Op iets wat mogelijk als eerste herfstdag van 2020 bestempeld zou kunnen worden (je hoort me overigens verder niet klagen, want ik was dat warme weer nu écht wel even zat, zeker binnen), schrijf ik het weekoverzicht maar weer eens gewoon op een zondag. Ik heb me sowieso voorgenomen vandaag een lekker relax dagje te doen en sowieso is het nu geen weer om op pad te gaan met de fiets of de BasMobiel.

Nu de wekelijkse terugblik, wat ik op de één of andere manier ook wel ontspannend vind om te zien. Mogelijk ga ik vandaag ook weer aan de slag in ProCreate (tekenen), want daar is het ook wel weer voor en ik heb nog ruim 25 ‘opdrachten’ voor mijn 30 Day Drawing Challenge te gaan. Al doe ik dat gewoon op m’n gemak.

maandag 17 augustus

De maandag begon zoals gewoonlijk met een bezoekje aan de markt, voor nieuwe aardbeien. Niet veel later stapte ik op de fiets voor een ritje naar het ziekenhuis, om bloed te laten prikken. Normaal moet ik rond deze tijd voor controle naar het Erasmus MC in Rotterdam, maar vanwege corona heb ik gezegd dat ik niet wil reizen.

Die afspraak houdt niet meer in dan een gesprekje en bloedprikken. Dat gesprekje kan prima via de telefoon, bloedprikken kan hier in Gorinchem. Daar was het dus voor.

Op de terugweg haalde ik nog wat boodschappen bij AH en eenmaal weer thuis ben ik met Bas (in zijn wagentje) gaan wandelen, waarbij ik de foto van de wolken boven de Merwede maakte. ‘s Avonds nog op de fiets gestapt voor een niet al te lang rondje en toen was de dag alweer praktisch om.

dinsdag 18 augustus

Ik besloot eindelijk het klompenpad bij Vuren eens te gaan bewandelen, maar dat viel tegen. Het zou een route van zo’n 15 km zijn, maar het bleek eigenlijk niet meer dan een aantal aan elkaar geplakte wandelroutes waarvan ik een groot deel al kende en waarbij je ook nog hele stukken over/langs de weg zou moeten lopen.

Na een rondje om Fort Vuren gelopen te hebben (wat ik ook al eens eerder had gedaan, bij nader inzien) hield ik het voor gezien en heb ik er maar een fietstocht van pakweg 30 km van gemaakt over onder meer Herwijnen en Heukelum.

Op de terugweg pakte ik voor ‘t eerst het pontje tussen Arkel en Spijk. Ik wist van het bestaan, ben er ook diverse keren langs gevaren tijdens kajakken, maar was er nooit mee overgevaren. Scheelt omrijden als je naar Arkel moet en leuk om te doen.

Tot slot een selfie die ik best leuk vind en inmiddels ook als nieuwe profielfoto op onder meer mijn socials heb ingesteld. Al vind ik hem in de originele verhouding leuker dan in een uitgeknipte vierkante versie, maar je kunt niet alles hebben!

woensdag 19 augustus

Ik liep al een tijdje rond met de wens om te gaan kajakken. Normaal gesproken doe ik dat al eerder in het jaar, maar vanwege de coronamaatregelen waren de kajaks dit jaar pas vanaf begin juli te huur en juli was nu niet bepaald een zomerse maand. Vervolgens kwam de hittegolf en aangezien ik geen zin had om zo’n beetje levend te verbranden op het water, stelde ik het dus maar weer uit.

Afgelopen woensdag was het dan eindelijk zo ver en het was weer volop genieten! Bas was overigens niet mee, gezien zijn leeftijd en de bijkomende beperkingen, vond ik dat een te groot risico. De laatste keer dat ik ben geweest was hij er ook niet bij. Ik vind het leuker samen, maar wil niet dat hij gevaar loopt, dus ging ik alleen.

Alle foto’s maakte ik tijdens het kajakken. Op de vierde, zie je rechts het spitse torentje van de kerk van Spijk, dat is dus hooguit 50 meter verwijderd van die foto van dat minipontje van de dag ervoor. Want die ligt praktisch tegenover de kerk! Ik ben er nu dus ook langs gevaren, terwijl ik de vorige dag zelf nog op dat pontje stond.

donderdag 20 augustus

Na woensdag vrijwel de hele middag van huis te zijn geweest, ben ik donderdag thuis gebleven en heb ik veel gewandeld met m’n beestje. Onderweg maakte ik de eerste drie foto’s. Ik schreef pas al – volgens mij op Twitter – dat ik de laatste tijd veel foto’s maak van Bas en mij samen, omdat ik me realiseer dat de tijd dat hij nog bij me is niet oneindig is en ik zoveel mogelijk mooie en fijne momenten wil vastleggen.

