Ondanks dat het volop zomer is, of beter gezegd geweest, heb ik toch ook de nodige uurtjes doorgebracht achter, voor of misschien wel beter gezegd boven mijn iPad. Alleen tijdens de hitte heb ik weinig getekend, omdat mijn tablet sowieso nogal warm wordt als ik in ProCreate bezig ben en dat werd een beetje te veel van het goede!

Desondanks heb ik best weer de nodige dingen gemaakt. Een thema wat overigens opvallend vaak langs komt deze keer, is waterverf. Ik wilde al een tijdje illustraties in deze stijl doen, maar wist niet goed hoe ik het moest aanpakken. Heel veel teken- en schilderstijlen zijn in ProCreate nagenoeg hetzelfde als op echt papier en werken met waterverf heb ik the old fashioned way ook nooit onder de knie gekregen.

Toch kreeg ik uiteindelijk de slag te pakken, de juiste technieken, de juiste brushes, dan kom je een heel eind. En ondanks dat ik al meerdere waterverf illustraties heb gemaakt, kan ik er voorlopig geen genoeg van krijgen, dus volgen er waarschijnlijk nog wel meer de komende tijd! Nu een overzichtje van alle nieuwe creaties!

Liefde voor letters

Mooi opgemaakte/getekende tekst is ook een thema wat terug blijft komen. Ik heb een tijdlang handlettering gedaan voordat ik √ľberhaupt met digitaal tekenen begon en daar zelfs ooit nog een workshop voor gevolgd.

Superleuk, maar waar ik mezelf in tegenkwam was dat ik meer detailgericht wil werken dan mijn ogen aan kunnen en dat zorgde voor veel hoofdpijn. Digitaal ‘letteren’ werkt fijner omdat je dus kunt inzoomen op je werk. En foutjes zijn makkelijker te corrigeren!

De ‘Sunday’ illustratie in retro stijl maakte ik in het begin van juli, dus ik dacht eigenlijk dat hij in dit artikel al stond, maar dat was dus niet het geval. Vervolgens twee keer Thank you. Altijd handig dat soort plaatjes. De tweede maakte ik voor de dame waar ik de buggy voor Bas van gekregen heb en had ik ook op een kaart geprint.

30 day drawing challenge

Via Twitter kreeg ik een afbeelding toegestuurd met een 30 day drawing challenge en dat leek me tof om te doen. Ik deed in begin 2019 ook al de zelf bedachte 30 day art challenge waarbij ik andere mensen liet bedenken wat ik zou tekenen.

Dit keer is het een lijstje met onderwerpen. En ik kan het zo makkelijk of moeilijk maken als ik zelf wil, dat spreekt me wel aan. De enige voorwaarde die ik wel heb gesteld voor mezelf is dat ik niet per se alle 30 opdrachten achter elkaar hoef te doen. Het moet leuk blijven! Dit waren de eerste drie opdrachten genaamd ‘rain boots’, ‘sunny day’ en ‘birds’.

Food!

Tijdens een aantal hete dagen heb ik toch zitten tekenen. Lekker buiten aan de tuintafel, al moet ik zeggen dat dat wel lastiger is, omdat de felle zon op het scherm van de iPad er voor zorgt dat je toch iets minder goed kunt zien wat er op je beeldscherm staat dan wanneer je binnen zit of onder kunstlicht.

Op een dag dat ik ontzettend veel zin had in ijskoffie (en die ook zelf al had gemaakt) besloot ik mijn favoriete zomerdrankje dan ook maar te tekenen en weer in waterverf stijl. Ook tekende ik een watermeloen. Niet per se favoriet om te eten, maar het ziet er altijd wel leuk uit met die heldere kleuren.

Tot slot een echte HEMA-tompouce. Omdat deze oer-Hollandse winkelketen de laatste tijd nogal in zwaar weer zit, besloot ik ze een hart onder de riem te steken en tekende deze illustratie. Dit was volgens mij mijn eerste waterverf creatie en als ik ‘m vergelijk met de ijskoffie die ik vorige week tekende, zie ik duidelijk vooruitgang!

En nog meer waterverf…

De laatste illustraties kan ik niet onder een thema scharen, dus gooi ik ze samen in een galerij. De naaimachine tekende ik voor m’n moeder en stuurde via Kaartje2Go als echt kaartje met de post, nadat ze zo lief was geweest een nieuw gordijn voor bij de achterdeur voor me te naaien, wat best een lastig klusje was!

Verder een stel cactusjes. Ik heb eigenlijk een hekel aan die dingen, maar ze doen het wel goed als illustratie, dus vooruit. Verder een ballon met ‘jarig’ erop geschreven, die ik tekende voor Yvonne van De Buurvrouw. Die ik op een kaart had geprint en samen met en waterijsje in de winkel ben wezen brengen. Vond ze superleuk en ze zette zelfs een foto van haar met de kaart op Facebook. ūüôā

Dan een meisje, gewoon een leuk poppetje, moet niemand voorstellen, al doet ze me een beetje denken aan de actrice Anne Hathaway. Tot slot een ster met de Engelse vlag (Union Jack), die ik voor m’n Britse app-maatje Simon maakte.

Tot zover weer een overzichtje van mijn creatieve uitspattingen van pakweg de laatste één à anderhalve maand. Welke illustratie vind jij het leukst/mooist?