Hallo! Zoals gewoonlijk weer een weekoverzichtje op zondag (enkele uitzonderingen daar gelaten). Een terugblik op een week die voornamelijk bestond uit heel veel fietsen en veel slechte nachten, maar blijkbaar kon ik die twee toch nog aardig combineren. Verder kleurde ik m’n haar eindelijk weer eens (bijwerken) en deed ik wat geeky klusjes op de computer. Veel foto’s heb ik niet gemaakt, dus ik ga er dit keer snel doorheen!

maandag 18 mei

Ik herinner me nu dat ik vorige week zondag m’h haar gekleurd had, maar nog geen foto van het eindresultaat had laten zien. De uitgroei is bijgewerkt, maar gek genoeg lijkt het een stuk lichter dan andere keren en weet ik niet of ik het mooi vind. De vorige keren was mijn huid ook nog een stuk lichter denk ik en die combinatie van bleke huid en heel licht haar vind ik dus mooier.

Verder zette ik een mooi portiekje op de foto van een huis vlakbij de bibliotheek, ben ik minimaal een halve dag bezig geweest met klooien met een filmpje wat voor geen meter wilde wat ik wilde (nu weet ik weer waarom ik bijna nooit meer videobewerking doe) en ‘s avonds na het eten stapte ik nog even op de fiets voor een rondje dijk en Lingebos.

dinsdag 19 mei

Het was mooi weer, dus had ik wel zin om nu eens geen ‘after dinner ritje’ te doen, maar gewoon ‘s middags met de fiets op pad te gaan. Via een toeristische route door onder meer het Almbos in Rijswijk, ben ik bij m’n moeder aanbeland waar ik onverwachts ook aan kon schuiven voor de avondmaaltijd bestaande uit buffelburger en witlofsalade.

Het kaartje (van m’n moeder) vanwege het twintigjarig bestaan van mijn blog waar ik eerder ook iets over schreef, had ik ‘s middags al op de deurmat gevonden. Superleuk! Eenmaal weer thuis na het fietsen, zette ik een dampende bak koffie waar ik in de tuin van genoot. That’s life!

woensdag 20 mei

Tijdens een wandelingetje met Bas zette ik deze schitterende dieppaarse lavendel op de foto, die uitbundig stond te bloeien. Helaas niet in mijn tuin, maar in de perkjes op het terrein Buiten de Waterpoort Een lust voor het oog!

Verder ben ik alweer met de fiets op pad geweest. Eerst naar Arkel en daarna ook nog een rondje over Werkendam. Dit keer vooral ritjes van meer praktische aard, maar toch al met al weer 21 km gefietst en van de zon genoten, dus lekker bezig!

Mooie lavendel

donderdag 21 mei

In dit artikel van een paar dagen geleden, schreef ik al uitgebreid over de fietstocht van 47 km die ik op Hemelvaartsdag maakte en plaatste daar ook een aantal foto’s bij. Dat is dan dus ook meten praktisch mijn hele dagbesteding voor die dag geweest, maar er waren nog twee foto’s die ik net niet leuk genoeg vond voor dat artikel, dus die krijgen hier alsnog een plekje.

Ik denk dat ik wel met zekerheid kan zeggen dat dit de eerste langer-dan-35-kilometer-fietstocht van dit jaar was en dat smaakte zeker naar meer! Ik moet altijd wel rekening houden met Bas en kan eigenlijk niet langer dan een uur of vier of maximaal vijf van huis blijven, maar in die tijd kun je toch best een aardig eind trappen, zeker in het tempo waarin ik doorgaans rijd.

vrijdag 22 mei

Na zo’n anderhalve week van een perfecte nachtrust te hebben genoten, keerde het tij weer en is het nu weer drama. Eigenlijk was de nacht van woensdag op donderdag al geen beste, maar de ‘schade’ was toen nog redelijk beperkt. In de nachten erop werd het aantal uren wat ik sliep door nachtelijke spooksessies van Bas steeds korter en overdag ben ik dan ook niet veel waard.

Vrijdag, zaterdag en zondag heb ik ook niet gefietst, alleen vrijdag voor boodschappen naar Albert Heijn, wat niet zo lekker ging omdat ik niet alert was door de vermoeidheid. Toen ik voor een vergeten boodschap later nog naar Spar ging, spotte ik deze blauwe smoothie in het aanbiedingen-schap en die ging dus mee naar huis! Ondanks dat ik geen idee had wat ik ervan moest verwachten was het oprecht lekker, al had ie van mij nog wel ietsje meer friszuur en ietsje minder zoet gemogen. Maar zeker niet verkeerd!

Blauwe smoothie

zaterdag 23 & zondag 24 mei

Zoals hierboven al gezegd, heb ik dus niet gefietst dit weekend, wat wel een kleine tegenvaller was na ongeveer twee weken lang elke dag gefietst te hebben, al was het maar een rondje van 10 km.

Naast mijn vermoeidheid werkte het weer ook niet mee. Zaterdag was het best zonnig maar met veel wind en zondag was het hier gewoon herfstachtig met veel regen. Dus ook als ik niet zo moe was geweest, zal ik waarschijnlijk niet op de fiets gestapt zijn. đŸ™‚

Ik spendeerde beide dagen voornamelijk op de bank en met het lezen van wat boeken. Wel eens lekker op zijn tijd, al moet ik eerlijk bekennen dat ik daar vaak moeite mee heb omdat ik best streng ben voor mezelf en al gauw vind dat ik lui ben en mezelf dan maar weer onder m’n gat trap om iets te gaan doen wat productiever en actiever is dan onderuit op de bank hangen. đŸ™‚