Een maand na editie 79, post ik vandaag de állerlaatste vragen uit dat roze boekje wat me sinds november 2015 met enige regelmaat bezig heeft gehouden. Ergens vind ik het wel jammer, want zoals je inmiddels wel weet, heb ik dus een misschien wat vreemde voorliefde voor het invullen van vragenlijstjes.

Overigens heb ik hierna nog een boekje met 50 vragen klaarliggen, wat ik een maandje of wat geleden tegenkwam tijdens een opruimsessie van mijn boekenkastje. Dus ik ben nog niet helemaal door de vragen heen! Voor nu in elk geval de laatste vijf vragen uit het boekje van Flow én mijn antwoorden daarop. Enjoy!

996. Wat is een enorme boost?

Een boost voor wat, is dan mijn wedervraag. Een boost om energie te krijgen tijdens fietsen of hoepelen, is goede muziek. Liefst iets met een lekker tempo. Zo heb ik al jaren een Spotify playlist waar ik graag naar luister tijdens het fietsen en inmiddels ook één speciaal voor het hoepelen. En daar krijg ik echt een boost van!

997. Wat had je nooit gedacht dat je zou kunnen?

Realistisch tekenen. Dat is iets waar ik bij toeval in gerold ben. Toen ik net begon met digitaal tekenen in ProCreate leek het me wel leuk om mezelf te tekenen. Het idee was een soort cartoon-versie, maar het werd al snel gedetailleerder. Dat portret van mezelf is niet m’n beste werk, maar wel mijn eerste op dit gebied.

Al snel volgde meer en leerde ik mezelf in razendsnel tempo allerlei technieken aan. Het portret van m’n vader was mijn eerste realistische artwork en met die van Gary (die ook 2x zoveel tijd kostte om te maken) heb ik mezelf écht overtroffen.

Overigens heb ik geen plannen om dit soort dingen vaak te doen. Het is zó intensief en kost zoveel tijd. En geduld is niet m’n sterkste punt. Illustraties maken die hooguit een uur of 5 kosten, vind ik eigenlijk leuker om te doen. maar zeg nooit nooit!

Dat is ook het mooie van mens zijn:
Waar je in sommige dingen altijd hetzelfde blijft, kun je op andere punten zomaar ineens heel andere inzichten krijgen.

998. Wat kun je vandaag nog veranderen?

Ik kan andere kleren aantrekken, een pot witte verf tegen de muren gooien, mijn blog rigoureus veranderen (al kost dat wel wat meer tijd dan die paar uur die deze dag nog telt) of mijn Instagram-account opheffen (een gedachte die overigens vaker bij me is opgekomen). Wat moet je met zo’n vraag!

999. Hoe ziet je leven er over 10 jaar uit?

Ik word nerveus van mijn blik bewust op de toekomst richten en blokkeer. Ik kan het niet goed. Wil het ook niet. Het is in feite angst. Ik ben in zekere zin bang voor verandering, kan er ook niet goed mee dealen. Hoezeer ik ook houd van spontane acties, als het gaat om grotere dingen, heb ik moeite om verandering te verwerken.

Ik heb dus geen idee hoe mijn leven er over 10 jaar uitziet, wil het ook niet weten. Ik leef erg bij de dag, iets wat ik heb geleerd in de tijd dat ik kennis maakte met mindfulness en dat motto bevalt me wel, past bij mij. Ik kijk doorgaans ook niet verder dan een week of hooguit twee. Zelfs de gedachte aan hoe ik er volgend jaar rond deze tijd bij zit, maakt me nerveus. Dus sorry, wéér geen zinnig antwoord!

Boekje met 1000 vragen

1000. Welk antwoord heeft je het meest verrast?

Ik verras mezelf niet zo snel. Ik weet hoe ik in elkaar zit, uit welk hout ik gesneden ben en de antwoorden die ik geef, zijn geen nieuws voor me. Sowieso is het ook een wat langdurige klus om ál die duizend vragen terug te lezen.

Ik heb mezelf denk ik vooral verrast in het feit dat ik dus écht vijf jaar lang vragen uit één en hetzelfde boekje heb beantwoord op mijn blog en er zodoende best lang plezier van heb gehad!

En dat was ‘m dan. De allerlaatste. Je kunt via dit linkje alle 1000 vragen teruglezen: een overzicht van in totaal tachtig blogposts. Voor mezelf sowieso ook leuk om eens terug te lezen. Ben ik veranderd? Zou ik nu iets anders antwoorden?

Dat is ook het mooie van mens zijn: waar je in sommige dingen altijd hetzelfde blijft, kun je op andere punten zomaar ineens heel andere inzichten krijgen. Life in motion.