De afgelopen week heb ik niet stilgezeten en ook voor zover mogelijk genoten van het mooie weer. Ik heb veel getekend (eerdaags plaats ik een update met nieuwe creaties) en ik heb het fietsen opgepakt en de afgelopen week elke dag een tochtje van minimaal 15 km gemaakt. Nu neem ik je eerst mee voor een terugblik in foto’s.

maandag 6 april

Een zonovergoten dag die begon met een wandeling op een vroeg tijdstip. De laatste weken ben ik vaak al vroeg op pad, omdat je dan bijna niemand tegenkomt en dat is in de huidige tijd wel zo fijn. Ik maakte de foto waarop je de Dalempoort en molen De Hoop ziet en ook die met reflectie in de Lingehaven. Bas moest even poseren bij de krijttekst op straat en ‘s middags trok ik voor ‘t eerst mijn korte fietsbroek aan!

dinsdag 7 april

Ook dinsdag was ik weer buiten te vinden. Enerzijds heb ik er wel een dubbel gevoel over dat ik ga fietsen terwijl het niet nodig is, maar ik hou me strikt aan alle regels en voorschriften en zoek meer dan anders naar routes waar ik zo min mogelijk mensen tegenkom. Iets wat ik normaal al doe, dus dat werkt nu in mijn voordeel.

Ik rijd voornamelijk door de polder en weet iedereen keurig op afstand te houden. Daarnaast is fietsen sowieso heel goed voor je weerstand, dus word je minder snel ziek. Lees dit artikel over fietsen in tijden van corona maar eens wat ik vond op de Facebookpagina van de fietsenmaker.

woensdag 8 april

Ik loop al een week of 2 met een pijnlijke nek. Omdat ‘t inmiddels steeds erger werd, had ik de tijgerbalsem erbij gepakt en mijn nek vervolgens in een sjaal gewikkeld. Loop je dan op één van de eerste warme dagen van 2020 met een sjaal om. :-)

Verder kwam er een monteur van Whirlpool langs om mijn defecte inductie-kookplaat te fiksen. Het ding was nog maar net een jaar oud, maar had kortsluiting gemaakt en tja, dan doet ie het dus niet meer. Er ging een nieuwe module in en dit was de oude. Leuk om even te bestuderen.

Na wat dubben of ik vanwege die nek wel zou fietsen, ben ik ‘s avonds toch voor een rondje van zo’n 13 km over Schelluinen gegaan, waarbij ik de foto van de zon boven de vliet maakte en daarna werkte ik mijn nieuwe avondroutine af. Namelijk hoepelen, yoga en meditatie. Lekker actief bezig al zeg ik het zelf!

donderdag 9 april

Ondanks dat mijn ‘kaartenprojectje’ inmiddels op een lager pitje staat dan in het begin, maak ik zo nu en dan weer nieuwe kaartjes en breng ik die weg. Zo bezorgde ik er ook één bij een tante en bij nog een aantal ondernemers in de stad die ik een warm hart toedraag. Onder meer het naaiatelier waar ik al jaren kom, die leuke tearoom op de Langendijk en nog een paar adresjes.

Verder maakte ik sinds heel lange tijd weer eens een selfie. Echt leuk vind ik ‘m niet, maar m’n haar zit de laatste weken opeens weer een stuk beter en daar ben ik dus best happy mee. Dan het enorme stuk lavendelzeep waar ik deze week aan begonnen ben en mooie narcissen in de bloembakken voor het stadhuis waar ik ‘s avonds langs kwam.

vrijdag 10 april

Ik heb heel veel sieraden en met name veel armbanden. Vooral leren armbandjes ben ik dol op en ik heb er zó veel, dat ik zo ongeveer een winkeltje zou kunnen beginnen. Enig nadeel is dat je soms bepaalde items vergeet die je wel bezit, maar al lange tijd niet meer gedragen hebt.

Dat had ik dus met dit leren armbandje met metalen details van Diesel wat ik kocht via United Wardrobe. Ik heb ‘m weer helemaal herontdekt. :-) Verder werd er uiteraard ook weer gefietst, dit keer dook ik achter Arkel de polder in voor een fijn rondje.

zaterdag 11 april

Mijn moeder kwam ‘s morgens langs met een enorm ‘paaspakket’ en heeft in de tuin met ruim anderhalve meter afstand nog wat gedronken hier. Normaal ga ik altijd bij haar eten met Pasen, maar dat zat er dit jaar natuurlijk niet in.

Ze had allerlei lekkere boodschappen gehaald, zodat ik voor twee dagen paasdiner had plus nog wat extra’s. Zo lief! In deze tweet zie je wat er allemaal in het pakket zat en ze had ook een berichtje voor me in de krant laten zetten. Leuke verrassing!

‘s Middags ging ik na wat dubben over welke route ik nu zou kiezen, met de fiets de Biesbosch in. Stilte gegarandeerd, al was het op de dijk langs Werkendam wel even afzien. Iets met asociale wielrenners en mensen die het opeens niet meer nodig vonden om afstand te houden.

Er reed zelfs een vrouw op mijn helft van het fietspad die pas op het laatste moment bedacht dat dat een nogal stomme actie was. Ik heb in elk geval wel van m’n ritje kunnen genieten uiteindelijk.

zondag 12 april

Ik schreef op 22 maart nog op Twitter dat ik stiekem wel blij was dat de temperaturen nog altijd laag bleven, omdat ik zodoende mijn truien nog lekker kon blijven dragen. Inmiddels is het de afgelopen week best warm geweest, dus kwamen de t-shirts weer tevoorschijn. En dan grijp je uiteraard meteen naar je meest favoriete exemplaren, wat in mijn geval onder meer dit rode Adidas Originals t-shirt is wat ik vorig jaar via Ebay UK op de kop heb weten te tikken.

Verder zette ik alweer bloesem op de foto (dit keer witte) en mijn paasmaaltijd die bestond uit krieltjes met boterjus, asperges met ham en saus, gekookte eieren en een lekker glaasje sap. De eieren zijn uiteindelijk weer terug de koelkast in gegaan omdat ik vol zat, maar wat had ik lekker gegeten! Tijdens een avondwandelingetje met Bas spotte ik tot slot deze mooie bloemetjes.