Ondanks dat ik weinig bijzonders heb gedaan, was de afgelopen week gevoelsmatig een aardige rollercoaster die eigenlijk in het weekend ervoor al begon. Me stiekem toch wel verdrietig voelen doordat Gary aanvankelijk niet op mijn tekening reageerde en ondanks dat ik me voorhield dat het onmogelijk was dat ik me om zoiets zó druk maakte, bleek toen de gehoopte reactie toch kwam, het rotgevoel als een schild van me af te vallen en was ik van het ene op het andere moment weer happy. :-)

Dezelfde avond nog brak er een stuk van mijn kies af en ondanks dat ik geen angst had voor de tandarts, had ik direct stress over het logistieke deel. Mijn tandarts zit in Wijk en Aalburg en normaal ga ik daar met de deeltaxi heen. Die niet rijdt door corona. Gelukkig is dat opgelost, de kies hersteld en een dag later werd ik gebeld door het ziekenhuis om mijn mammografie te vervroegen. Terug in de stress!

maandag 11 mei

Hoe ‘obsessed’ ik me er ook over voel, ik ben eerlijk genoeg om te bekennen dat mijn maandag praktisch uit niets anders bestond dan steeds m’n Twitter checken. En slapen, want ondanks dat ik eindelijk weer eens goed geslapen had, was ik rond het middaguur alweer moe en ben ik gewoon terug naar bed gegaan om daar vervolgens tot een uur of vier te slapen.

Niet lang daarna en nog niet eens helemaal wakker, kwam dan eindelijk de zo gehoopte reactie binnen, plus nog een bonus, want mr. Barlow is me zelfs gaan volgen en heeft me ook nog een privébericht gestuurd. Over ‘wow’ gesproken! Ondanks dat ik die tweet natuurlijk te allen tijde ‘live’ kan bekijken, moest er toch even een screenshot gemaakt.

Overigens heeft hij op een wat gekke tweet van mij gereageerd die ging over m’n struggle met een script om de zoomfunctie op de tekening mogelijk te maken (ruim een week later bleek dat een cache conflict te zijn) maar waarschijnlijk kon ie mijn tweet aan hem van donderdag niet meer vinden en besloot hij te reageren op de eerste de beste waar zijn naam in stond. Smart!

Gary’s reactie op Twitter

dinsdag 12 mei

In het weekoverzicht van vorige week kon je lezen dat ik een drankje ontdekt had, de cocktail-to-go van HEMA, die nieuw is in het assortiment. Er zijn 2 soorten en nadat het flesje eind van de week al leeg was (oeps!), besloot ik een nieuwe te halen en meteen die andere ook in te slaan. Die blijk ik toch minder lekker te vinden, dus in het vervolg hou ik het bij de ‘Sour’ variant. Echt lekker spul en dat voor maar € 2,50!

Behalve een lekker drankje was er ook een bezoekje aan de tandarts. M’n moeder was zo lief om me te halen en brengen. De kies was snel gefikst en ik heb de rest van de middag met een ietwat scheve mond rondgelopen vanwege de verdoving. Eten en drinken viel niet mee!

Cocktail-to-go van HEMA

woensdag 13 mei

De foto van de reflectie in de Lingehaven maakte ik tijdens een ochtendwandeling met Bas. Eenmaal op Twitter gepost, bleek hij vrij populair te zijn en ik kreeg zelfs een tweet van ons lokale nieuws en media platform/tv-zender Gorkum-TV dat ze ‘m graag op één van de muren in hun nieuwe pand wilden laten drukken. Daar moet overigens nog over onderhandeld worden.

Verder een foto van de ‘The Bitter‘ cocktail met daarnaast een andere nieuwe aanwinst, namelijk het glas. Ik heb een voorkeur voor mooie glazen als het gaat om drinken van alcoholische drankjes en ben dan ook nog altijd heel gelukkig met mijn glasservies van echt kristal waar ik met liefde uit drink en waar ik héél zuinig op ben. Dit is geen echt kristal en kostte maar € 3 bij Xenos, maar ik vind het een prachtig glas, het is ook best zwaar en ik ben er erg blij mee.

donderdag 14 mei

Veertien mei was dus de dag dat ik ‘s morgens naar het ziekenhuis moest, hoe dat afliep, heb je dus hier al kunnen lezen. De dag begon met Bas die prinsheerlijk lag te slapen. Opeens slaapt hij weer normaal en rustig en maakt hij me niet om de haverklap wakker. Ik heb al ene hele week heerlijk kunnen slapen en dan merk je pas hoe belangrijk een goede nachtrust eigenlijk is!

