Ik heb door de jaren heel al heel wat vaste items op mijn blog gehad. Van lijstjes met nieuw ontdekte muziek tot favoriete films, foto’s van de dag, blogger-interviews, glimlachmomentjes, citaten en meer.

Ook komt de titel ‘Leuke linkjes‘ je wellicht bekend voor, evenals Reads of the Week, waarin ik voornamelijk artikelen van andere bloggers in de schijnwerpers zette. Omdat ik eigenlijk nooit meer blogs lees, is dit onderdeel als een kaarsje uitgegaan.

De artikelen met links wil ik desondanks graag blijven doen, al vond ik ‘leuke linkjes’ een beetje knullig klinken dus zocht ik een nieuwe naam en wilde ik ook een nieuw plaatje. Ook inhoudelijk ga ik het anders aanpakken.

Eerst waren het voornamelijk links naar grappige content. Nu wordt het een mix van van alles en nog wat. Handige links, interessante of leuke social media posts, zo nu en dan een filmpje of een foto. Eigenlijk alles wat ik de moeite van het vermelden waard vind!

Quick, draw!

Een soort spelletje waarbij je een zeer korte tijd (pakweg 20 seconden) een opgegeven voorwerp moet tekenen. Terwijl jij druk aan het doodlen bent, hoor je een computerstem raden wat het is. Het is natuurlijk de bedoeling om het binnen de tijd voor elkaar te krijgen dat jouw kunstwerk herkend wordt als iets wat daadwerkelijk het voorgestelde voorwerp voorstelt.

Quick, Draw!
Can a neural network learn to recognize doodles? See how well it does with your drawings and help teach it, just by playing.
Stuur een kaartje

Zoals je gister in het weekoverzicht en trouwens ook in dit artikel van 26 maart al kon lezen, ben ik zelf druk bezig met het maken van kaartjes voor andere mensen. Van een doosje kaarten voor het verzorgingstehuis tot een opstekertje voor de medewerkers van m’n favoriete winkels in Gorkum. Ik post zelfs kaartjes in random brievenbussen!

Mocht je nu niet zo creatief zijn maar wel graag iemand een leuk kaartje willen sturen, kun je via het Oranjefonds een setje gratis kaarten aanvragen die je vervolgens zelf naar iemand kunt opsturen. Of aan je buurvrouw, moeder, zus of collega geven natuurlijk! Via Greetz kun je een gratis kaart sturen naar iemand in de zorg. De postzegel moet je wel zelf betalen.

Als we er allemaal voor elkaar zijn staat niemand er alleen voor
Als we er allemaal voor elkaar zijn staat niemand er alleen voor
Stuur een hart onder de riem aan hulpverleners
Ken jij een hulpverlener waar je trots op bent en die een lief gebaar verdient? Stuur een gratis kaart en laat weten dat je aan hem of haar denkt.
Linkmix

Deel je graag linkjes met collega’s of vrienden? Of stuur je misschien weleens links naar jezelf om later te bekijken? Via deze pagina kun je drie of meer links samenvoegen in één URL. Dat klinkt overigens ingewikkelder dan het is.

Op het moment dat je je links hebt ingevoerd, klik je op ‘Create URL’. Vervolgens wordt een link aangemaakt. Als je deze bekijkt, krijg je een pagina met een lijstje te zien waarin de door jouw opgegeven links staan. Handig!

Mix links into one URL
You can bundle a number of links into a single URL. It is useful for link sharing in SNS etc. It is easy to create a collection of links.
Thuiswerken bij NS

Deze heb je wellicht al op Twitter of Facebook voorbij zien komen, maar ik vond hem té grappig om niet te delen. Ik kan corona-grapjes over het algemeen niet echt waarderen, maar van dit soort dingen zie ik de humor wel in en deze vind ik echt hilarisch!

Template maker

Van papier kun je leuke dingen maken, daar weten de makers van deze site alles van. Je kunt ‘t zo gek niet verzinnen of er is wel een sjabloon te vinden om papier of karton te vouwen. Denk bijvoorbeeld aan cadeaud-oosjes, een melkpak of zelfs een bol of piramide van papier. Leuk tijdverdrijf en ook nog eens handig als je een toffe verpakking voor een cadeautje wilt maken!