Tot slot een spectaculaire lucht boven de Lingehaven. Ik moest ‘s avonds tijdens de koopavond nog de stad in voor een vergeten boodschap en weer op weg naar huis kwam ik dit mooie tafereeltje tegen. Dat moest wel even op de foto natuurlijk!

vrijdag 21 augustus

De dag begon met een wandeling met Bas door Gorkum Oost en met een bezoekje aan Bakkerij Margriet, waar we voorheen ook weleens langs gingen voor een broodje wat ik dan met hem deelde. Ik was er al bijna voorbij toen ik zag dat Bas bijna achterstevoren in zijn mandje zat, want hállo, dáár moeten we zijn! Hij kent zijn adresjes nog goed!

‘s Middags deed ik weinig bijzonders. Ik maakte plannen voor een fietstocht, maar kwam uiteindelijk in de hangmat terecht. ‘s Avonds alsnog fietsen, rondje over Woudrichem. Ik had m’n moeder uitgenodigd om samen een ijskoffie bij de ijssalon te scoren en die op een rustig plekje op te drinken. Dat was een leuk idee!

Op de terugweg maakte ik de foto van het water en de koe en ‘s avonds probeerde ik voor het eerst de fietslampjes uit die ik voor Bas zijn karretje had gekocht. Ze geven fel licht en het voelt toch wat veiliger om in het donker goed zichtbaar te zijn.

zaterdag 22 augustus

De dag begon met het aantrekken van één van m’n favoriete shirts. Een vintage Adidas Originals shirt uit de jaren 90 wat ik ooit via eBay UK scoorde. Het verkeert nog altijd in perfecte staat. Mijn haar oogt wat vettig, maar ik heb er deze week echt te veel olie in gesmeerd en dan zit het op een gegeven moment niet zo lekker meer.

Verder een mooi veertje wat voor mijn achterdeur lag. Ik had het de dag ervoor al zien liggen, vervolgens was het een stuk verder gewaaid en nu lag het weer op dezelfde plek. Toen ik het veertje oppakte, zag ik pas de mooie scherpe lijn in de tekening. Ik heb ‘m gehouden en in het potje gestoken waar ik nog meer mooie gevonden veren bewaar.

Verder een outfit combi die voor nu wellicht nog wat te warm is, maar wat ik erg mooi vind. Ik betrap mezelf erop dat ik kleuren als beige en wit steeds mooier ga vinden en vaker ga dragen. Deze combinatie van een gebreide witte trui met champagnekleurig satijnen bloesje vind ik heel mooi en stijlvol.

‘s Avonds wandelde ik weer met Bas, maar het waaide behoorlijk hard dus het werd niet zo’n heel lang rondje. Sowieso was het al over negenen en dan wordt het nu toch wel snel donker. Buiten de Waterpoort maakte ik snel de laatste foto van een dramatische lucht.

zondag 23 augustus

Ik had me voorgenomen even een relaxdagje in te lassen. Beetje lezen op de bank, niets doen. Maar helaas lukt mij dat nooit zo goed. Niet alleen ben ik natuurlijk bezig geweest met het schrijven van dit bericht, maar toen de regen stopte en het zonnetje zich weer liet zien, kon ik het niet laten om toch weer een paar kilometer met de BasMobiel op pad te gaan. Dit tot groot genoegen van Bas. :-)

Op onderstaande foto zie je mijn outfit van deze dag. Ik ben de laatste tijd helemaal into wijde broeken. Een tijd geleden had ik dit model al in zwart met witte streepjes gekocht en die bevalt zo goed dat ik de blauw met witte broek ook nog heb gekocht.

Mooi meegenomen was dat deze inmiddels voor de helft is afgeprijsd! Ik heb ‘m dus gecombineerd met een donkerblauw shirtje met V-hals en mijn donkerblauwe Converse Courtland sneakers. Love it! Ik vind dit echt een superleuke stijl.

Outfit met veel blauw