Alweer een week zonder geblogd te hebben voorbij en het weekoverzicht op dinsdag. Maar elke keer als ik dingen denk als “dat weekoverzicht kan écht niet op dinsdag” en “het is niet goed om meerdere van dezelfde soort artikelen achter elkaar doen” stop ik mezelf dat te denken.

Want als er iets is wat ik door de jaren heen heb geleerd, is het dat juist die stomme regeltjes die ik mezelf oplegde, uiteindelijk het plezier aan en de zin in het bloggen de nek finaal omdraaiden. En dat wil ik niet! Dus doe ik het gewoon op mijn manier. Soms drie weken alleen maar weekoverzichten, soms opeens weer elke dag een artikel. Het kan en het mag.

Nu dus toch maar even dat weekoverzicht op dinsdag en daarna verkas ik fijn naar de bank met een spannend (e)book, want ik ben om onverklaarbare reden best wel moe vandaag en weer om te fietsen is het ook niet. Heb dus echt zin in een middagje niks, maar eerst dit!

maandag 22 juni

Het is de hele week mooi weer geweest, dus verwacht veel buiten-foto’s! Te beginnen met één van Bas in de hangmat (had ik hem zelf in gezet, wel erbij blijven zitten zodat hij er niet uit zou vallen) en daarnaast één van de Hortensia in mijn achtertuin.

Ik had er een tijd terug één gekocht, maar die niet zo goed verzorgd en die zag er na een klein maandje niet best meer uit. Omdat ik er toch wel graag één wilde, kocht ik er weer één en die blijft prachtig! Grappig genoeg begint degene die ik voor dood aan had gezien nu ook weer wat te doen, dus uiteindelijk heb ik er nu zelfs twee!

dinsdag 23 juni

Het was bloedheet en dus ging Ester fietsen. 🙂 Ik verzin altijd van die dingen. Het werd een rondje Biesbosch van rond de 50 km. Op de heenweg ging ik wel met de pont, omdat ik iets dieper het gebied in wilde en je anders minimaal 60 km moet fietsen en dat vond ik met die hoge temperaturen toch iets te gek.

Het was ook de eerste keer dat ik een mondkapje droeg en ik vond het echt tien keer niks. Zelfs ondanks dat ik buiten op het achterdek van de pont stond met een fris windje erbij, vond ik het heel erg benauwd en kreeg ik er een soort hyperventilatie-gevoel van. Moet je nagaan dat je zoiets in een dichte bus of trein dus ook moet dragen. Daar ga ik nu dus helemaal niet meer in!

woensdag 24 juni

Volgens mij heb ik woensdag overdag niet veel gedaan, het was warm en na mijn fietstocht van de dag ervoor, wilde ik niet gelijk weer al te gek doen. ‘s Avonds stapte ik wel op de fiets en nam dit keer Bas mee in de fietskar. Dat vindt hij nog altijd erg leuk.

Bij een wandelgebied in de buurt van Vuren heb ik de fiets geparkeerd en hebben we een poosje aan een strandje gezeten. Wandelingen maken houdt ie niet meer van (niet verwonderlijk gezien zijn leeftijd), maar ergens een beetje chillen, kan hij wel waarderen. Vind het fijn dat ik op deze manier toch wat meer quality time met hem kan hebben, nu lange wandelingen zijn afgeschaft.

donderdag 25 juni

Feitelijk grotendeels een herhaling van de dag ervoor. Overdag niks bijzonders, volgens mij heb ik zelfs de hele dag binnen gezeten met de deur dicht omdat het bizar heet was. ‘s Avonds ging ik weer met fiets + fietskar + Bas op pad, omdat ik de vorige avond had gemerkt dat hij het nog altijd echt heel leuk schijnt te vinden om mee te gaan.

Dit keer reed ik naar Sleeuwijk, waar we vlakbij de haven een leuk plekje vonden om te zitten. Ik had wat lekkers voor Bas meegenomen en een blikje drinken voor mezelf. Een mini-picknick! Bas ging ook weer het water in. Dat zal ongetwijfeld met de temperatuur te maken hebben gehad, want een waterliefhebber is hij nooit geweest. Maar het leverde wel een leuk plaatje op!

Op weg terug naar de fiets, spotte ik deze schitterende zonsondergang en op de Merwedebrug ben ik even gestopt om een foto te maken van het laatste beetje zon boven de rivier. Eenmaal thuis heb ik nog even buiten gezeten met wat wijn en kaas. Ik heb een tijdje terug verschillende solar-lampen bij de Action gehaald en het ziet er nu zo gezellig uit in mijn tuin ‘s avonds!

Oh en die eyeliners. Ik wist niet eens dat ik er zó veel had, maar ik gebruik ze wel allemaal. Ik ben altijd op zoek naar dé perfecte eyeliner-pen en blijkbaar heb je dan al snel zo’n collectie. Huidige favoriet is denk ik wel de Tattoo Studio Ink Liner van Maybelline. Geen eyeliner pen overigens, maar kan er desondanks goed mee overweg.

vrijdag 26 juni

De dag begon met koffie uit m’n huidige favoriete mok in het ochtendzonnetje. Echt genieten! Ondanks dat het wederom warm was (30℃), besloot ik ‘s middags toch op de fiets te stappen en alhoewel ik van plan was een ‘klein rondje’ te doen, werd het uiteindelijk toch een fietstocht van 35 km en ben ik zelfs in Leerdam geweest. De laatste drie foto’s maakte ik allemaal onderweg.

Op de tweede foto zie je mijn waterlelie. Die heb ik nu een jaartje of drie á vier en na een wat moeizame start, bloeit hij nu elk jaar prachtig. Net een sprookje in mijn vijver! Toen ik ‘m kocht was het maar de vraag of het zou werken, omdat waterlelies diepte nodig hebben om goed te kunnen groeien. Mijn vijver is niet meer dan een bak water en dieper dan zo’n 40 centimeter is ie ook niet. Maar het werkt, zoals je ziet! Vind ‘m zó mooi!

zaterdag 27 juni

Mijn moeder kwam langs om te helpen een ‘nieuwe’ lamp op te hangen. Ik was al zeker twee jaar op zoek naar iets anders voor boven de eettafel (de lamp die ik had was nog van de vorige bewoner geweest, 16 jaar geleden) en na zelfs een paar behoorlijk dure lampen besteld te hebben (en ongeschikt bevonden), kwam ik onlangs deze tegen bij de kringloopwinkel en was op slag verliefd. En die kostte dus maar een tientje!

Hoepelen doe ik ook nog steeds trouw. Niet elke dag, maar zeker wel meerdere keren per week en het kwartiertje is opgeschroefd tot een half uur. Leuk muziekje op en gaan! Tot slot een foto van een kaart met een cassettebandje erop. Ik ging weer eens bij de muziekwinkel kijken (heerlijk zaakje om te snuffelen), kwam deze tegen en kon ‘m niet weerstaan. Hij prijkt op de koelkast want zo’n mooie kaart hou ik zelf!