Weer een week voorbij! Dit was onder meer ook de week waarin ik eindelijk de laatste werkzaamheden aan m’n blog afrondde. Halverwege januari schreef ik al over de nodige veranderingen, maar er kwam uiteindelijk nog meer bij en op 8 februari schreef ik opnieuw over diverse dingen die ik had aangepast.

Zonder dat ik daar inhoudelijk op in wil gaan, omdat dat een té technisch verhaal wordt, ben ik tot een paar dagen terug non-stop bezig geweest met dingen als oude posts optimaliseren, tikfoutjes verwijderen, onnodige code uitfilteren, mijn enorme mediabibliotheek (11.000+ afbeeldingen) opschonen en meer van dat soort dingen.

Iets als foto’s maken en wandelen ben ik dus ook niet echt aan toegekomen, sowieso liet het weer dat ook niet echt toe. Regen, wind, koud en natuurlijk kwamen Ciara, Dennis en Ellen ook nog eens voorbij.

Niet zo aantrekkelijk om lekker op pad te gaan! In februari 2019 maakte ik ruim 200 foto’s, terwijl dat er tot nu toe nog maar 41 zijn. Ik denk niet dat er in die paar dagen dat deze maand duurt, nog veel aan verandert. :-D Anyway, nu het weekoverzicht!

maandag 17 februari

Eigenlijk de enige dag dat ik een fatsoenlijke wandeling heb gemaakt met Bas. We liepen iets meer dan 6 km en deden een rondje over de dijk en Gorkum Oost en op de terugweg voor een lekker broodje langs de bakker. Een plek die Bas feilloos weet te vinden. Vanaf de dijk maakte ik de eerste foto, de zwaan kwam ik tegen in het parkje wat tussen de dijk en de woonwijk in ligt.

Het was een koppeltje, maar ondanks dat ik meerdere foto’s heb gemaakt, vond ik deze het mooist. Ze waren ook helemaal niet bang en ondanks dat ik, mét hond, bij de rand van het water stond, bleven ze gewoon nieuwsgierig kijken en dobberen. Best uitzonderlijk voor zwanen!

woensdag 19 februari

M’n moeder zat de afgelopen weken tot aan haar oren in de rommel, vanwege een make-over van haar woonkamer. Ik had beloofd dat ik ook wel wilde helpen met wat dingen en woensdag stak ik met de pont over om naar Andel te gaan. Vanaf de boot maakte ik de eerste twee foto’s.

Ondanks dat ik zelf uiteindelijk niet het idee had dat ik veel heb kunnen doen, kreeg ik het na eerdere pogingen van haarzelf en de man die haar soundbar geïnstalleerd en aangesloten had, wél voor elkaar om het ding te laten communiceren met haar computer en nog vrij snel ook.

Op de derde foto zie je het fotobehang wat bij haar in de gang prijkt. De foto die je ziet, is er één die ik gemaakt heb van haar ouderlijk huis en voor dit doel bewerkt met een semi sepia-effect, een verticale uitsnede en subtiele kleuraccenten. Hier kun je de originele foto zien en hier de bewerking die op de muur zit. De foto is van 2015.

Als laatste een foto van Bas, die een kluifje had van de dierenwinkel. Zo te zien een restant van de kerstdagen! Ik geef meestal kluifjes met een soort velletje erom, maar deze candy cane lijkt hij haast nog lekkerder te vinden. Hoeveel plezier zo’n beestje kan hebben van een kluifje van 50 cent. :-)

zaterdag 22 februari

En dan heb ik zomaar een nieuwe iPad. Daar zit een verhaal aan vast wat ik in een artikel wat je eerdaags kunt verwachten vertel, maar je kunt je dus wel voorstellen dat ik héél happy ben! Er is inmiddels ook een Apple Pencil onderweg en ik ga zeer binnenkort dus allemaal uitleggen hoe en wat, dus hou mijn blog zéker in de gaten!

Nieuwe iPad!

zondag 23 februari

Zoals je waarschijnlijk al had verwacht, stond mijn zondag vrijwel volledig in het teken van spelen met mijn nieuwe ‘speelgoed’ en doordat het buiten toch nat en winderig was, had ik ook geen beter excuus kunnen bedenken om lekker binnen te blijven!

Op de nodige rondjes met Bas na dan, maar die houdt ook niet van kou en nattigheid en wilde maar wat graag terug om weer in zijn mand te kruipen. Wat je hieronder ziet, is geen gedownload wallpaper, maar iets wat ik zelf heb gemaakt. Op de iPad dus.

Hoe en wat dat is, vertel ik je óók snel alles over. Naast iets wat dus met creativiteit te maken heeft, vind ik het ook heerlijk om ‘piano te spelen’ op de iPad. Iets wat ik op de oude ook deed met Magic Piano. Op Twitter kun je een kort filmpje zien.

Creatief met een iPad