Omdat ik gister iets wilde schrijven over de verjaardag van Bas, het weekoverzicht nog maar een dagje opgeschoven. En omdat ik best aardig wat foto’s heb van de afgelopen week en er sowieso al een tijdje weinig van bloggen terecht komt, wilde ik de wekelijkse terugblik toch nu doen en het niet weer opsparen tot de volgende week.

Nederland is momenteel in de ban van een hittegolf en dat is hier niet anders. Al moet ik zeggen dat ik er niet echt veel last van heb. Ik ben tot nu toe bijna elke dag gaan fietsen (vaak ook gewoon midden op de dag) en het is niet zo dat ik urenlang binnen zit of in de tuin lig. Daar heb ik de rust niet voor, ik moet bezig zijn.

Alleen de nachten vind ik waardeloos. Ik slaap al ruim een week slecht en heb zelfs een mini-ventilator voor op mijn nachtkastje aangeschaft om de nachten wat draaglijker te maken. Dat scheelt zeker, maar soms is ook dat niet afdoende. Afgelopen nacht sliep ik bijvoorbeeld maar anderhalf uur, dus was blij dat ik in de ochtend nog wat in kon halen! Nu verder met de terugblik op week 32 alweer!

maandag 3 augustus

Weer lekker gewandeld met de BasMobiel, iets wat er de afgelopen dagen helaas niet van is gekomen want het is gewoon té warm voor hem en dat is meestal ‘s avonds ook nog het geval. Sowieso zit ik in de avond regelmatig op de fiets en heb dan geen puf om dan ook nog eens eend eind te gaan wandelen. Maar dat komt vanzelf weer!

Ik maakte alle foto’s onderweg. We liepen langs het Lindelaantje waar de ganzen ook zaten en bij het tankstation leek het me grappig om een foto van Bas in z’n buggy te maken bij één van de benzinepompen van het tankstation waar we langs kwamen.

Pas achteraf zag ik dat ik hem niet bij een pomp maar bij een dranken/snoep automaat had geparkeerd. Toch vind het desondanks een grappige foto, omdat hij echt naar die automaat zit te kijken en het zodoende net lijkt alsof hij aan het kiezen is wat hij wil.

dinsdag 4 augustus

Ik maakte weer een wandeling met Bas (binnenkort schrijf ik iets uitgebreider over de BasMobiel. Hoe ik eraan kom, waarom ik ‘m heb). Onderweg kwamen we de mooie gele bloemen tegen (Zonnehoed) en ‘s middags reed ik op de fiets naar Woudrichem om daar met m’n moeder (op de foto zie je haar auto) iets te drinken bij de ijssalon. Daarna liepen we nog een rondje door de vesting en langs de historische haven.

woensdag 5 augustus

Ik had al eens eerder een koelmat gekocht voor Bas, maar daar wilde hij niet op. Nu het opnieuw snikheet is, wilde ik het toch nog een keer proberen en deed er een katoenen kussensloop omheen, in de hoop dat dat beter zou werken.

Aanvankelijk leek dat het geval, maar uiteindelijk ging hij er toch steeds naast liggen en vond het zelfs met een sloop eromheen glad onder z’n voeten. Verder tekende ik een nieuwe illustratie en printte die op een kaartje voor Yvonne (van De Buurvrouw en De Buurman), één van mijn favoriete ondernemers van Gorinchem. Ik nam ook een lekker koel waterijsje voor haar mee en ze vond mijn verrassing superleuk!

donderdag 6 augustus

Een snikhete dag, toch ben ik vrijwel de hele dag druk in de weer geweest. Eerst heb ik Bas getrimd (hier zie je voor én na foto’s) en daarna de boom naast mijn tuintje ook flink onder handen genomen. Deze is van de woningbouw, maar die doen er zelf niks aan.

Die boom wordt zo groot dat hij veel licht wegneemt en je er op een gegeven moment ook echt gebukt onderdoor moet lopen. Dus dan zet ik er zelf de schaar wel in. Het was best zwaar werk zo in de hitte, maar ik ben tevreden over het resultaat!

Bij HEMA kocht ik een ‘desk fan’ die sindsdien elke nacht op mijn nachtkastje staat te waaien. Ondanks dat het er niet minder warm van wordt, scheelt het wel, omdat je een koel briesje om je heen hebt waaien. Hij maakt niet veel geluid, dus ik kan ook slapen als ie aan staat. De grote ventilator die ik in de woonkamer heb staan maakt wél veel herrie, vandaar dat ik die nooit meeneem naar de slaapkamer.

vrijdag 7 augustus

Ik ontdekte vrijdag dat mijn clematis in bloei staat (hij is laat dit jaar) en dat er een verse aardbei aan mijn aardbeienplant hing! ‘s Middags stapte ik op de fiets voor een rondje over Arkel en ondanks dat het wederom heel warm was, beviel dat zó goed dat ik ‘s avonds nog een rondje over Hardinxveld heb gedaan, waarbij ik de laatste foto maakte.

zaterdag 8 augustus

De avond ervoor was de brug afgesloten omdat ie een stukje ingekort werd vanwege de warmte. Ik wilde gaan kijken, maar je kon niet eens in de buurt komen omdat de wegen en fietspaden hermetisch waren afgezet. De volgende dag ben ik eroverheen gefietst tijdens een rondje Woudrichem en lag de brug vol waterslangen, apart om te zien…

Waterslangen op de Merwedebrug

zondag 9 augustus

Zondag probeerde ik een biertje wat ik al zeker een half jaar in de koelkast had liggen (is goedgekeurd) en maakte ik een selfie en een foto van mijn outfit bestaande uit de wijde linnen broek met streepjes waar ik het eerder over heb gehad, gecombineerd met een aansluitende witte top van ribstof en mijn zwarte Havaiana’s (slippers).

‘s Avonds werd er ook weer gefietst, dit keer een rondje over Leerdam, waar ik een korte stop maakte voor een ijsje en daarna weer op huis aan. Al met al 30 km afgelegd in iets meer dan anderhalf uur, inclusief diverse stops voor een slok water of het maken van foto. Nog best snel gezien het feit dat het ook ‘s avonds nog behoorlijk warm is!