Omdat ik er de afgelopen week niet aan toe ben gekomen om een weekoverzicht te maken, vandaag en dubbele. In het artikel van 3 juni (over m’n fietstochtjes) kun je al heel wat foto’s zien van die eerste week, maar ik heb ook nog wat ander materiaal. Dit keer voor mijn doen veel selfies, eindelijk weer cappuccino bij HEMA, starten met een nieuwe creatie en lekker eten!

week 22

dinsdag 26 mei

Omdat niemand van maandagen houdt, beginnen we gewoon bij de dinsdag. Of eigenlijk meer omdat ik die dag gewoon geen foto’s heb gemaakt. :-) Zoals je in het in de intro genoemde artikel al kon lezen, zat ik dus dinsdag opeens in Zaltbommel met de fiets. Enkele foto’s die je daar niet hebt gezien, plaats ik alsnog hier.

Ik had mijn eigen terras gecreëerd aan de boulevard (lees: drinken gekocht en dat daar opgedronken), zag een mooie bloem onder de brug bloeien en nog een foto van mijn fiets die ik best leuk vind. Als eerste zie je trouwens het beginsel van mijn zonnebloemplantjes. Zal mij benieuwen of het ook echt gaat lukken dit keer, maar proberen is leuk!

woensdag 27 mei

Ook woensdag werd er weer gefietst, maar dat heb je natuurlijk al kunnen lezen. De foto van de molen lijkt een beetje op die in het fietsartikel, maar deze is verticaal en die andere horizontaal. Vervolgens een foto van mij terwijl ik aan het hoepelen ben.

Ik heb ontdekt dat ik best twee dingen tegelijk kan doen. Dat houdt in dat ik tv kan kijken als ik aan het hoepelen ben, ben (de afstand is wel wat te groot om het echt goed te kunnen volgen) of op m’n telefoon pielen.

donderdag 28 mei

Nee, niets van dit artikel is gesponsord, alhoewel de carpaccio, de ham én de doos wel van HEMA komen, maar dat is stom toeval. Die carpaccio is trouwens een echte aanrader! Kost € 3,50 en daar krijg je 2 porties voor inclusief kaas die je erover kan strooien en een zakje dressing.

De porties zijn iets aan de kleine kant (heb ze allebei opgegeten) maar verder… top! Ik heb als het mooi weer is zelden zin in warm eten, dus dan eet ik dit soort dingen en vooral veel salades.

vrijdag 29 mei

Er zou ‘s avonds een Take That concert via YouTube worden gestreamd, opgenomen vanuit hun huizen. Klinkt ingewikkelder dan het is, maar het was superleuk en ik had voor de gelegenheid mijn Take That T-shirt aangetrokken.

Het had best wat langer mogen duren dan 42 minuten, maar aangezien je normaal flink moet betalen voor een ticket en ik met mijn visuele beperking niet eens iets zou kunnen zien, vond ik dit allang geweldig!

zaterdag 30 mei

Weer de hele middag op pad geweest met de fiets en op warme dagen neem ik dan wat extra voorzorgsmaatregelen. Een fles zonnebrand mee, Dextro en paracetamol en wat extra water in een isoleerflesje. Ik heb altijd een bidon op de fiets, maar met warmte moet je wat meer drinken en dan is het toch wel extra lekker als dat dan ook nog koel is.

Verder een foto van een mooie bloem (Malva) die ik ergens onderweg spotte en Bas met een broekje aan. Hij heeft er de laatste maanden regelmatig een handje van om binnen te poepen en omdat hij het niet ziet liggen, loopt hij het dan door het hele huis heen en ben ik vervolgens minstens een half uur aan het schrobben. Dit is een uitwasbare luier, in de hoop dat het een beetje werkt.

zondag 31 mei

De dag begon met eindelijk de was eens opvouwen. Ik heb de rare gewoonte dat ik de was van het droogrek vergeet te halen, terwijl ik er minstens 2 keer per dag onderdoor moet bukken. Vervolgens op de fiets naar m’n moeder, waar we in de tuin genoten van het mooie weer en een lokaal biertje.

