Ik heb de laatste tijd behoorlijk wat uren boven het scherm van m’n iPad gehangen en met name in de app die al even belangrijk als onmisbaar is geworden, namelijk ProCreate. Eén van de meest bekende teken-apps voor de iPad. Misschien dat ik daar in de toekomst een review over schrijf, maar omdat die er al in veelvoud te vinden zijn op internet, weet ik niet of dat wel van enige toegevoegde waarde is.

Ik schreef op 13 maart al dit artikel, waarin ik een aantal van mijn eerste creaties liet zien. Onder meer een realistisch portret van m’n vader, waar ik zelf wel een beetje van versteld stond, dat dát uit mijn handen kwam, dat ik dat kon. Ik heb al van jongs af aan ervaring met tekenen, al heb ik het zeker 20 jaar niet gedaan, maar soms denk je dat je dingen niet kunt en als dat dan toch lukt, ben je gewoon verbaasd.

Sinds dat artikel heb ik alweer de nodige illustraties en tekeningen gemaakt, een aantal daarvan ook geïnspireerd op de situatie waar we inmiddels met z’n allen al wekenlang in zitten. Moeilijke tijden zorgen vaak voor inspiratie, dat is geen nieuw fenomeen en dat geldt voor vrijwel iedereen die zich op wat voor manier dan ook bezighoudt met creativiteit. Zo ook voor mij. Vandaag laat ik je graag een aantal nieuwe creaties zien en vertel er in het kort iets over.

Gefeliciteerd!

Ik vind het soms leuk om, wanneer één van mijn Facebook-vrienden jarig is, een illustratie voor ze te maken. Niet altijd overigens, want ik heb er niet altijd de tijd voor en het moet uitkomen. Maar de afgelopen maand maakte ik een redelijk aantal felicitatie-illustraties voor wat mensen en zelfs één voor de geboorte van het eerste kindje van Stephanie en haar vriend Harry.

Songtitels

Ook maakte ik een aantal illustraties die gebaseerd zijn op songtitels. Veel zijn het er nog niet, maar ik vind dit wel een heel leuk idee om vaker iets mee te doen. Tot nu toe waren het titels die spontaan in me op kwamen, het was dus niet dat ik erover heb zitten verzinnen. Ik word sowieso vaak wakker met random liedjes in m’n hoofd en dat is ook iets waar je inspiratie uit kunt halen voor illustraties. Creativity is everywhere!

Pasen

Ook feestdagen zijn een mooie gelegenheid om ‘iets’ mee te doen op creatief gebied. Ik maakte een paas-illustratie en op Tweede Paasdag tekende ik ook nog dit schattige kuiken. In de eerste illustratie zit overigens best wat uurtjes werk, aangezien ook die achtergrond met eieren volledig zelf getekend is.

Het enige waarmee ik het mezelf iets gemakkelijker heb gemaakt, is door eerst een basis-ei te tekenen en deze later te importeren en te dupliceren voor de afbeelding die je nu op je scherm ziet. En dan inkleuren. Digitaal paaseieren schilderen is ook best leuk!

Corona-inspired

Zoals ik in de intro al schreef, zorgen moeilijke tijden vaak voor inspiratie voor mooie dingen en creatieve uitingen. Dat fenomeen is mij ook niet onbekend en dus maakte ik de afgelopen weken ook de nodige corona-inspired illustraties. Een aantal ervan heb je wellicht al eerder op mijn blog of mijn socials gezien, maar hier zie je ze nog eens allemaal bij elkaar.

Die met het politielogo maakte ik overigens om de politiemensen in Nederland een hart onder de riem te steken en is honderden keren geliket en geretweet op Twitter. En helaas ook zonder toestemming of naamsvermelding op wat plekken terecht gekomen, maar zoiets kun je helaas nooit helemaal voorkomen. Mijn naam staat er in elk geval op, al is het subtiel. :-) De illustratie van het hart met de riem (hart onder de riem) is de meest recente van het hele stel.

Mocht je nog meer van mijn creaties willen zien, verwijs ik je graag door naar de Artwork pagina. Alles gemaakt in ProCreate, vind je daar ook terug in een afzonderlijk mapje. Ik heb sowieso niet alles wat ik de afgelopen tijd heb gemaakt in dit artikel gedeeld omdat dat wat veel zou worden.

Overigens ben ik eindelijk met het Gary Barlow portret begonnen. In het laatste weekoverzicht zag je al een sneak preview. Het duurt nog wel even voordat deze klaar is omdat ik elke keer een stukje doe en ook niet elke dag zin heb om hieraan verder te werken, maar het begint al ergens op te lijken! Hieronder nogmaals de foto uit het weekoverzicht. Zoals je ziet is er heel veel nog niet getekend of uitgewerkt, maar ik heb dan ook nog aardig wat teken-uurtjes te gaan!

Tekenen