Terwijl Ciara over Nederland raast, vond ik het tijd om de wekelijkse foto-terugblik in elkaar te zetten. Wederom schoot ik heel weinig plaatjes in de afgelopen week omdat ik me nog altijd niet lekker voelde.

Maar het goede nieuws is dat ik me sinds eind van de week eindelijk weer oké voel en aangezien dat nu al drie dagen duurt, vermoed ik dat het nu ook wel zo blijft en ik er vanuit kan gaan dat ik verlost ben van die ellendige griep!

woensdag 5 februari

Het was weer eens tijd om Bas in bad te doen. Dat doe ik niet al te vaak omdat het voor een hond niet goed is hem vaak te wassen (iets met huid-eigen vetten), maar hij was écht een beetje vies, dus moest hij eraan geloven.

Voorheen zette ik ‘m altijd onder de douche, maar ik heb ontdekt dat ik het gemakkelijker vind om hem in de gootsteen te wassen. Daarnaast lijkt hij dat zelf ook prettiger te vinden dan zo’n sproeier op z’n kop. Hij gaat zelfs op z’n gemak in ‘t water zitten. Lekker warm voor z’n oude lijf!

Verder probeerde ik voor het eerst van m’n leven Kombucha. Ik zag het pas voorbij komen in een video van Endless Weekend en was daardoor wel erg nieuwsgierig geworden naar hoe zo’n gefermenteerd drankje nu eigenlijk smaakt. Het was apart. Op zich wel lekker, desondanks niet voor herhaling vatbaar. Maar ik heb het in elk geval eens geprobeerd!

donderdag 6 februari

Ondanks dat ik me vrijdag weer normaal voelde, was dat donderdag wel anders. Ik was vreselijk moe en ook opnieuw koortsig. Toch had ik mezelf naar AH gesleept (op de fiets) voor wat broodnodige boodschappen en interessante bonus-aanbiedingen.

De verspakketten voor soep waren deze week in de aanbieding en nadat ik een paar maanden geleden al eens groentesoep had gemaakt, wilde ik nu de tomatensoep weleens proberen. Dat bleek een succes!

Ondanks dat het wel héél veel soep is voor één persoon (ik heb nu al 3 dagen tomatensoep gegeten als avondeten en er staat zelfs nog een bakje in de vriezer), vind ik ‘m heel lekker geworden en dus zeker voor herhaling vatbaar!

vrijdag 7 februari

Een prima dag! Het begon ermee dat ik me na vier weken griep eindelijk weer een beetje mens voelde, de steigers die ruim drie weken voor m’n deur hadden gestaan werden afgebroken (ik was regelmatig ‘s nachts wakker door het geklapper van het plastic wat eroverheen zat) en het was mooi weer met een stralend blauwe lucht!

Om het nóg mooier te maken, nodigde m’n moeder me uit om samen met haar een pannenkoek te gaan eten bij de Pannenkoekenbakker in Woudrichem. En dat was ouderwets smullen! De foto van de Lingehaven maakte ik op weg naar de pont, de tweede tijdens het varen, de derde vlakbij de pannenkoekenboot en de laatste toen ik op weg terug naar huis was.