Vandaag is het Valentijnsdag en zoals andere jaren, leek het me leuk om daar een bijpassende graphic / foto voor te maken. Zelf ‘doe’ ik niets met deze dag omdat ik ten eerste geen relatie heb en ten tweede ook geen crush, maar ik vind het wel iets hebben. Zoveel rode spulletjes in de winkels!

De laatste keer dat ik een crush had, is inmiddels alweer een jaar of wat geleden. Ik denk drie, of misschien al vier? Ik weet het niet eens meer precies! Ik ben er blij om dat ik inmiddels geen last meer heb van dat soort gevoelens. In mijn geval loopt het namelijk steevast uit op ellende. Dat vermijd ik liever en daarom roep ik al heel erg lang dat ik ‘nooit meer verliefd wil worden’.

Dat liep niet helemaal zoals gepland. Ik ging drie keer voor de bijl in de afgelopen 15 jaar. Terwijl ik niet eens een relatie met één van die heren heb gehad, zorgde dat wel voor een hoop pijn en verdriet. Maar het lijkt erop dat ik verstandig ben geworden nu ik de veertig ben gepasseerd (al vijf jaar inmiddels, slik!) en eindelijk immuun lijk te zijn voor het fenomeen liefde.

Kan dat? Ik denk van wel. Veel wat er in ons hoofd gebeurt, is puur een kwestie van mindset. Als je ergens écht niet voor openstaat, komt het ook niet zomaar op je pad. Daar geloof ik oprecht in.

Happy Valentines Day!

Een beetje gek misschien om toch wat minder positieve dingen over de liefde te schrijven op nota bene de dág van de liefde, maar ik ben nu eenmaal anders en helaas ook erg veranderd door bepaalde dingen die ik heb meegemaakt. Daar kom ik gewoon voor uit en dat moet ook kunnen. Ik heb nu eenmaal een wat andere kijk op bepaalde dingen in het leven.

Dat vind ik juist het mooie van mensen: dat ze allemaal zo verschillend zijn. Ik ben blij dat ik anders ben en er ook trots op, al is dat anders zijn wel grotendeels veroorzaakt door een hele hoop narigheid die ik mezelf had willen besparen. Maar zoals Cruijff ooit zo typerend zei “Elk voordeel heb zijn nadeel.” En zo is het maar net!

De liefde waar ik wél voor opensta en waar ik ook echt van geniet, is die van mijn huisdieren. Mijn vader riep altijd dat je beter dieren om je heen kunt hebben dan mensen en dat ben ik met hem eens. Hun liefde is puur en onvoorwaardelijk en het allermooiste wat er is. Het feit dat ik mijn beestjes (inmiddels nog twee van de drie) ook al zó lang bij me heb, maakt me ook erg blij!

Of ik verder nog iets bijzonders ga doen vandaag? Nee, dus. Alhoewel ik zag dat ze bij HEMA een leuke Valentijnsactie hadden van Wiener Melange koffie met een tomsoes voor € 2,50. Misschien dat ik die eens ga scoren, al heb ik nooit echt een excuus nodig om bij HEMA binnen te lopen of daar een bakkie te drinken. Doorgaans wél zonder gebakje alleen. 🙂

Hoe denk jij over Valentijnsdag en over de liefde?