Weer een wat laat weekoverzicht, maar we doen het er maar mee! Omdat ik vrijdag een terugblik naar de fietstochtjes van de afgelopen week schreef, leek het me wat leuker om daar eerst nog een ander soort artikel tussen te doen, omdat het anders twee terugblik-in-foto artikelen kort achter elkaar zouden zijn.

Zoals je in bovengenoemde terugblik al kon zien en lezen, heb ik dus aardig gefietst de afgelopen week en tijdens die ritjes ook wat foto’s gemaakt. Verder voor mijn doen veel selfies, de verjaardag van Bas, mijn zonnebloem en lopen met de BasMobiel.

maandag 10 augustus

Bas werd op deze dag 17 jaar en dat mocht natuurlijk niet ongemerkt voorbij laten gaan. Ik had wat dingen in huis gehaald om een leuke foto te maken en – belangrijker – allerlei lekkers voor de jarige. Hij heeft nog niet alles op, maar zodoende heeft hij er ook wat langer plezier van dan één dag!

Verder heb ik ook gefietst. De tweede foto zag je ook al in het fiets-artikel wat ik in de intro gelinkt heb. Vooral na een fietstochtje had ik het heet en ik had al snel ontdekt dat de cool towel die ik een tijdje geleden voor Bas had gekocht, ook fijn is om even om m’n nek te hangen als ik net van de fiets af kom en voordat ik onder de douche spring.

dinsdag 11 augustus

Al sinds ik had gezien dat het begin van een bloemknop in de zonnebloemplant in mijn achtertuin zit, ging ik elke dag even kijken Ik vind het heel mooi om te zien hoe zoiets zich ontwikkelt en dinsdag ging hij bijna open!

Verder fietste ik voor het eerst naar Sliedrecht (was veel minder ver dan ik dacht) en was het wederom erg warm, getuige de tweede foto. Overigens is de glimmende huid meer het resultaat van zonnebrandolie dan van zweet. Ondanks dat er met die warmte geen ontkomen aan is, prijs ik me gelukkig dat ik juist heel weinig zweet.

woensdag 12 augustus

Ik liep al een paar dagen rond met het idee dat ik wilde zwemmen, maar ik voel me niet op mijn gemak als er anderen in de buurt zijn. Toen ik begin van de middag besloot dat ik weer eens een rondje langs Slot Loevestein en Munnikenland wilde rijden, bedacht ik em dat daar strandjes zitten waar geen mensen komen, omdat er wilde koeien en paarden lopen omdat de stroming er erg sterk is.

Dus ging ik daar zwemmen! Er was inderdaad niemand te zien (getuige de derde foto van een volledig verlaten strand) en ik ben er zeker 2 uur geweest. Vervolgens nog zo’n 20 km naar huis gefietst en bij thuiskomst trof ik mijn zonnebloem in bloei aan.

donderdag 13 augustus

Ik ontdekte dat er inmiddels alweer nieuwe bloemknoppen in de zonnebloemplant zaten, fietste een rondje over Werkendam maar kortte dat in omdat er schijnbaar flinke buien onderweg waren (die uiteindelijk uitbleven).

Na het douchen had ik opeens zin om me op te maken en een jurk aan te trekken, iets wat niet vaak gebeurt en maakte een foto van m’n toetsenbord met backlight, wat ik nog steeds ontzettend cool vind. Bijkomend voordeel is dat hij ook heel lekker en geluidsarm typt. Love it!!

vrijdag 14 augustus

Niet zoveel bijzonders gedaan en tijdens boodschappen halen in de stad een rozijnen-noten stengel gehaald bij de HEMA. Die kocht ik eerder weleens bij de take-away, maar de laatste tijd was hij er niet elke keer als ik ernaar vroeg. Dit keer had ik geluk. Het zakje met de rookworst erop vond ik gewoon wel grappig (ondanks dat die er dus niet op zat), dus zette ik die op de foto.

Echt HEMA

zaterdag 15 augustus

Hoe lang kun je zoeken naar je zonnebril die bovenop je hoofd staat? Lang dus, gelukkig weer gevonden. Met Bas in de buggy gewandeld en onderweg de tweede en derde foto gemaakt en ‘s avonds wat gesnoept van de kaas die m’n moeder een tijdje geleden voor me had meegenomen. Van mijn naamgenoot, zoals je ziet. :-)

zondag 16 augustus

Ik was al vroeg op pad met Bas, nadat ik nogal slecht had geslapen. Tijdens de warmte was hij sowieso vroeger wakker en wilde er dan ook gelijk uit. Soms om 5 uur ‘s morgens al. ‘s Middags weer een flink stuk met hem in de buggy gewandeld, dit keer langs het kanaal richting Arkel en door de Lingewijk weer terug. Het was eigenlijk wel warmer dan verwacht, dus thuis maakte ik ijskoffie om weer af te koelen!