Hoeveel weken heeft een jaar ook alweer? 52 toch? Dat betekent dat we al ruim over de helft zijn. Iets wat ik natuurlijk zonder weken te tellen ook wel kan weten, want juni is op de helft en halverwege juli is dus alweer een week of zes verder. Logica!

De afgelopen week heb ik – als vanouds – weer veel foto’s gemaakt, dus het was een aardige klus om het totale aantal van ruim 60 bestanden terug te brengen tot de 25 foto’s die ik in dit artikel ga proberen te proppen. 🙂 Ik heb eindelijk weer eens wat gefietst, lekkere dingen gegeten en een paar outfits uitgeprobeerd. Kijk je mee?

maandag 13 juni

Nadat ik de laatste jaren van mijn hekel aan witte kleding af ben gekomen en onlangs zelfs een paar witte sneakers heb aangeschaft, was ik ook wel gecharmeerd van deze enkellaarsjes met plateauzool die rond de € 15 waren afgeprijsd bij Zalando. Ze stonden best leuk met mijn wijde linnen broek, maar ik heb ze toch teruggestuurd. Te lomp en zaten ook niet buitengewoon lekker, maar het was het proberen waard. 🙂

woensdag 15 juni

Ik was weer eens aan het tekenen en was bezig met een nieuwe waterverfillustratie. Ik heb eindelijk de techniek aardig onder de knie en vind het superleuk om te doen. Vervolgens twee foto’s van mijn nieuwe oogschaduwpalette van Revolution.

Ik had in de winkel al zeker vijf keer in m’n handen gestaan met deze beauty en bij de zesde keer ging hij tóch mee naar huis. Heb ‘m sindsdien al elke dag gebruikt. Ik vind dit soort kleuren altijd heel mooi staan bij mij. Ik heb al best veel oogschaduw palettes en verzamel ook min of meer de chocolate palettes van hetzelfde merk.

donderdag 16 juni

Bas is een schat, maar soms ook een klein terror hondje. Vooral in de avond heb ik bijna nooit meer een rustig moment en is hij soms uren bezig met probleemgedrag vertonen. Hoort bij de hoge leeftijd, maar leuk is anders natuurlijk.

Ik heb een tijd terug wel gemerkt dat hij ‘bakeren’ zoals ze dat bij baby’s vaak doen, erg prettig lijkt te vinden en dan ook vaak tot rust komt. Het werkt niet altijd, soms is hij er gewoon te druk voor en wringt hij zich direct los, maar vaak werkt het wel goed.

Bakeren met Bas

vrijdag 17 juni

Hou je vast, want ik heb véél foto’s van vrijdag! Te beginnen met een outfitje dat ik zelf best leuk vind. Ik had dit pastelroze satijnen bloesje een tijdje geleden via AliExpress besteld, maar nog niet gedragen. Ik combineerde ‘m met een lederlook broek en halfhoge zwarte boots. Ik vind de combinatie van chique en stoer erg tof!

Verder printte ik de nieuwe illustratie uit op een kaartje en bracht die weg. Bij de HEMA hier, werkt een vrouw die altijd superaardig is en waar ik soms een praatje mee maak, ik had ‘m voor haar gemaakt, maar waarschijnlijk ziet ze ‘m pas over zes weken omdat ze dan pas weer komt werken, begreep ik van één van haar collega’s.

‘s Avonds had ik nog wel zin in een fietstochtje en heb ik een rondje over Woudrichem gedaan, met een uitstapje te voet naar de uiterwaarden van Sleeuwijk en een ritje langs de historische haven in de vesting van Woudrichem. De laatste foto’s maakte ik onderweg en zoals je kon zien, werd ik getrakteerd op mooie wolkenluchten!

zaterdag 18 juni

Ik maakte weer een fietstocht en dit keer een wat langere. Hier schrijf ik overigens nog een apart artikel over deze week, dus vandaar dat ik slechts een paar foto’s laat zien. In het begin twijfelde ik nog of ik echt wel een eind zou gaan gezien de vrij donkere lucht op de eerste foto, maar het trok aardig bij en ik heb me goed vermaakt.

In Giessenburg scoorde ik het ijsje op de tweede foto, op de derde foto zat ik achterin de Alblasserwaard midden in de polder en tot slot een foto van de flinke biefstuk die ik na thuiskomst direct in de pan gemikt heb. Dáár had ik even zin in zeg!

zondag 19 juni

De zondag begon met een ‘fotoshoot’ van het bosje bloemen wat ik ‘per ongeluk’ had gekregen. Woensdag was er voor buren een boeket bezorgd, maar dat was nog altijd niet opgehaald. Toen ik zaterdag, maar eens met leverancier Topbloemen belde en die op hun beurt weer telefonisch contact zochten met de begunstigde, bleek dat die voor enkele maanden in het buitenland zat en dus mocht ik de bloemen houden!

Verder een selfie met mijn Yamaha-pet. Dit soort petjes staan mijn niet zo, ik heb ook alleen deze en die gebruik ik inmiddels eigenlijk alleen nog als ik zomers in de hangmat een e-book op mijn telefoon wil kunnen lezen zonder verblind te worden door de zon.

Ook ‘s avonds weer op de fiets gestapt voor een rondje. Dit keer voerde de ‘reis’ over Vuren en door het Lingebos. Rondje van een kleine 20 km, dus niets bijzonders, maar toch wel weer even lekker! De laatste twee foto’s maakte ik onderweg.