Ik kan met zekerheid zeggen dat ik in mei veel gefietst heb. Sowieso bijna elke dag. Soms alleen een rondje van hooguit 15 á 20 km na het eten, andere dagen nam ik er de tijd voor en maakte ik een lange rit. Toen ik vorige week woensdag iets meer dan 100 km in 3 dagen gefietst had, ging ik er vanuit dat ik 200 wel zou halen in ‘n week.

Maar doordat ik wat nachten slecht sliep en donderdag écht verstek moest laten gaan, hield het erom of dat echt zou lukken. Zondagavond eindigde ik op 185 km. Missie mislukt zou je zeggen, maar een week telt 7 dagen en omdat ik er maandag nog 35 km bij fietste, zat ik uiteindelijk zelfs op 220 km. Maar 200 km in 7 dagen klinkt beter! Vandaag een terugblik met foto’s naar mijn ritjes van die zeven dagen!

maandag 25 mei – Arkel

De week begon met kort ritje van 12 km over Arkel. Eigenlijk vooral omdat ik iets moest terugbrengen bij een winkel, maar ook omdat ik zin had om een stukje te fietsen, maar niet al te ver. Overigens had ik helemaal geen plannen gehad om een bepaald aantal kilometers in een week te gaan rijden. Ik leg mezelf geen fietsdoelen op, ik rij voor m’n plezier en zie altijd wel waar het schip strandt. Juist dat onvoorspelbare vind ik leuk!

dinsdag 26 mei – Zaltbommel

Dinsdag was een ritje van een heel andere orde. Ik besloot één van mijn favoriete plekken in het land weer eens op te zoeken en dat is dus Zaltbommel. Ik heb op de één of andere manier altijd een vakantiegevoel als ik daar ben en een zonnige dag zoals die dinsdag, versterkt dat zeker! Een rondje ‘Bommel’ is al gauw 50 km en ik kwam daar net iets boven uit, eenmaal weer thuis.

In Zaltbommel kocht ik drinken en een klein softijsje, waar ik met uitzicht over de rivier van genoot en even later scoorde ik bij HEMA een bakje salade en een yoghurtje die ik onderweg op wilde eten. De locatie die ik uitzocht voor mijn fietstocht-picknick was echt waanzinnig mooi en zie je op de laatste foto. Dat was ter hoogte van Nieuwaal.

woensdag 27 mei – Altena

Ondanks dat ik al 18 jaar in Gorinchem woon, kom ik hier dus niet vandaan. Ik ben opgegroeid in een klein dorp in Het Land van Heusden en Altena, al kun je het gebied nu beter omschrijven als Gemeente Altena omdat dat praktisch hetzelfde is. En ik kom er nog altijd graag. Ondanks dat ‘t praktisch op een steenworp afstand ligt van Gorinchem, is het toch een heel ander gebied en ik vind ‘t altijd fijn om daar te rijden.

Woensdag was ik eigenlijk al heel moe, maar ik dwong mezelf te fietsen en het werd uiteindelijk toch een rondje van 30 km en zelfs met pittige wind. Ik reed een route via Werkendam, Sleeuwijk en Woudrichem. Op de eerste foto na, die ik aan een rustig weggetje in Werkendam maakte, is de rest gemaakt rond het mini-dorpje Uppel, wat ongeveer tussen Sleeuwijk en Oudendijk ligt.

vrijdag 29 mei – Arkel

Na een dag praktisch alleen maar op de bank gehangen te hebben omdat ik gewoon té moe was na weer een aantal slechte nachten, wilde ik vrijdag niet gelijk weer een enorm eind gaan rijden en deed ik alweer een vrij inspiratieloos rondje over Arkel. Het is niet eens echt een leuke route, maar het fijne ervan is dat je wel aardig kunt variëren en de route ook heel gemakkelijk langer of korter kan maken omdat er veel verbindingswegen zijn. Weer een magere 12 km dus.

zaterdag 30 mei – Munnikenland / Altena

Ondanks dat het nog niet eens zo lang geleden was dat ik op Munnikenland (het terrein waarop Slot Loevestein zich bevindt) was geweest, had ik wel zin om er alweer heen te gaan en nu een ander deel van het gebied te bezoeken. Het is daar best groot namelijk.

Omdat precies vanaf deze dag het voetveer van Woudrichem naar Loevestein weer zou varen besloot ik die op de heenweg te nemen en terug door de polder bij o.a. Rijswijk en Zandwijk te gaan. Behalve fietsen, heb ik ook ruim 2.5 km langs het water gestruind en ik had een heerlijke zonovergoten middag! Alweer een dag met een gouden randje en weer 36 km gefietst!

zondag 31 mei – Andel / Arkel

Ik fietste naar Andel voor een bezoekje aan mijn moeder, maar maakte geen foto’s onderweg, omdat het een route is die ik goed ken en je dan minder snel dingen ziet die je bijzonder genoeg vindt om vast te leggen. ‘s Avonds, alweer een paar uur thuis, had ik last van angst en onrust en besloot ik gewoon nog even op de fiets te stappen.

Het werd weer een rondje over Arkel, al was het dit keer wel een meer toeristische route en ik heb zelfs wat leuke foto’s kunnen maken. Inclusief het rondje wat ik ‘s avonds reed, kwam ik uit op 43 fietskilometers voor die dag.

maandag 1 juni – Andel

Maandag reed ik opnieuw naar Andel. Omdat ik me sinds zaterdagavond erg onrustig had gevoeld en iets vergeten was wat ik nog aan m’n moeder had willen geven, besloot ik dat het goede afleiding was om gewoon weer een rondje Andel te doen.

Gelukkig voelde ik me die dag onverwachts weer een stuk beter, dus als afleiding was het niet eens meer nodig, maar toch zette ik mijn plan door en reed opnieuw naar het dorp waar ik ben opgegroeid. Dit keer nam ik een andere route en reed op de terugweg onder meer door het Almbos in Rijswijk. Ik fietste 34 kilometer.