Er is inmiddels alweer een maand voorbij sinds de vorige Loving Lately. Dat houdt enerzijds in dat ik deze rubriek eindelijk eens aardig bijhoud en er geen gaten van een half jaar of langer in laat vallen, anderzijds geeft het aan hoe snel de tijd eigenlijk gaat. En dat terwijl de afgelopen maand één van de meest vreemde was, die ik tot nu toe in mijn leven heb meegemaakt.

Ik heb overigens besloten de titel in het vervolg een beetje aan te passen. Ik noemde altijd de maand (in cijfers) waarin ik het artikel publiceerde, maar eigenlijk gaat het altijd over de maand ervoor, dus is die genoemde datum niet logisch.

Nu noem ik dus de maand waarover ik schrijf, net als dat ik bij de weekoverzichtjes het weeknummer van de afgelopen week noem. En vanaf nu ook gewoon het woord in plaats van de cijfers. Weet je gelijk waar ik het over heb. :-)

Gedragen

Vooral veel comfortabele kleding. Het is echt niet zo dat ik leuke kleren aantrek voor een ander, maar nu ik meer thuis ben dan anders, trek ik het liefst gewoon de eerste de beste comfortabele trui aan en een broek die lekker zit. 2020 is ook het jaar dat ik tot nu toe amper make-up droeg.

Dat was al het geval nadat ik een maand ziek ben geweest in het begin van het jaar en daarna bleef dat eigenlijk een beetje zo. Af en toe gebruik ik eyeliner, maar dan heb je ‘t ook wel gehad. Sowieso ben ik nooit liefhebber geweest van full face make-up. Veel te popperig naar mijn zin. Dus comfy is de nieuwe trend wat mij betreft. :-) In joggingbroeken of badslippers zal je me overigens nooit zien lopen.

Gegeten

Niets bijzonders. Ik kook vrijwel elke dag, maar dat zijn nooit spectaculaire gerechten omdat koken nu eenmaal niet mijn hobby is en ik de tijd aan het aanrecht het liefst zoveel mogelijk beperk. Ergens een broodje eten of een kop koffie buitenshuis scoren zit er momenteel ook niet in, dus heb ik niet echt heel bijzondere dingen gegeten de afgelopen maand.

Al heb ik wel een nieuwe favoriete smoothie ontdekt en dat is er één met banaan, passievrucht, aardbeien, spinazie en sinaasappelsap. En over aardbeien gesproken, ik heb sinds twee weken eindelijk weer verse aardbeien in huis. De eerste van 2020! Dat is toch het vermelden wel waard!

Eerste aardbeien van het jaar

Gedaan

Héél veel bezig zijn met tekenen en andere creatieve projectjes. Zo ontwierp ik een nieuw logo voor mijn blog en maakte ik ook een nieuwe achtergrond, deed ik een Bob Ross tutorial en heb ik aardig wat nieuwe illustraties gemaakt in ProCreate. Dat Gary Barlow portret moet ik nog steeds aan beginnen, maar wat in het vat zit, verzuurt niet.

Ik heb sowieso ontdekt dat ik het toch wat leuker vind om illustraties te maken die me maximaal twee tot drie uur aan tijd kosten, dan iets waar ik vijftien uur of langer mee bezig ben. Daarom blijf ik dat projectje maar voor me uit schuiven, want die tekening moet echt perfect worden en ‘perfect’ betekent in dit geval héél veel uren tekenen. :-)

Gelezen

Mijn eigen blog. :-) Nee dat is een grapje. Of niet, want ik lees mijn eigen artikelen ook altijd minimaal één keer na om eventuele foutjes eruit te filteren. Ik heb al ruim anderhalf tot twee maanden geen (e)book aangeraakt, dus boeken lezen heb ik niet gedaan. Wel ben ik de laatste tijd nog actiever dan anders op Twitter en worden er zo nu en dan ook nog weleens wat appjes gestuurd. Al is dat bij mij nooit zoveel.

