En dan is het opeens bijna twee weken stil op mijn blog. Er is genoeg om over te schrijven, maar ik ben gewoon druk geweest met wat andere projectjes (vooral met tekenen) en daarnaast heb ik de laatste weken te kampen met een behoorlijk slechte nachtrust, waardoor ik soms overdag wat inhaal en vaak ook gewoon heel moe ben en daardoor ook niet aan bloggen toekom.

Maar alle excuses voorbij, ben ik vastbesloten mijn blog weer beter bij te gaan houden, want aan de zin ontbreekt het gelukkig niet en dat is ook weleens anders geweest! Dit keer een terugblik van twee weken. Veel bijzonders heb ik niet gedaan, maar ik heb redelijk wat foto’s gemaakt om een mooi totaalplaatje van de afgelopen weken te kunnen laten zien. Veel kijk- en leesplezier!

week 17

maandag 20 april

April doet wat ie wil, in dit geval was het meer april weet niet wat ie wil. Na een week of twee heerlijk lenteweer, was het opeens gewoon koud, dus kon ik mijn warme truien nog wat langer door dragen. Hier gecombineerd met een donkergrijze skinny jeans en grijze sneakers die ik weer achterin de kast had gevonden.

Het zijn eigenlijk herenschoenen, maar ze zien er gewoon leuk uit zonder heel lomp of mannelijk te ogen. Het voordeel van een grote schoenmaat hebben is dat je van twee walletjes kan eten, want er zijn behoorlijk wat leuke heren-sneakers te koop!

Een warme trui in de lente

dinsdag 21 april

Ik ben bezig geweest met mijn kast uitmesten en heb veel shirts weggedaan. Omdat ik dankzij de corona-maatregelen de laatste tijd nog zuiniger leef, omdat ik niet meer dan nodig in de stad kom, mocht ik van mezelf wat kopen en bestelde 2 t-shirtjes bij HEMA. Sinds een paar jaar ben ik echt into streepjes! Verder Bas die lag te slapen. Ondanks dat het soms een boefje kan zijn, is hij gelukkig ook nog wel lief. :-D

woensdag 22 april

Na de shirtjes, ook nog twee andere cadeautjes voor mezelf. Het excuus was dit keer dat ik de laatste tijd zoveel voor anderen heb gedaan (kaartjes etc,) dat ik ook wel iets verdiend had. :-) Deze mok en zeep komen ook bij HEMA vandaan en als ik me niet vergis, zaten ze in dezelfde bestelling als de shirtjes. Het jasje met regenboog-strepen had ik onlangs bij Shein besteld. Ik vind ‘m erg leuk, maar het is wel een héél dun stofje, dus echt praktisch is het niet als jas.

donderdag 23 april

Rondje Hardinxveld gedaan op de fiets en omdat ik dorst had, daar bij HEMA een flesje drinken gehaald en een schattig knuffeltje voor Bas gescoord. Het is niet iets wat specifiek voor honden is, maar hij houdt van zachte dingen om op te liggen.

Verder had ik spitskoolsalade gemaakt en moest ik voor wat boodschappen naar AH en scoorde een mooi bosje rozen. Wat overigens al verdorde voordat de bloemen open gingen, dus da’s wel zonde.

zaterdag 25 april

Ik bezorgde wat kaartjes, ging verder met tekenen en begon dit keer aan het haar, ik maakte een foto van mijn rozen en zette een mooi plekje in Gorinchem op de foto.

zondag 26 april

Ik maakte een fietstochtje over de Zuiderlingedijk, ging verder met mijn verzameling t-shirts uitmesten (dit was enkel het rode stapeltje) en Bas kreeg een kluifje waarbij het leek alsof hij een sigaret aan het roken was.

Tot slot een foto waarop ik één van mijn nieuwe shirts draag. Ik vind ze echt fijn en hoop dat ze in de was mooi blijven. Bij dit soort items is de kans dat de kleur door gaat lopen in het wit helaas altijd wel aanwezig.

week 18

maandag 27 april

Ik ging weer op pad met de fiets en maakte onderweg een foto van dit lammetje. Eerder is het me dit jaar nog niet gelukt om lammetjes van dichtbij op de foto te zetten. Ook de tweede maakte ik onderweg en vervolgens een opzetje voor een illustratie. Die ik op Koningsdag op mijn blog had willen posten, maar omdat ik laat klaar was, is dat niet gelukt. Je kunt ‘m hier op mijn Facebook-pagina bekijken.

