De laatste tijd doe ik op Twitter bijna elke dag een terugblik van foto’s die ik op dezelfde dag in een ander jaar maakte en elke keer dat dat getal verder opschuift en de maand vordert, heb ik het gevoel dat ik de tijd tegen zou willen houden.

Ik hou zó van deze tijd van het jaar (en vind het dus best jammer dat het nu steeds zulk herfstachtig weer is) en dan wil je daar eigenlijk het liefst in blijven hangen. Want juli wordt weer augustus en augustus wordt september. Voor je ‘t weet is het kerst…

Vandaag in elk geval een terugblik op de afgelopen week. Het is me al vaker opgevallen dat ik liever terugblik op een bepaalde dag of periode (en dat vaak ook leuk vind) dan dat ik vooruit kijk. Het hoe en waarom daarvan beschreef ik toevallig van de week nog in de laatste editie vragen en antwoorden uit het Flow-boekje.

maandag 6 juli

De week begon met huiduitslag, rode jeukende bulten. Toen ik het via de telefoon aan m’n moeder vertelde en ze de foto zag die ik had gestuurd, dacht ze meteen aan uitslag van processierups. Ik twijfelde aanvankelijk omdat het op dat moment niet zo erg jeukte. Maar daar kwam ik de volgende dag op terug, want werd gék van de jeuk!

Rode vlekken en bultjes

dinsdag 7 juli

Ik haalde bij Kruidvat een tube calendula zalf en een verkoelende foam tegen jeuk van de processierups (althans de haartjes ervan) en ondanks dat dat spul enorm bijt in mijn huid wat even flink pijn doet, hielp het uiteindelijk wel goed! Gelijk ook bij Albert Heijn een paar boodschappen gedaan, ik hou van dingen combineren!

Calendula zalf en foam

woensdag 8 juli

Aangezien ik maar vier foto’s heb van de hele week, probeer ik voor de andere dagen in het kort te schrijven wat ik die dag heb gedaan. Alleen weet ik dat van sommige dagen niet meer. Stom.

Sinds Bas niet meer wil/kan wandelen, is mijn wereldje wel een stuk kleiner geworden. We lopen meestal een variatie op hetzelfde rondje van maximaal een kilometer en behalve voor een boodschap kom ik nergens. Tenzij ik ga fietsen.

donderdag 9 juli

Bij HEMA en Action geweest en thuis druk. Ik schreef al over veranderingen op mijn blog, maar feitelijk ben ik de hele week wel bezig geweest met klusjes achter de schermen van m’n site. Heb naderhand zelfs nog meer aangepast.

Onder meer heb ik de looks van de verzendknop gefikst en het contactformulier aangepakt, al zijn dat met name dingen die niet zichtbaar zijn, maar die de werking verbeteren. Iemand die een e-mail stuurt via het formulier, ontvangt vanaf nu ook een kopie van het bericht in een mooi opgemaakte HTML e-mail in EstrellaWeb stijl. :-)

vrijdag 10 juli

M’n moeder kwam langs om de vitrage die ze voor me had genaaid te brengen en op te hangen. Helaas bleek hij ondanks veelvuldig meten toch nét iets te lang, dus heeft ze met mijn naaimachine de zoom een klein stukje omgeslagen en vastgezet, zodat hij nu nét boven de vloer zweeft en je er niet per ongeluk op kunt stappen.

Ik ben er erg blij mee, want door het vliegengordijn van gekleurde touwtjes wat ik jaren heb gehad, kwamen nog heel wat insecten binnen vliegen en het zat om de haverklap overal tussen. Bovendien is het nu ook meteen een stuk lichter in die hoek!

Omdat ik van deze dag ook geen foto’s heb, plaats ik de illustratie van een naaimachine die ik voor m’n moeder tekende (en als kaartje stuurde) als bedankje. Op haar Twitter kun je een aantal foto’s zien die ze gemaakt had van het kaartje wat ik had gestuurd.

zaterdag 11 juli

Ik maakte een foto van mijn outfit, bestaande uit zwarte skinny, witte linnen blouse van HEMA en mijn zwarte Converse sneakers en zette voor de zoveelste keer mijn hortensia op de foto. Hij lijkt met de dag mooier en groter te worden (wat wil je, met al die regen) en het zonnetje scheen er zó mooi op dat ik besloot nog maar eens een foto te maken!

zondag 12 juli

Pas rond 12 uur uit bed omdat ik de nacht ervoor vrij weinig had geslapen (veel te laat in bed en vroeg eruit), dus dan is de dag al half om. Ook niet zo veel bijzonders gedaan behalve dit artikel in elkaar zetten en even naar Albert Heijn om nieuw brood en nog wat andere boodschappen te halen.

Aangezien het brood, het pak yoghurt en de nieuwe zak spitskool die ik kocht bij AH niet echt interessant fotomateriaal zijn, heb ik daar én onderweg geen foto’s gemaakt en thuis ben ik met een spannend boek naar de bank vertrokken omdat ik vandaag eerlijk gezegd ook een beetje moe ben en weinig zin heb om me in te spannen. Deze week gaat dus de boeken in als die met de minste foto’s van 2020. Tot nu althans. :-)