De bedoeling was dus om deze week minimaal twee nieuwe artikelen te schrijven, maar dat is er niet echt van gekomen. Of beter gezegd, echt niet! Maar omdat het morgen (of overmorgen) pas weer tijd is voor een nieuw weekoverzicht, kan er nog best iets anders tussen gepropt. :-)

Vorige week was het prachtig lenteweer en daar wilde ik op mijn manier en binnen de grenzen van wat is toegestaan in deze omstandigheden, toch wel van genieten. Sowieso wilde ik naast de dagelijkse wandelingen met Bas ook wel weer wat meer beweging hebben.

Ik had me dus voorgenomen elke dag dat het mooi weer was te gaan fietsen en dat heb ik gedaan. Van te voren plande ik in grote lijnen mijn route via Google Maps, zodat ik bewust alleen routes ging rijden die rustig waren en op die manier is het me dus prima gelukt om ook buiten de benodigde afstand te houden van andere mensen.

Het aantal foto’s wat ik maakte liep door mijn fietstochtjes ook aardig op, dus leek het me leuk een aantal kiekjes van mijn ritjes te delen. Het is niet zo dat ik om de haverklap afstap om foto’s te maken omdat er ook wel een beetje sportief gedaan moet worden, maar zo af en toe kon ik een mooi plaatje toch echt niet weerstaan!

Zondag 5 april – Rondje Vuren

Onderstaande drie foto’s heb je alle drie al voorbij zien komen in dit weekoverzichtje, maar toch wilde ik ze hier ook nog even laten zien. Niet in het minst omdat het de enige foto’s zijn van dit ritje. Ik fietste zo’n 15 km over de dijk richting Vuren en vervolgens al slingerend door de polder weer terug naar Gorkum.

Op een paar verdwaalde wielrenners en auto’s na, kwam ik niemand tegen. Ik moet zeggen dat ik sowieso wel geniet van die rust. Het is net alsof elke dag een vroege zondagochtend is en dat zelfs zonder dat ik er vroeg voor uit bed moet!

maandag 6 april – Rondje Arkel / Meerkerk / Hoogblokland

Ik reed met een enorme omweg naar Arkel, maar omdat ik vervolgens nog helemaal geen zin had om weer terug te gaan, reed ik via de Bazeldijk naar Meerkerk, om vervolgens dwars door de polder en over smalle kronkelende fietspaadjes via Hoogblokland weer terug naar huis te rijden. In totaal goed voor zo’n 25 kilometer.

Vooral op de terugweg veel mooie plekjes gezien, maar omdat de fietspaden zo smal waren en ik niet het risico wilde lopen dat iemand zich op korte afstand langs me heen zou moeten wurmen, ben ik vrijwel niet gestopt.

dinsdag 7 april – Rondje Giessenburg – Hardinxveld

Giessenburg is absoluut één van mijn favoriete plekken als het gaat om fietstochtjes, ik kom er dan ook graag en in de zomer wil ik ook zo nu en dan graag een ijsje scoren bij het cafetaria in het dorp.

Al zal dat er voorlopig niet in zitten, omdat ik vind dat ik een paar kilo moet afvallen. Ik fietste via Schelluinen richting Giessenburg en vervolgens zakte ik via Giessen-Oudekerk af naar Hardinxveld en reed daarvandaan via de Rivierdijk weer terug naar huis. Een ritje van 36 km.

woensdag 8 april – Rondje Schelluinen

Ik heb al een paar weken last van een zere nek en tijdens het ritje van de dag ervoor, was dit veel erger geworden. Na lang twijfelen of het wel verstandig was om te fietsen, ben ik toch gegaan, al was het een kort rondje van 13 km over Schelluinen, waar ik de zonsondergang-foto maakte. Ik vind het zó fijn dat ik nu gewoon weer ‘s avonds kan fietsen. In de winter moet ik echt uiterlijk, om 2 uur ‘s middags vertrekken wil ik een fatsoenlijke rit maken en vóór het donker thuis zijn.

Zonsondergang in Schelluinen

donderdag 9 april – Rondje Hoornaar / Hoogblokland

Ondanks dat ik geen speciale binding heb met Hoogblokland, kom ik er vaak doorheen tijdens fietstochtjes. Blijkbaar ligt het op een centrale plek als je verder ‘naar boven’ de polder in wilt. Plaatsjes zoals Noordeloos en Goudriaan vind ik bijvoorbeeld ook leuk en meestal rijd ik dan dwars door Hoogblokland om daar te kunnen komen.

Veel foto’s maakte ik niet dit keer, omdat ik halverwege last kreeg van duizeligheid en mijn energie nodig had om veilig thuis te komen. Wat overigens prima gelukt is want ik ben wel wat gewend en rijd niet in zeven sloten tegelijk. En zeker niet in zo’n brede als dit! :-D Het was een rondje van 20 km. Niet echt lang, maar zeker niet te kort.

vrijdag 10 april – Rondje Arkel – Kedichem

Ik dook achter Arkel de polder in om vervolgens bij Kedichem weer ‘boven water’ te komen en daar de dijk op te gaan terug naar huis. Dit is overigens dezelfde dijk die richting Leerdam voert en ik vind het altijd fijn om daar te rijden, omdat ie best breed is en lekker bochtig.

Ook handig bij tegenwind, want ondanks dat ‘t een lange dijk is, heb je nooit het hele eind de wind recht tegen. Op de terugweg heb ik een live video gedaan op Instagram waardoor mijn route-app ermee stopte, dus ik kan niet precies meer zien hoeveel kilometer ik gefietst heb. Waarschijnlijk rond de 25 km, waarschijnlijk zelfs iets meer.

zaterdag 11 april – Rondje Biesbosch

Omdat ik verwachtte dat het in het Paasweekend druk zou zijn, wilde ik dan niet gaan fietsen. En aangezien het weer vanaf maandag ook wat minder zou worden, was dit voor even mijn laatste ritje en ik besloot de Biesbosch weer eens in te duiken. De weg ernaartoe was geen pretje omdat er veel mensen op de been waren, waarvan een groot deel schijt had aan de regels.

Maar in de Biesbosch werd ik verwelkomd door een haast serene rust. In zo’n enorm gebied staan en dan toch pure stilte kunnen ervaren. Ik heb op een gegeven moment m’n fiets in de berm geparkeerd en ben op m’n kont op de grond gaan zitten. Eén met de stilte. Ik hou ervan!

Ik heb daar zeker een half uur gezeten voordat ik aan de terugweg begon. Tegen de tijd dat ik naar huis reed, was het rond etenstijd en was er bijna niemand meer op de eerder zo drukke dijk te bekennen. Eenmaal weer thuis, stond er 36 km op de teller.

Fiets jij ook graag?