Tot slot een foto van Bas die lekker comfy tegen me aan ligt in een deken gewikkeld. Als hij heel onrustig is, gebruik ik soms dezelfde techniek als dat ze met het bakeren van baby’s doen en dat lijkt te werken. Hij valt vrijwel altijd binnen vijf minuten in slaap en ik voel zijn lijfje ontspannen.

woensdag 29 april

Er lag een verrassing op de deurmat, in de vorm van twee lieve kaartjes. Eén van m’n moeder met ‘liefs uit Andel’ (de plek waar ze woont en waar ik ben opgegroeid) en één van de vriendin van m’n maatje uit het Westland, wat ik ook heel tof vond! Verder was er nog een leuk pakketje, namelijk deze stoere Jack Daniels top die ik in de sale van Attitude Holland had gescoord.

Mijn kledingstijl is bij lange na niet meer zo alternatief als het ooit geweest is, maar ik hou nog altijd van kleding met een stoer tintje en deze top is een mooie aanvulling op mijn collectie en ik vind ‘m ook heel leuk staan. Zou zomaar eens een favoriet kunnen worden aankomende zomer! Overigens vind ik whiskey (of is het whisky) niet te zuipen, maar ik vond de print gewoon tof!

donderdag 30 april

Ik ben dus zo iemand die ook gerust in voorjaar en zomer mutsjes draagt. Wel eerder dunnere beanies en niet van die typische dikke gebreide wintermutsen, maar ik vind het gewoon een leuk fashion accessoire en het is ook handig als het hard waait. :-)

Ik droeg sowieso ook een outfit die ik best tof vond. Een broek met camouflageprint, zwarte sportieve hoodie, stoere zwarte boots en dan dit mutsje wat ik afgelopen winter gratis kreeg bij Kruidvat. En een leren jasje buiten.

Urban style

vrijdag 1 mei

Alweer een kijk-eens-hoe-lief-ik-lig-te-slapen foto van Bas, omringd door zijn knuffeltjes en op én onder een zachte plaid. Die hond heeft het toch zo slecht! :-) Ook weer verder met tekenen en een begin gemaakt met het overhemd, intussen voorzien van een lekker bakkie gezet met vers gemalen bonen, want dat mag niet ontbreken! ‘s Avonds bestelde ik mijn favoriete salade bij de Vitamine Kantine en omdat ik opeens zin had in een wijntje, besloot ik wat in te schenken.

zaterdag 2 mei

Molly zou wel even meehelpen met de administratie (ik hou een kasboek bij en eens per week voer ik alle bonnetjes in) en het was niet bij de eerder genoemde shirtjes gebleven. Ik kocht vorig jaar het witte shirt met knoopjes (foto 2), maar vond hem iets te lang en kortte hem in. Vervolgens werd hij in de droger nóg korter en was nu té kort. Gelukkig bleken ze hem nog te hebben, dus bestelde ik ‘m opnieuw en kocht ik hetzelfde shirt ook in het zwart.

En omdat ik nog 2 leuke poloshirts zag bij dezelfde webshop en bij HEMA het perfecte zwarte basic shirt vond én nog een leuk gestreept item, gingen die ook in m’n digitale winkelmandje. Stuk voor stuk geen dure items, maar ik heb nu wel genoeg gespendeerd en mijn collectie t-shirts weer aardig aangevuld. :-D

zondag 3 mei

Een dag die niet zo prettig begon, omdat ik op een onchristelijk tijdstip wakker werd van de geur van poep. Juist ja, Bas had even flink zitten kakken ondanks dat hij de avond ervoor 3 keer was uitgelaten.

Verder spendeerde ik enkele uren aan tekenen en concentreerde me dit keer op de mond. Die nog niet naar mijn zin was, maar ik heb het nu voor elkaar en ga morgen beginnen met één van de laatste fases, namelijk het aanbrengen van huidtextuur.

Verder besloot ik na het avondeten spontaan dat ik nog wel een rondje wilde fietsen en vond de combinatie van zwarte sportoutfit met witte sokken wat twijfelachtig. maar overdreven om voor een fietstochtje andere sokken aan te trekken.

Eenmaal terug voelde ik me energiek en warm, getuige mijn rode hoofd. Ik had het aanvankelijk best wel fris gevonden in een shirtje met korte mouwen, maar als je je flink inspant, krijg je het al snel warm!

De broek die je op de eerste foto ziet, heb ik eergisteren opgehaald bij de naaister. Ik denk dat ‘t de vierde keer is dat hij is opgelapt. Het was een broek van 20 euro van H&M, maar hij heeft aan reparaties al meer gekost.

Datzelfde model hebben ze niet meer en ik heb nog geen vervanging kunnen vinden. Sowieso vind ik het lastig om een fijne broek te vinden. De knieën zijn gescheurd wat ik niet zo erg vind, maar er kwamen ook gaten op plekken waar ik die liever niet heb!