Gekocht

Tien pakken wc-papier! Nee dat is een (flauw) grapje. Ik heb niet gehamsterd, maar de afgelopen weken sowieso eigenlijk alleen boodschappen gehaald en verder helemaal niks gekocht. En dat verschil merk ik wel degelijk op mijn bankrekening! Ik ben echt geen impuls-shopper, maar het verschil in uitgaven nu en onder normale omstandigheden is toch wel merkbaar. Dus mijn bankrekening zit ook in een soort lockdown en dat komt me eigenlijk heel prima uit!

Kaartjes met mijn eigen illustratie

Gewenst

In februari schreef ik nog bij dit onderdeel dat ik hoopte dat dat ‘enge virus‘ snel zou ophouden met slachtoffers maken en dat er inmiddels zelfs al één iemand in mijn woonplaats besmet was geraakt. Daarop terugkijkend vond ik mijn berichtje wat naïef. Eén iemand in mijn woonplaats…

Er sterven momenteel zo’n 100 mensen per dag en naast het feit dat er in Gorinchem inmiddels ook 25 menen besmet zijn en zelfs één eraan overleden, is het totaal aantal besmettingen de 13.000 gepasseerd in Nederland.

Maar ja, een beetje naïef gesproken of niet, mijn wens is nog altijd hetzelfde. En om andere mensen wat te steunen in deze onzekere tijd, heb ik spontaan een soort kaartenprojectje opgezet waarover je gister al kon lezen.

Geluisterd

Geloof het of niet, maar ik heb het momenteel ontzettend druk. Drukker dan anders eigenlijk. Juist omdat ik nog meer thuis ben dan anders (niet overdreven meer overigens), concentreer ik me ook meer op dingen die ik binnenshuis kan of zelfs nog moet doen. Achterstallige klusjes, je kent het wel waarschijnlijk. :-)

Zo ‘hing ik gisteren in de gordijnen’ om het hele spul eens een wasbeurt te geven en voordat dat allemaal weer klaar is en netjes ophangt, ben je algauw een paar uur verder. Daarnaast gaat er natuurlijk heel veel tijd in mijn creatieve projectjes zitten.

Nu is muziek luisteren iets wat je ook tegelijkertijd kunt doen, maar het kwam er gewoon niet echt van. Overigens heb ik onlangs wel deze Spotify-playlist ontdekt, die ik fijn vind om naar te luisteren tijdens het tekenen.

Gekeken

Ik heb de afgelopen maand opvallend vaak naar het nieuws gekeken, terwijl ik dat toch normaal gesproken zeker niet dagelijks doe. Dat is dan ook meteen wel het hoogtepunt wat ik qua tv heb gezien. Ook daar gun ik mezelf geen tijd voor, om gewoon onderuit gezakt op de bank naar dat beeldscherm te staren. Heb ik het veel te druk voor. :-)

Ik heb vorige week een poging gedaan om een film op Netflix te kijken, maar heb die uiteindelijk in drie of vier delen moeten kijken, omdat er toch steeds weer iets anders was, wat ik eerst nog wilde of moest doen. Een bezig bijtje ben ik wel!

Geliefd

Illustraties tekenen ♡ Kaartjes maken en bezorgen ♡ lekkere paaschocolade krijgen met de post ♡ zonnige dagen ♡ mijn rood geruite blouse ♡ m’n ‘nieuwe’ horloge ♡ eindelijk weer eens mijn geliefde zuurkoolschotel met banaan eten ♡ de achtertuin klaar voor de zomer ♡ mooi licht ♡ fietstochtjes door de polder ♡ knuffelsessies met Bas ♡ kleine lichtpuntjes die je in rare tijden zoals nu laten beseffen dat er gelukkig ook nog genoeg moois en goeds is om van te genieten.

Wat was jouw favoriete moment, activiteit of gebeurtenis van de afgelopen maand?