Ik heb door de jaren heel al heel wat vaste rubrieken op mijn blog gehad. Van lijstjes met nieuw ontdekte muziek tot favoriete films, foto’s van de dag, interviews met andere bloggers, glimlachmomentjes, citaten en meer.

Ook komt de titel ‘Leuke linkjes‘ je wellicht bekend voor, evenals Reads of the Week, waarin ik voornamelijk artikelen van andere bloggers in de schijnwerpers zette. Omdat ik eigenlijk nooit meer blogs lees, is dit onderdeel als een kaarsje uitgegaan.

De artikelen met links wil ik desondanks graag blijven doen, al vond ik ‘leuke linkjes’ een beetje knullig klinken dus zocht ik een nieuwe naam en wilde ik ook een nieuw plaatje. Ook inhoudelijk ga ik het anders aanpakken.

Eerst waren het voornamelijk links naar grappige content. Nu wordt het een mix van van alles en nog wat. Handige links, interessante of leuke social media posts, zo nu en dan een filmpje of foto. Alles wat ik de moeite van het vermelden waard vind!

Quick, draw!

Een spelletje waarbij je een zeer korte tijd (zo’n 20 seconden) een voorwerp moet tekenen. Terwijl jij druk aan het doodlen bent, hoor je een computerstem raden wat het is. Het is de bedoeling om binnen de tijd voor elkaar te krijgen dat jouw kunstwerk herkend wordt als iets wat daadwerkelijk het genoemde voorwerp voorstelt.

  1. quickdraw.withgoogle.com
Stuur een kaartje

Zoals je gister in het weekoverzicht en trouwens ook in dit artikel van 26 maart al kon lezen, ben ik zelf druk bezig met het maken van kaartjes voor anderen. Van een doosje kaarten voor het verzorgingstehuis tot een opstekertje voor de medewerkers van m’n favoriete winkels in Gorkum. Ik post zelfs kaartjes in random brievenbussen!

Mocht je niet creatief zijn maar wel graag iemand een leuk kaartje willen sturen, kun je via het Oranjefonds een setje gratis kaarten aanvragen die je vervolgens zelf naar iemand kunt opsturen. Of aan je buurvrouw, moeder, zus of collega geven natuurlijk!

  1. formulier.oranjefonds.nl/ik-denk-aan-je
Linkmix

Deel je graag linkjes met collega’s of vrienden? Of stuur je misschien weleens links naar jezelf om later te bekijken? Via onderstaande pagina kun je drie of meer links samenvoegen in één URL. Dat klinkt overigens ingewikkelder dan het is.

Op het moment dat je je links hebt ingevoerd, klik je op ‘Create URL’. Vervolgens wordt een link aangemaakt. Als je deze bekijkt, krijg je een pagina met een lijstje te zien waarin de door jouw opgegeven links staan. Handig!

  1. linkmix.co
Thuiswerken bij NS

Deze heb je wellicht al op Twitter of Facebook voorbij zien komen, maar ik vond hem té grappig om niet hier te delen. Ik kan corona-grapjes over het algemeen niet echt waarderen, maar van dit soort dingen zie ik de humor wel in en deze vind ik hilarisch!

Template maker

Van papier kun je leuke dingen maken, daar weten de makers van deze site alles van. Je kunt ‘t zo gek niet verzinnen of er is wel een sjabloon te vinden om papier of karton te vouwen. Denk bijvoorbeeld aan cadeau-doosjes, een melkpak of zelfs een bol of piramide van papier. Leuk tijdverdrijf en ook nog eens handig als je een toffe verpakking voor een cadeautje wilt maken!

  1. templatemaker.nl
ProCreateFolio

Eén van de sites die ik de afgelopen maand zonder meer het meest heb bezocht, is deze. ProCreate is een iPad app waarin je kunt tekenen en de app die ik de afgelopen maand dagelijks heb gebruikt om nieuwe tekeningen en illustraties te maken.

Op deze site vind je creaties gemaakt van andere mensen en daarnaast ook heel veel (gratis) resources zoals brushes en swatches. Sowieso is het leuk om inspiratie op te doen of rond te snuffelen in de verschillende onderdelen van het forum.

  1. folio.procreate.art/showcase
Stayin’ inside

Gelukkig zorgt de coronacrisis ook voor veel solidariteit tussen mensen en heel veel creativiteit. Niet alleen ben ikzelf de laatste tijd volop bezig met het maken van illustraties en kaartjes, maar zie ik ook op verschillende plekken allerlei creatieve uitingen van andere mensen over de hele wereld. Zoals deze vertolking van het bekende Bee Gees nummer ‘Stayin’ Alive’. Maar dan anders… Erg knap gedaan!

Seamless pattern maker

Ben je net als ik graag bezig met grafische vormgeving, maar vind je het maken van naadloze patronen nog best lastig? Deze gratis tool helpt je om leuke achtergrondjes te maken met pictogrammen. Je moet van deze stijl houden, maar het is zeker handig en je kunt uit heel veel icoontjes kiezen. Deze kun je vervolgens verslepen, van kleur veranderen of roteren.

  1. patternico.com
Radio Garden

Luister je graag naar radio? Dan moet je zeker deze site bekijken. Via Radio Garden kun je naar radiostations over de hele wereld luisteren. Je ziet een wereldbol waarop je kunt klikken. Alle groene puntjes zijn radiostations.

Zoom in om een land of regio te bekijken en op het moment dat je over zo’n groen puntje zweeft, hoor je de uitzending van het desbetreffende radiostation. Grappig is dat echt álles wat uitzendt te vinden is, zelfs de zogenaamde ‘piraten’.

  1. radio.garden
Koffie illustraties

Deze pagina heb ik, maanden geleden alweer, bij stom toeval gevonden. Ik weet niet eens meer waar ik naar op zoek was, maar ik kwam dit tegen en zag een pagina vol met ontzettend leuke koffie-gerelateerde illustraties.

Nu maak ik natuurlijk zelf illustraties, maar dit soort dingen vind ik ook erg leuk om te zien en gebruik ik ook om inspiratie op te doen voor het maken van nieuwe dingen. Er zijn overigens nog meer afbeeldingen te vinden die je allemaal kunt downloaden, maar het is wat lastig navigeren omdat de site in het Chinees is. Zoek de vertaalfunctie maar Google maar vast op dus!

  1. 52112.com/atlas/18581_1.html