De een-na-laatste vragen uit het boekje van Flow, lees je vandaag. Ongelofelijk dat ik er bijna 5 jaar over gedaan heb om ‘m ‘uit’ te krijgen. Je kunt zeggen wat je wilt, maar ik heb er wél lang plezier van gehad! De eerste is van november 2015. Zes vragen en dan de allerlaatste keer vijf. Ik ga het oprecht missen denk ik, want op de één of andere manier blijf ik vragenlijstjes invullen leuk vinden.

990. Hoe laat je mensen weten dat ze bijzonder voor je zijn?

Ik ben om te beginnen niet echt een emotioneel persoon en uit me niet gemakkelijk. Daarnaast heb ik een hekel aan overdreven gedoe. Als iemand je een dienst bewijst bijvoorbeeld, is één keer oprecht bedanken voldoende, dat hoeft niet in meervoud.

Op het moment dat je dat wel gaat doen of dat mensen dat van je verwachten, plaats je jezelf in een soort onderdanige rol en daar houd ik niet van. Je zou het misschien niet snel zeggen, maar ik ben eerder een leiderstype dan een volger.

Ik bepaal wat er gebeurt en hoe en laat me door niets of niemand zeggen wat ik moet doen. Ik geloof dat laten merken dat iemand bijzonder voor je is, ook meer uit gevoel voortkomt en de manier waarop je met iemand omgaat, dan door acties of woorden.

Ik scheet zeven kleuren, maar moest
en zou het proberen omdat het
er zo gaaf uitzag.

991. Waar ben je het meest tevreden over?

Over mijn karakter toch wel. Ik ben solide, niet zo snel uit het veld te slaan. Altijd eerlijk en 100% betrouwbaar. Ik ben vredelievend, rustig, weloverwogen en ook standvastig. Sommigen zouden me wellicht als saai omschrijven, maar dat is dan maar zo. Ik spring liever niet uit de band, doe geen dingen die niet mogen, besteed mijn energie liever aan productieve dingen dan aan lamballen.

Verder ben ik best content over mijn creative skills en het feit dat ik mezelf op dat gebied zo nu en dan zelfs versteld kan doen staan. Jezelf blijven prikkelen, uitdagen en motiveren vind ik erg belangrijk. Daar leer je van. Stilstand is achteruitgang. Ik ben altijd leergierig geweest en die eigenschap is er gelukkig nog altijd niet uitgesleten.

992. Wat is het mooiste cadeau dat je ooit kreeg?

Ik zou zo snel niet iets kunnen bedenken wat ik als allermooiste cadeau bestempel. Als het om materiële zaken gaat, heb ik best veel mooie cadeaus gehad.

Onder meer de iPad die ik dit jaar voor m’n verjaardag van m’n moeder kreeg, waar ik al zoveel plezier van heb gehad en niet te vergeten, de rode leren hoekbank die ik in 2011 van m’n vader kreeg en mijn geliefde Cube mountainbike die ik kocht van geld wat ik van oma had gekregen.

Fiets onder de Merwedebrug

Iets van heel andere aard maar wat ik ook absoluut als een groot geschenk heb ervaren, is het feit dat ik na een borstoperatie vijf jaar geleden en een periode van onmetelijke stress en angst daaromheen, uiteindelijk te horen kreeg dat het weefsel wat was weggehaald, uiteindelijk niets kwaadaardigs bleek te zijn. Op dat moment was er voor mij één gedachte die boven alles uit kwam: Ik mag nog langer leven! Alsof ik een extra leven had gekregen in één of andere game.

993. In wie heb je een blind vertrouwen?

In mezelf. Kan ik heel kort over zijn. :-)

994. Wat voelde aan als een warm bad?

Wat moet ik daar nu op antwoorden, vind het een nogal onbestemde vraag. Er zijn zoveel dingen die aan kunnen voelen als een warm bad en toch kan ik er geen één bedenken. Sorry!

995. Wat is het spannendste wat je ooit hebt meegemaakt?

Tijdens een vakantie in Turkije in 2003 ging ik parasailen. Ik scheet zeven kleuren, maar moest en zou het proberen, omdat het me zo gaaf leek. Bij parasailen sta je met een parachute op een snel bootje en op het moment dat die flink gas geeft, ga jij de lucht in om daar vervolgens een poosje rond te blijven zweven. Uiteindelijk bleek het totaal niet eng te zijn, maar een geweldige ervaring.

Twee jaar later mocht ik met m’n moeder mee om een keer te gaan paragliden. Dat lijkt dus op de bovenstaande variant, alleen is dit vanaf de grond. Je hebt als het ware een parachute aan je kont hangen en op het moment dat je gaat rennen gaat – als het meezit – de parachute de lucht in en jij dus ook. Ondanks dat het qua uitzicht minder spectaculair was dan boven zee zweven, was het wederom een gave ervaring die zeker in de categorie ‘spannend’ valt!