Ik heb een onvervalste off-day vandaag en omdat het ook al geen weer is om te gaan fietsen en ik een blessure heb die ik beter eerst kan laten genezen, stort ik me maar op m’n blog. 🙂 Daar was ik al mee bezig, ik wilde met scripts een functie toevoegen waarmee je kunt inzoomen op een afbeelding, maar ondanks dat het wel werkte, bleek het met andere onderdelen te conflicteren,

Ondanks dat ik daar anderhalve dag mee zoet ben geweest, heb ik het nu (voorlopig) opgegeven en kan ik me beter bezighouden met iets wat wél werkt, namelijk het schrijven van een artikel! Aangezien het zondag is: tijd voor een weekoverzicht.

Echt veel foto’s heb ik niet dit keer, omdat ik de afgelopen week tot over m’n oren in het tekenwerk heb gezeten (daarover heb je inmiddels alles kunnen lezen op dit linkje) en weinig tijd had voor andere dingen.

dinsdag 5 mei

Ik begin met dinsdag, Bevrijdingsdag. Waarop ik ook dit artikel schreef. Veel anders dan anders was het niet, dat is deze dag onder normale omstandigheden voor mij overigens ook niet. Ik droeg voor het eerst mijn denim blouse met sterretjes, die ik van de herfst bij HEMA scoorde en speelde liedjes met Molly. Verder de laatste screenshot die ik maakte van mijn tekening, voordat ik donderdag het eindresultaat liet zien en vervolgens nog tig dingen zag die ik naderhand heb veranderd.

woensdag 6 mei

Ik had plannen om een aardig stuk te fietsen, maar was vervolgens na een rondje van krap 10 km alweer thuis. Moe. Ik slaap inmiddels al zeker een maand slecht doordat Bas ‘s nachts vaak loopt te spoken, er midden in de nacht uit wil of de boel onder poept en er dan een keer of honderd doorheen loopt met als resultaat dat ik alle vloeren minstens twee keer moet dweilen.

Ik kan mezelf doorgaans aardig staande houden, ondanks de aanhoudende slechte nachten en vermoeidheid, maar soms hakt het er opeens in en ben ik uitgeteld. Dat kan ook zomaar gebeuren als ik halverwege een ritje op de fiets zit. ‘s Avonds at ik alweer spitskool salade. Voorheen maakte ik deze variant eigenlijk altijd met witlof, maar dit is minstens zo lekker!

donderdag 7 mei

Ken je dat gevoel dat je een volledig nieuwe outfit aan hebt en daar heel happy mee bent? Dat had ik dus afgelopen donderdag. Ik koop zo nu en dan wel eens een nieuwe trui of shirt, maar broeken of rokken koop ik niet zo snel dus echt en hele nieuwe outfit dragen was lang geleden.

Ik ben vorig jaar ruim twee maanden op zoek geweest naar een fijn zittende witte broek, maar niet gevonden, nu heb ik er één van Bershka die gelijk lekker zat en nog eens heel goedkoop is. Een zwart Adidas Originals shirt had ik al, maar de mijne was grauw geworden en het wit leek wel grijs. Omdat deze shirts schijnbaar populair zijn en meestal uitverkocht in het zwart, was ik ook daarvoor eerder niet geslaagd, maar bij Tennis Point hadden ze hem nog wel!

Tot slot een foto van een flesje cocktail-to-go van HEMA. Als je van een fris drankje houdt, moet je deze zeker proberen! Ik ga binnenkort nog zo’n flesje scoren. Er is ook een ‘bitter’ variant, die wil ik ook proberen. Zo’n flesje kost maar € 2.50, dus voor de prijs hoef je het zeker niet te laten. Schijfje citroen erin en genieten maar!

vrijdag 8 mei

Vrijdag was het lekker weer en omdat ik de dag ervoor al niet van het mooie weer heb kunnen genieten omdat ik zó gebrand was op het afronden van die tekening, wilde ik er nu wel even op uit met de fiets.

Ik besloot een rondje over Munnikenland, het terrein waar Slot Loevestein zich ook bevindt, te doen en heb er met volle teugen van genoten. Het zonnetje liet zich helaas niet echt zien, maar het was lekker weer en relatief weinig wind en heel rustig.

De laatste foto maakte ik toen ik weer thuis was. Ik stelde mijn tekening in als iPhone wallpaper en ook dat ziet er supermooi uit. Ik had hiervoor ook al een foto van Gary als achtergrond, maar die tekening is natuurlijk eigen werk, dus dat is nog veel leuker om als achtergrond in te stellen.

Over hem gesproken: Nog steeds geen reactie, dus ik denk dat ik me erbij neer moet leggen dat dit een verkeken kans is. Ik vind het héél jammer en had eigenlijk wel respons verwacht. Zoiets als dit ziet hij waarschijnlijk ook niet elke dag. Maar een reactie kun je moeilijk afdwingen. 🙂

zaterdag 9 mei

Ik was al weken bezig geweest om iets voor te bereiden voor Moederdag, omdat ik aanvankelijk niet naar m’n moeder zou gaan vanwege de coronamaatregelen. Dus had ik een brunch geregeld die zondag bezorgd zou worden en wat cadeautjes verzameld die ik de vrijdag voor Moederdag op zou sturen. En toen belde m’n moeder of ik soms zaterdag langs wilde komen voor Moederdag omdat we dan nog buiten zouden kunnen zitten. Euhhh, ja oké!

Ben uiteindelijk de cadeautjes dus maar zelf wezen brengen en had de fout gemaakt om op de heenweg met de veerdienst over te steken, waar ik totaal onverantwoord met zo’n 30 tot 40 andere mensen samen gepakt zat in een véél te kleine ruimte waardoor afstand houden niet mogelijk was en was ik volkomen onverantwoord vond van het bedrijf die de veerdienst runt.

Desondanks was het in Andel relaxed en gezellig. In het zonnetje met zelfgebakken appeltaart en ijskoffie en later een wijntje en wat kaas en komkommer. Tegen half zes weer op de fiets gestapt en uit veiligheidsoverwegingen deze keer maar gewoon het hele traject gefietst. De brunch is inmiddels zoals afgesproken afgeleverd vanmorgen en dat vond ze erg leuk. Missie geslaagd!

zondag 10 mei

Zondag was echt shitdag. Het gevoel waar ik al een paar dagen mee rondloop (afgevlakt, futloos, totaal geen eetlust en moe, maar met een hoofd wat als een losgeslagen trein door blijft razen), lijkt te pieken na opnieuw een slechte nacht en mislukte pogingen om overdag wat te slapen.

Ik heb tot twee uur ‘s middags in joggingbroek en op Havaiana’s rondgelopen (wat niets voor mij is) en ondanks dat ik wel brood gegeten heb, kon ik me er weer niet toe zetten een volwaardige avondmaaltijd te maken, laat staan die naar binnen te werken.

Dus werd het een flinke smoothie met heel veel fruit, wat power food en zelfs wat spinazie om de oud-ijzer voorraad aan te vullen. Ik zit er vol genoeg van, dus vind het wel prima. Misschien nog een beetje yoghurt met nog meer fruit en dan vind ik het welletjes. Meer foto’s dan deze van mijn smoothie-to-be maakte ik dan ook niet.