Let me out!

Ik kan er niks aan doen dat ik bij het zien van deze kreet gelijk moest denken aan het liedje ‘Let me go‘ van Gary Barlow. Eén woordje verschil, ach, moet kunnen. Dit is dus een spelletje wat nogal verslavend is en wat me doet denken aan van die platte schuifspelletjes die je vroeger (jaren tachtig) veel had. Je ziet een parkeerplaats van boven met een hoop auto’s en die moet je zodanig verschuiven dat de auto die op de straat staat, weg kan rijden.

Let Me Out - Apps on Google Play
Let Me Out is a perfect game for car & puzzle lovers. We’ve got 20000+ puzzles over here waiting for you to solve. The fundamental goal is to let the car with flashing lights out of a 6X6 box ...
‎Let Me Out - Addictive Puzzle
‎Get tired of boring life? Try this stunning game: Let Me Out is updated with more challenges and surprises! It is easy to play but challenging to master. Just slide the vehicle and make a way out. ...
ProCreateFolio

Eén van de websites die ik de afgelopen maand zonder meer het meest heb bezocht, is deze. ProCreate is een iPad app waarin je kunt tekenen en de app die ik de afgelopen maand vrijwel dagelijks heb gebruikt om nieuwe tekeningen en illustraties te maken.

Op deze site vind je creaties gemaakt van andere mensen en daarnaast ook heel veel (gratis) resources zoals brushes en swatches. Sowieso is het leuk om inspiratie op te doen of rond te snuffelen in de verschillende onderdelen van het forum.

Procreate® Showcase
Featured, popular, and recent artwork from the Procreate® Showcase. To participate, create your free folio today!
Stayin’ inside

Gelukkig zorgt de coronacrisis ook voor veel solidariteit tussen mensen en heel veel creativiteit. Niet alleen ben ikzelf de laatste tijd volop bezig met het maken van illustraties en kaartjes, maar zie ik ook op verschillende plekken allerlei creatieve uitingen van andere mensen over de hele wereld. Zoals bijvoorbeeld deze vertolking van het bekende Bee Gees nummer ‘Stayin’ Alive’. Maar dan anders… Erg knap gedaan!

Seamless pattern maker

Ben je net als ik graag bezig met grafische vormgeving, maar vind je het maken van naadloze patronen nog best lastig? Deze gratis tool helpt je om leuke achtergrondjes te maken met pictogrammen. Je moet van deze stijl houden, maar het is zeker handig en je kunt uit heel veel icoontjes kiezen. Deze kun je vervolgens verslepen, van kleur veranderen of roteren.

Seamless Pattern Maker - Create Unique Backgrounds For Free
create your own free seamless patterns and backgrounds online fast and easy. Try our pattern generator - it is totally free!
Radio Garden

Luister je graag naar de radio? Dan moet je zeker deze site bekijken. Via Radio Garden kun je naar radiostations over de hele wereld luisteren. Je ziet een wereldbol waarop je kunt klikken. Alle groene puntjes zijn radiostations.

Zoom in om een land of regio te bekijken en op het moment dat je over zo’n groen puntje zweeft, hoor je de uitzending van het desbetreffende radiostation. Grappig is dat echt álles wat uitzendt te vinden is, zelfs de zogenaamde ‘piraten’.

Radio Garden
Explore live radio by rotating the globe.
Koffie illustraties

Deze pagina heb ik, maanden geleden alweer, bij stom toeval gevonden. Ik weet niet eens meer waar ik naar op zoek was, maar ik kwam dit tegen en zag een pagina vol met ontzettend leuke koffie-gerelateerde illustraties.

Nu maak ik natuurlijk zelf illustraties, maar dit soort dingen vind ik ook erg leuk om te zien en gebruik ik ook om inspiratie op te doen voor het maken van nieuwe dingen. Er zijn overigens nog meer afbeeldingen te vinden die je allemaal kunt downloaden, maar het is wat lastig navigeren omdat de site in het Chinees is. Zoek de vertaalfunctie maar Google maar vast op dus!

咖啡设计系列-矢量咖啡元素设计图片-高清图片-图片素材-寻图免费打包下载
咖啡是用经过烘焙的咖啡豆制作出来的饮料,是人类社会流行范围最为广泛的饮料之一