De foto van de roze roos maakte ik niet veel later. Hier in de buurt staat een huis met een flinke rozenstruik tegen de muur. Helaas vind ik de foto een stuk minder mooi dan de rozen zelf. Het gestreepte shirtje heb je in dit artikel al voorbij zien komen, maar omdat ik ‘m erg leuk vind en hij tenslotte bij de foto’s van afgelopen week hoort, plaats ik hem hier gewoon nog eens!

Tot slot ging ik ‘s avonds na het eten voor een rondje op de fiets. Wel voornamelijk met schuldgevoel als drijfveer, want ondanks dat ik dat lekkere eten voor mijn gevoel echt verdiend had na zo’n stressdag, wilde ik er toch wel wat tegenover zetten in de vorm van extra beweging.

Het was een fris rondje en ik kon er niet over uit dat ik half mei in lange fietsbroek en met een capuchonvest aan op de fiets zat. Normaal is dit mijn winteroutfit, het enige verschil is dat ik er dan nog een sweater onder draag en dat was nu een T-shirt.

vrijdag 15 mei

Ik had zin om een eindje te fietsen, maar wist niet goed waarheen en omdat ik nog steeds wat last heb van een blessure die ik vooral voel met fietsen, wilde ik het ook niet te gek maken. Het werd dus een rondje over Arkel waar ik de eerste foto’s maakte. De foto van de molen maakte ik tijdens een wandelingetje met Bas eind van de middag. Mooi wel zo met die wolken.

zaterdag 16 mei

Na een redelijk productieve start van de dag, praktisch de halve middag op mijn draaistoel voor de computer zitten bedenken wat ik zou gaan doen. Ik had inmiddels al twee nieuwe artikelen voor m’n blog geschreven, even geen zin om te tekenen en vond het te fris om te gaan fietsen.

Uiteindelijk ben ik naar de bank verhuisd en daar in slaap gevallen. Na het eten ben ik alsnog gaan fietsen en maakte onderweg de eerste drie foto’s. Was maar een klein rondje van 10 km, maar beter 10 km fietsen dan niets doen!

Het was me onlangs al opgevallen dat de margrieten in de berm er heel fotogeniek bij staan als de zon laag staat en dit keer ben ik gestopt voor wat foto’s. Op de terugweg maakte ik een soort toeristische route langs de molens en door het park.

Na het fietsen ging ik verder met hoepelen en verbrak mijn record, namelijk 30 minuten aan één stuk zonder ‘m te laten vallen. Toen ik hiermee begon, kon ik die hoepel nog geen 30 seconden hoog houden, dus een flinke verbetering!

Ik gebruik overigens een 1.5 kg fitnesshoepel dus geen lichtgewicht dingetje van de speelgoedwinkel. :-) Daarna nog yoga en vervolgens had ik wel zin in een drankje, iets wat ik zelf heb gemixt dit keer. Behoorlijk alcoholpercentage, maar lekker!

zondag 17 mei

Een dag die verder ging waar de zaterdagavond geëindigd was, namelijk met het oplossen van een probleem op mijn blog. De tags bleken opeens niet meer te werken en de pagina die je wél te zien kreeg als er één aanklikte, brak zelfs mijn thema. Gelukkig heb ik het weer opgelost en kon ik dus verder met het volgende punt op mijn to-dolijstje, namelijk haar kleuren!

De laatste keer dat ik dat heb gedaan was 12 februari, dus al best lang geleden. Maar omdat ik het een lastig klusje vind, schuif ik het soms weken voor me uit voordat ik er eenmaal aan begin.

De selfie is overigens nog van vóór het kleuren, ik had een gestreept poloshirtje aan wat ik nog niet zo lang heb en waarvan ik eerst twijfelde of het niet te truttig was. Toch vind ik ‘m inmiddels echt leuk en hij zit ook lekker, niet onbelangrijk.