De nieuwe week is begonnen, dus is het tijd om terug te blikken op de oude! En het was wederom zo’n vreemde week, al begint het ook wel wat te wennen. Gelukkig ben ik veel thuis zijn wel gewend, dus een enorm verschil qua dagbesteding is er voor mij niet, maar toch is het anders en vreemd. Dat gevoel zal iedereen herkennen.

Allereerst een huishoudelijke mededeling: EstrellaWeb heeft een nieuwe achtergrond. Het is nog steeds roze en het zijn nog steeds sterretjes, maar het is tóch anders dan de vorige versie. Ook de mobiele versie heeft een opknapbeurt gehad.

maandag 23 maart

Ik stond héél vroeg op om op de weekmarkt voor het eerst dit jaar aardbeien te halen en o wat zijn ze lekker! Daarna ging ik gelijk door naar Albert Heijn, waar ik onder andere twee blikken koffiebonen kocht, want er was een bonusaanbieding waarbij de tweede gratis was. Ik ben echt verslingerd aan dit merk en wat extra bonen kon ik dus goed gebruiken! Blik nummer drie had ik twee weken eerder gekocht toen er een actie met 25% korting was. Toch mooi meegenomen!

dinsdag 24 maart

Na een onrustige nacht waarin Bas als een Duracell-konijn druk blééf doen, was hij ‘s morgens uitgeteld (ik ook) en heb ik hem in een deken gewikkeld en tegen me aangelegd. Net als het bakeren van een baby. Uiteindelijk hebben we iets van 2 uur zo gelegen en zelfs nog geslapen.

Verder een foto van m’n iPad, waarop ik liedjes aan het spelen was in de Magic Piano app. Dat is echt een soort pre-bedtime routine geworden. Ik vind het heerlijk om even wat te ‘pingelen’ en op de één of andere manier is het ook heel ontspannend. En ik kijk elke keer uit of er weer nieuwe gratis liedjes beschikbaar zijn om te spelen.

woensdag 25 maart

Een productieve dag! De eerste foto maakte ik tijdens een loopje met Bas. ‘s Middags ben ik bezig geweest om de tuin zomerklaar te maken. Onlangs had ik geveegd en de tegels behandeld tegen groene aanslag, maar de meubels moesten nog geïnstalleerd en in de olie gezet worden en er waren ook wat planten die wel een knipbeurt konden gebruiken. Omdat ik voor tuinmeubelolie naar de bouwmarkt moest, kocht ik gelijk wat viooltjes voor de bloembakken aan de schutting. Oogt gelijk fleurig!

vrijdag 27 maart

Ik zag her en der berichten over een berenjacht, wat inhoudt dat je een beer voor het raam zet en dat kinderen die beren kunnen gaan zoeken in de straten, als een soort tijdverdrijf. Ik besloot er ook aan mee te doen en zette dit leuke stel in de vensterbank. Ik heb wel raamfolie, dus hoop dat ze ze goed zichtbaar zijn. Maar het idee is leuk en het ziet er van binnen ook schattig uit. :-)

Verder een paar keer met Bas buiten geweest, want dat gaat gewoon door. Omdat het zonnetje lekker scheen, hebben we op een afgelegen bankje bij de molen een poosje gezeten. Best een lekker plekje zo in de vroege voorjaarszon. Daar maakte ik de tweede en derde foto.

zaterdag 28 maart

De hele middag bezig geweest met het maken en schrijven van kaarten. Zoals ik in dit bericht al schreef, liep ik al even rond met het idee om kaarten te maken voor ouderen, maar ik heb niet de middelen om enorme hoeveelheden te printen en met twee of drie kun je niet aankomen.

Toch kreeg het idee meer vorm en heb ik naast het printen van mijn illustraties op kaarten, ook wat kaarten gemaakt met behulp van stickers, die-cuts, deco-papier en washitape. Daar kun je ook best toffe dingen mee maken! Alleen dat schrijven, dat was wel een dingetje. Lam handje!

zondag 29 maart

Wederom bezig geweest met het maken van kaarten en uiteindelijk uitgekomen op een totaal aantal van dertig. Toch niet gek! Ik maakte er een briefje bij wat natuurlijk ook tot in de details uitgewerkt moest worden en pakte het leuk in. Het doosje heb ik eind van de middag bij Huize Steijndeld in mijn woonplaats Gorinchem afgegeven.

De envelop die je op foto twee onder het doosje ziet liggen, stop ik vandaag in de brievenbus bij een mevrouw die in de thuiszorg werkt en via Facebook een oproepje had gedaan om kaartjes, tekeningen etc. te sturen, zodat zij die aan haar cliënten kan geven. Het klavertje vier wat je op de derde foto ziet, heb ik zaterdagavond op de valreep voordat ik naar bed ging nog getekend.