maken heeft met een bad vol chocolade. :-D

Ik kan niet leven zonder…

Melk! Ik ben echt gek op melk. Ik drink al jaren geen frisdrank meer, maar water vind ik eigenlijk niet zo heel lekker. Ik drink het wel regelmatig met wat schijfjes citroen erin, wat het al een stuk aantrekkelijker maakt. Maar het liefst wat ik drink als ik echt dorst heb, is en blijft gewoon simpele melk. Daar zou ik écht niet zonder kunnen!

Wat staat er op jouw food bucketlist?