Het is bijna anderhalf jaar geleden dat ik voor ‘t laatst een Instagram’s Greatest post publiceerde op mijn blog. Dat heeft overigens meerdere redenen: Ten eerste ben ik zelf al geruime tijd niet zo heel actief. Soms post ik opeens weer elke dag een foto, dan weer maanden helemaal niets.

Ik vind het best jammer dat er zoveel tijd in gaat zitten (die ik meestal liever aan nuttige dingen besteed) en het gebeurt meer dan eens dat Instagram me onzeker maakt. Het lijkt alleen nog maar om populair zijn te gaan: Meer likes, meer volgers en de rest doet er eigenlijk niet zo toe.

Dus als ik dan weer eens de lat veel te hoog leg voor mezelf, een ‘perfecte’ foto-upload en dan hooguit iets van 100 likes krijg, daar word ik dan toch onzeker van. Want ik zal toch wel niet leuk en goed genoeg zijn. Mijn foto’s niet mooi genoeg. Misschien speelt mijn slechtziendheid me toch parten? Ik moet nóg meer m’n best doen. En die lat lag al zo hoog. Life of a perfectionist. :-D

De andere reden dat een nieuwe editie van deze Insta-showcase ‘even’ op zich liet wachten, is dat ik een beetje struggle met het dingetje auteursrecht. Wettelijk gezien ben je niet verplicht om toestemming te vragen als het delen van de foto’s via een embed gebeurt (wat ik dus ook doe), maar het zit me toch nooit echt lekker op de één of andere manier.

Eerst vroeg ik vooraf toestemming, met als resultaat dat ik soms maanden verder was met wachten op de reacties van iedereen. En sommige berichten bleven ongelezen. Wat ik nu doe, is het artikel publiceren, de accounts in kwestie via een privéberichtje op de hoogte stellen dat hun foto in de spotlights staat en de mogelijkheid deze alsnog te laten verwijderen als ze het écht niet willen. Zelf ben ik ook kritisch als het om (her)gebruik van mijn foto’s gaat, maar een vermelding op een niet-commerciële website, zou ik geen probleem vinden.

Anyway, nu verder met waar het uiteindelijk om draait in dit artikel. De foto’s!

Boedapest

Deze foto staat dus al héél lang in mijn ‘mapje’ met foto’s die ik graag op mijn blog wil delen. Volgens de locatie-info die je net onder de accountnaam kunt zien, moet dit een plaatje geschoten in Boedapest zijn. Prachtig daar! Nooit geweest overigens. Jij?

Pril voorjaar

Dit doet me aan het voorjaar denken. Heel fijntjes, heel pril en toch al zo kleurrijk. Ik vind dit soort dromerige foto’s niet altijd mooi, maar deze zeker wel!

Roze bloem

Volgens mij is dit een tulp, maar zeker weet ik het niet. De quote die erbij staat vind ik overigens ook heel mooi en sluit ook zeker aan op mijn persoonlijke levensfilosofie!

Sunset feather

Deze foto vind ik zó mooi! Ik denk met iets van een macrolens gemaakt. Je ziet elk haartje van het veertje en dan de ondergaande zon erachter. Beauty in simplicity!

Mountain road

Deze kwam ik vandaag tegen en hij deed me aan Noorwegen denken. Waar ik als kind samen met m’n ouders een paar weken ben geweest, op rondreis door het land. Overigens was dat niet alleen Noorwegen, maar volgens mij hebben we heel Scandinavië gehad, inclusief Lapland!

Amsterdams goud

Weer terug naar Nederland. Ik heb niet zoveel met Amsterdam, maar mooie foto’s kun je er zéker wel maken. Dit is daar een mooi voorbeeld van. Gevels, weerspiegeling en een paar rondvaartboten erbij. hoe Amsterdams wil je het hebben!

Olifant

Deze is ergens in Afrika gemaakt, maar ik had eerlijk gezegd ook niet echt verwacht dat deze eveneens in Amsterdam gemaakt zou zijn. Of in Noorwegen, om maar wat te noemen. Heel mooi met die zon erachter die je bijna kunt voelen. Sowieso doen olifanten me altijd aan m’n vader denken, omdat dat zijn favoriete dier was.

Pastelroos

Die kleuren en details. Dit soort foto’s vind ik echt schitterend. Ik hou van deze stijl.

Naar de kerk

Tot slot een foto van een deel van de Domkerk in Utrecht. Volgens wat ik op internet vind, is het Pandhof de kloostertuin van de Domkerk. Nóóit geweten dat zoiets er ook nog zat. Ziet er erg mooi uit op foto’s, dus ook maar eens op de to-visit lijst! Mooi die gewelven en hoe het licht naar binnen valt. Ik vind kerkgebouwen sowieso altijd heel mooi en fotogeniek.