Mei is inmiddels alweer bijna op de helft, dus wat hoog tijd om eens voor de terugblik op april (en een stukje mei) te gaan zitten. Net als de vorige keer, was het wederom niet een heel spannende maand, maar er zijn altijd wel dingen die ik heb meegemaakt die toch het vermelden waard zijn, dus ik probeer er gewoon wat leuks van te maken!

Gedragen

Het weer heeft zich de laatste weken echt van alle kanten laten zien. Van zonnige zomerse dagen met temperaturen tot 26 graden en haast winterse kou. Ik moet dus bekennen dat ik mijn uit de kluiten gewassen collectie truien nog aan het doordragen ben, ook al is het inmiddels half mei. Op het moment van schrijven draag ik één van mijn favorieten, namelijk deze grijze trui met dessin van HEMA die ik afgelopen winter echt héél veel aan heb gehad.

Gegeten

Ik ben sinds een maandje op dieet omdat ik wat kilo’s kwijt wil en dat gaat uiteraard niet vanzelf. Dat houdt bij mij overigens niet in dat ik een dieet volg. Ik weet uit ervaring dat dat niet werkt.

Mijn truc is om altijd net een stukje onder de aanbevolen calorie-inname voor iemand te zitten en alles, maar dan ook echt alles wat ik eet te noteren in een eetdagboek. Ik gebruik daarvoor overigens de app FatSecret, die me in 2017 hielp om 14 kg af te vallen en waar ik ook een review over schreef.

Ik ben helaas iemand die makkelijker aankomt dan afvalt en ik hoef maar naar een stuk taart te kijken of ik kom bij wijze van spreken al 2 kilo aan. Omdat ik een slecht zelfbeeld heb en mezelf altijd dik vind, moet ik dus altijd de afweging maken of ik dat toetje of die reep chocolade écht erg graag wil of dat ik liever m’n gewicht onder controle houd. En dat onder controle houden betekent dat ik altijd aan mijn gewicht zal moeten werken.

Ik eet in principe normaal, ik ben gelukkig sowieso ook geen grote eter. Zoetigheid is echt mijn zwakke plek en dat laat ik dus zoveel mogelijk staan. Eén keer in de week mag ik iets, maar daar blijft het, op een héél enkele uitzondering na, dan ook echt bij. Ik ben inmiddels 2.5 kg kwijt in iets minder dan 4 weken, dus dat vind ik netjes.

Ongeveer een halve kilo per week afvallen is een reëel getal en ook een gezonde manier van afvallen. Snel afvallen zorgt zonder meer voor een jojo-effect. Maar voordat ik nu een hele verhandeling ga houden over gezond eten, metabolisme en aanverwanten, ga ik snel verder naar het volgende onderdeel!

Rauwe spitskool salade

Gedaan

Ik heb aardig wat gefietst. Dat heeft lange tijd praktisch stil gelegen, maar ik zit nu weer helemaal in een ‘fietsflow’ en geniet er echt weer van. Niet dat dat ik het anders niet leuk vind, maar ik ben stiekem wel een mooi weer rijdertje geworden.

Waar ik een tijd kende dat ik door weer en wind reed, is dat wel veranderd. Onder de 13 graden vind ik het maar koud. Al heb ik nog steeds een wat vreemde voorkeur voor fietstochtjes bij een temperatuur nét boven het vriespunt.

Verder ben ik behoorlijk veel bezig geweest met tekenen, zoals je onder meer hier en hier hebt kunnen zien. Ook heb ik ook aardig wat uurtjes gespendeerd met ‘piano spelen’ in Magic Piano. Natuurlijk is dat niet echt te vergelijken met spelen op echte toetsen, Iets wat ik in mijn jeugd overigens veelvuldig heb gedaan. Maar het is erg leuk om te doen!

ik heb sowieso nog altijd de gewoonte om bij luidere akkoorden een hardere aanslag te doen, maar ondanks dat ik m’n vingers zo nu en dan ongegeneerd op het scherm van mijn iPad ram als ik helemaal opga in de muziek, heeft dat nog altijd nul effect.

M’n Apple Pencil is weliswaar drukgevoelig, maar mijn vingers en deze app duidelijk niet! Toch geniet ik er enorm van en kan ik er ook echt door ontspannen. Even een uurtje spelen en ik ben weer helemaal zen!

