De hele week niet geblogd en vrees dat daar de komende week weinig verandering in komt. Ik heb wel wat om over te schrijven, maar ja, iets met zomerweer en praktisch buiten leven. De afgelopen week was die zomer nog ver te zoeken, maar toch ben ik druk geweest met andere dingen. Ook het tekenen in ProCreate op mijn iPad, heb ik na een pauze van een paar weken weer helemaal opgepakt! Nu een snelle terugblik!

maandag 15 juni

Van maandag weet ik niet zoveel meer, behalve dat mijn nieuwe liefde werd bezorgd, namelijk deze Sudio koptelefoon. Ik heb al een aantal jaar oordopjes van dit merk en ben zeer te spreken over de kwaliteit. Omdat ik een upgrade wilde voor mijn huidige ‘grote’ koptelefoon, bestelde ik de Sudio Klar en dat was echt liefde op het eerste gezicht, of beter gezegd gehoor. Love. It!

Sudio Klar koptelefoon

dinsdag 16 juni

Na mijn iPad zo’n 3 maanden lang bijna dagelijks in en uit een stoffen etui te hebben gehaald, vond ik het wel tijd voor een fatsoenlijke hoes. Eén die ook bescherming biedt als ik met de iPad bezig ben, wat bij zo’n etui natuurlijk niet het geval is.

Aanvankelijk kon ik niet kiezen, maar het is de rechtse geworden. Ik ben niet per se fan van graffiti, maar vond deze hoes toch erg tof, zeker in de context van mijn creatieve bezigheden. Waar ik de iPad voornamelijk voor gebruik.

iPad hoezen

woensdag 17 juni

Ik moest bij het ING kantoor zijn en zag naast het pand ‘Hier sta je goed’ op de tegels, dus parkeerde ik mijn fiets pontificaal op zo’n aanduiding. Daar stond ik goed! :-)

Tekst op straat

donderdag 18 juni

Ik droeg iets wat ik jarenlang niet heb willen dragen, namelijk een T-shirt van ribstof. Ik dacht altijd dat zo’n stofje me heel dik doet lijken, maar ondanks dat er een kern van waarheid in zit dat bepaalde materialen je dikker of slanker doen lijken, vind ik niet dat ik er tien kilo zwaarder uitzie als ik dit aantrek. Sowieso vind ik de V-hals leuk, deze is precies goed: Duidelijk een V-hals, maar zonder dat je decolleté ziet.

Ik was ‘s middags bij de kringloopwinkel geweest om wat spullen die vorige week waren blijven liggen langs te brengen (ik had toen twee enorme tassen weggebracht) en kon het niet laten nog even binnen te neuzen want het was rustig. Ik ging kijken voor een lamp, maar kwam uiteindelijk met twee overhemden thuis. Voor mezelf dus, want die draag ik vaak liever dan damesblouses. Ik vind deze echt heel tof!

vrijdag 19 juni

Ik verslijt gemiddeld een toetsenbord per jaar. Niet dat ik zulke troep koop, maar ze krijgen het bij mij nogal te verduren, omdat ik zo’n beetje met de snelheid van het licht over dat ding heen rag en dat dus vrijwel elke dag.

Of ik nu een dure of een goedkope neem, maakt niet uit. Mijn huidige toetsenplankje van Logitech begint al redelijk op te raken, dus ben ik inmiddels aan het rondkijken voor vervanging.

Toen ik deze met backlight tegenkwam, was ik verkocht. Heb ‘m wel teruggestuurd, omdat ie de dag erna bijna de helft goedkoper was, maar die is nog niet verstuurd. Moet overigens nog testen of ik hem echt fijn vind typen, want zo’n ding moet in de eerste plaats praktisch zijn en niet alleen tof om te zien. :-)

Op de tweede foto zie je mijn mooie hortensia. Volgens het kaartje wat erbij zat toen ik hem kocht, zou hij echt blauw moeten zijn, maar ik vind deze kleur juist mooier.

zaterdag 20 juni

Er zit sinds een half jaar of zo een pop-upstore in de stad in de vorm van een landgoedwinkel en die verkopen allerhande biologische producten. Ik scoorde een flesje alcoholvrije appelcider wat oprecht heel lekker spul is! Verder ben ik aan het ‘knutselen’ geweest met mijn oude oordopjes.

Een tijdje geleden is het deel waar de knopjes zitten gebroken en dat had ik halfslachtig gefikst, maar ik heb het nu beter gedaan met Tear Aid. Dit slot een foto van mijn witte roos in de tuin en Slot Loevestein aan de overkant van het water, gemaakt tijdens een kort ritje met de fiets.

zondag 21 juni

Zondag maakte ik de meeste foto’s Het was mooi weer en Vaderdag, dus besloot ik naar Veen te fietsen om even bij het graf van mijn vader te kijken en een nieuw solarlampje (die glazen pot met het plantje erin) en een ingelijste versie van de tekening die ik een paar maanden terug van hem maakte te brengen.

Gek genoeg is het al die tijd dat ik onderweg ben geweest behoorlijk bewolkt en ook winderig geweest en heeft het zelfs een paar keer wat gespetterd. Voor én na mijn fietstocht, was het dus mooi weer. Ik heb in elk geval m’n missie volbracht en ben daarna nog bij m’n moeder geweest.

Eenmaal thuis had Bas niets binnen gedaan dus verdiende hij een kluif en ‘s avonds zette ik de Gorkumse molen de Hoop op de foto met een dramatische lucht erachter. Wel grappig dat ik op één dag twee molens op de foto heb gezet die allebei dezelfde naam hebben. Maar er zijn héél veel molens in Nederland die ‘de Hoop’ heten, dus zo bijzonder is het ook weer niet.