Ik zette een vlindertje op de foto en kwam thuis met geitenkaas, zelfgemaakte rabarber en twee kledingstukken die m’n moeder weg deed, maar die ik wel leuk vond. Het witte coltruitje is zelfs ooit nog van m’n oma geweest. :-)

week 23

maandag 1 juni

Weer gefietst en ook in de hangmat gelegen die ik de dag ervoor had opgehangen. Al heb ik er door elke dag pad te zijn geweest met de fiets, nog niet één keer in kunnen liggen toen de zon ook scheen in de achtertuin. :-) Molly houdt ook wel van de hangmat en komt er graag bij liggen.

Verder nóg een selfie die ik ‘s avond smaakte. Ik draag mijn haar tegenwoordig weer regelmatig in een staart (zeker als het warm is) en heb dan een lok aan de voorkant die ik steeds leuker ga vinden, ondanks dat ik het in het begin maar stom vond.

Die rood-wit geruite blouse draag ik nog steeds vaak zoals je ziet. In deze tijd ook Ideaal om snel even over een shirtje of hemdje heen aan te trekken als het ‘s avonds wat frisser is.

dinsdag 2 juni

Opnieuw een zonovergoten dag en dat zou voorlopig wel even de laatste zijn, dus 28 graden of niet, ik ging weer lekker fietsen! Armen en benen in de (zonnebrand)olie en gaan! Dit keer werd het een rondje over het mooie Giessenburg en op de terugweg moest ik nog vaart maken om op tijd terug te zijn voor m’n afspraak bij de kapper!

Ondanks dat ik nooit aan het fenomeen ‘zonnen’ doe en er van lange wandelingen ook niets meer komt, omdat Bas daar geen zin meer in heeft, heb ik door het fietsen toch al een aardig kleurtje opgedaan, wat altijd zo lekker afsteekt bij witte kleding. Tot slot een foto van het gerecht wat ik de laatste tijd echt héél vaak eet. Rauwe spitskool salade met yoghurtdressing!

donderdag 4 juni

Een aardig verschil met de dag ervoor en dus de dag bij uitstek om – nu restaurants weer open zijn – na ruim 4 maanden mijn favoriete cappuccino bij HEMA weer eens te gaan drinken en die moest natuurlijk ook even op de foto. Genieten!

Cappuccino van HEMA

vrijdag 5 juni

Weinig bijzonders gedaan, wel met Bas bij Xenos geweest. Ik ben er nog altijd niet uit waarom hij die winkel zo leuk vindt, maar hij wil er het liefst elke dag heen. Wat ik zeker in deze tijd natuurlijk niet doe. Maar omdat de sesamkoekjes op waren, had hij dit keer geluk en ik kocht ook nog een nieuw pakje van mijn favoriete wierook cones. Avonds bakte ik pannenkoeken. Dat was lang geleden en ik had er echt zin in!

zaterdag 6 juni

Ondanks het grillige karakter van het weer en de harde wind, besloot ik ‘s middags toch een rondje te gaan fietsen. Het werd een ritje van iets meer 16 km, dus niet echt ver, maar aangezien met zulke wind fietsen toch wat extra krachtsinspanning vereist, vond ik het wel prima. Onderweg maakte ik de eerste foto.

Verder begon ik met een nieuwe creatie. Ik wilde iets doen met het Take That logo, maar dan als glazen object. Ik ben nog niet klaar, maar vind het er al wel vet uitzien. Ik heb het symbool niet nagetekend, maar from scratch opgezet, een mooie oefening in perspectief tekenen en ook lichten/schaduwen op een zo realistisch mogelijke manier aanbrengen. Iets wat ik al kon, maar het ene voorwerp is lastiger dan het andere en het is goed om je skills te blijven ontwikkelen.