Iets wat ik nog bijna zou vergeten, was dat april ook voor een groot deel in het teken stond van mijn kaartjesproject. Omdat ik zoveel illustraties maakte en het corona-gebeuren iedereen in zijn greep hield, besloot ik spontaan om kaartjes te maken en die her en der te verspreiden. Alles bij elkaar heb ik tussen de 100 en 200 kaartjes weggebracht. Leuk om te doen! Tot slot stond Pasen op de agenda en had ik een interactief paasdiner met m’n moeder via een livestream.

Gelezen

Vrij weinig, ik heb het gewoon te druk gehad met andere projectjes. Als het ene project klaar is, begin ik wel weer ergens anders aan. Ik ben toevallig een paar dagen geleden wel begonnen in een thriller van Judith Visser, genaamd Ysabella. Ik heb al meer boeken van haar gelezen en haar stijl bevalt me wel. Ik heb sowieso een voorkeur voor Nederlandse schrijvers.

Gekocht

Ondanks dat ik sinds de coronacrisis aanzienlijk minder uitgeef dan daarvoor, terwijl ik altijd wel oplet, heb ik de afgelopen weken wel wat nieuwe kleding gekocht, voornamelijk shirtjes. Al koop ik sowieso nooit dure kleding. Ik had m’n zomerkleding flink uitgemest en een enorme stapel in de zak voor de kringloop gedaan en tja, dan wil je je garderobe toch wel weer aanvullen!

In dit weekoverzicht staan een aantal foto’s van nieuwe aanwinsten en omdat ik vandaag een stressvolle dag had vanwege een onderzoek in het ziekenhuis, besloot ik mezelf voor de goede afloop niet alleen te trakteren op m’n lievelingsgerecht van de Mexicaan, maar ook op dit leuke shirtje van HEMA, wat dankzij SamenGezond punten maar € 4 kostte.

Streepjesshirt van HEMA

Gewenst

Eigenlijk heb ik niet zoveel wensen op dit moment. Ik moet zeggen dat de angst om ook corona te krijgen inmiddels minder is dan de eerste weken. Ik houd me aan alle regels, maar ben niet meer zo bang en denk dat dat goed is, omdat ik al vaak genoeg met ziekteangst te maken heb om daar een schepje bovenop te willen doen.

Mijn portrettekening van Gary is dus ook eindelijk klaar nadat ik dat project maanden voor me uit schoof en hij heeft er zelfs op gereageerd, dus een mooiere ‘beloning’ kon ik me niet wensen. Het borstonderzoek voor dit jaar is inmiddels ook weer achter de rug (met goede uitslag) en ik ben goed bezig met afvallen, dus op wat kleine hobbels na, zit het eigenlijk best op een sleetje.

Geluisterd

De laatste weken Spotify zo nu en dan aan gehad en behalve wat ‘ouwe gouwe’ waar ik nooit genoeg van krijg (daarmee bedoel ik overigens niet per se écht oude muziek), ook wat mooie juweeltjes ontdekt. Deze ballad van Douwe Bob bijvoorbeeld, dit mooie liedje van Billy Lockett en een song genaamd I Surrender van Saybia.

Wat die ‘gouwe ouwe’ betreft, heb ik ontdekt dat ‘Smells like teen spirit‘ héél geschikt is om mijn hoepelroutine op te doen, werd ik pas wakker met ‘Victims‘ van Culture Club in mijn hoofd (en kreeg die er de rest van de dag niet meer uit) en kwam ik dit briljante stuk muziek van Jeff Wayne weer eens tegen toen ik bezig was om een playlist voor Bevrijdingsdag samen te stellen.

Tot slot heb ik de muziek van componist Kim Yoon helemaal ontdekt. Nooit van gehoord, maar de melodielijn van deze muziekstukken spreekt me erg aan en ik vind zijn liedjes stuk voor stuk fijn om te spelen. Het muziekstuk in de video vind ik waanzinnig mooi en heb ik zelf al ontelbare keren gespeeld. Ook dit liedje is één van mijn favorieten.

Gekeken

Vooral naar mijn iPad. De tv is de laatste weken niet zo vaak aan geweest, dus veel bijzonders heb ik niet gezien en iets als films heb ik helemaal niet gekeken. Geen tijd!

Geliefd

Mijn portret van Gary, al is dat eigenlijk deze maand pas afgerond ♡ einden fietsen ♡ kaartjes maken (en posten) ♡ bloesem ♡ Dalgona coffee ♡ hoepelen ♡ pianospelen ♡ Granaatappel zeep van HEMA ♡ Cocktail-to-go (ook al van HEMA) ♡ voorjaar in geuren en kleuren ♡ zonneschijn!