Het is 11 uur ‘s avonds, ik heb zojuist een conflict met een WordPress plug-in uit de wereld geholpen en ondanks dat het eigenlijk bedtijd is (ik lig al zeker een week elke avond veel te laat op bed), heb ik nú zin om een nieuwe post te tikken en dus doe ik dat gewoon. Ik heb mijn roze vragenboekje er weer eens bij gepakt en ga weer eens wat vragen beantwoorden. Ik weet niet waarom, maar ik blijf dat leuk vinden. :-)

970. Om wie zou je naar de reünie van je lagere school gaan?

Niemand. Kan ik kort over zijn. Ik ben overigens ooit één keer naar een reünie van school geweest en had achteraf eigenlijk spijt de moeite te hebben genomen.

971. Fantaseer je weleens over beroemd zijn?

Nee, dat past gewoon ook niet bij me. Ik ben graag bescheiden, iemand die liever een beetje op de achtergrond blijft. Het dichtste wat ik geweest ben bij ‘beroemd zijn’ is columnist zijn voor een bekende krant. Complimentjes zijn leuk, maar je krijgt in zo’n rol ook onherroepelijk te maken met de rotte appels van de maatschappij.

Mensen die er vanuit gaan dat je een olifantenhuid hebt omdát je een publiek figuur bent en je om het minste of geringste aanvallen of voor rotte vis uitmaken. Ik heb in m’n leven al genoeg ellende meegemaakt om dat bewust weer op te willen zoeken, dus blijf ik liever onzichtbaar. Sowieso ben ik ook best op mezelf. Privé is bij mij echt privé en dat scherm ik ook behoorlijk af.

972. Welk museum heb je onlangs bezocht?

Geen.

Selfie met smoothie

973. Experimenteer je graag in de keuken?

Niet bepaald. In dit artikel kon je al lezen dat koken niet mijn hobby is en ik besteed er ook niet meer aandacht aan dan nodig. Wél vind ik het leuk om te experimenteren met smoothies. Dat kan ook niet zo makkelijk mis gaan. Want dat is uiteindelijk denk ik wel wat me tegenhoudt bij experimenteren met koken: Dat je een uur in de keuken staat en dat het dan niet te vreten is.

974. Hoe belangrijk zijn de vrouwen in je leven?

Dat is er maar één en dat is mijn moeder. Ondanks dat onze karakters nogal eens botsen, is ze wel heel belangrijk voor me. Overigens ken ik natuurlijk wel meer vrouwen, al zijn dat er in mijn geval relatief weinig.

975. Geef je makkelijk complimentjes?

Ja, best wel. Ik vind het belangrijk om vriendelijk en attent te zijn. Niet om aardig gevonden te worden, maar gewoon omdat dat me een fijn gevoel geeft. Ik voel gek genoeg vaak wel wat terughoudendheid om een vreemde een complimentje te geven, maar toch doe ik het best vaak. Ik hou ervan. Dat moment van verbazing en dan die glimlach die doorbreekt. Je kunt met een heel klein gebaar al iemand blij maken en dat vind ik mooi en doe ik graag.

976. Aan wie kun je een voorbeeld nemen?

Goh, geen idee eigenlijk. Ik heb niet echt iemand of zelfs meerdere personen in mijn leven die ik als voorbeeld zie. Ik vind authenticiteit juist heel erg belangrijk en heb door schade en schande geleerd wie ik nu precies ben en wat er in mijn leven past.

Daar houd ik me aan vast en een voorbeeld hebben past daar niet echt bij. Ik trek heel erg mijn eigen plan, ben best eigenwijs, anders ook in veel dingen (daar kan niet iedereen zich mee verenigen) en ook niet zo dol op mensen in het algemeen. Dus misschien ben ik gewoon mijn eigen voorbeeld. :-D