Vorige week heb ik verstek laten gaan met het weekoverzicht, omdat ik me zodanig ellendig voelde dat ik er echt de energie niet voor had. Ik ben bijna twee weken lang heel moe geweest en mentaal ging het ook steeds beroerde. Dus vandaag heb je een dubbele editie van me tegoed, al is het aantal foto’s eigenlijk niet eens veel groter dan normaal gesproken van één week. Enjoy!

week 35

maandag 24 augustus

Ondanks dat het erop leek dat het echt herfstig ging worden na alle zonovergoten dagen, mogen we niet klagen en zijn er de afgelopen weken ook genoeg zonnige dagen geweest. Ik ging met de BasMobiel op pad langs onder meer het schattige Dalems kerkje en maakte later thuis een foto van een deel van mijn outfit. Ik ben echt gek op deze wijde broeken van HEMA!

dinsdag 25 augustus

Een foto van de Lingehaven die ik best mooi vind. De zon scheen vanaf de kant waar ik stond fel op de huizen, maar dan wel zo’n donkere lucht erachter. Dat contrast en de kleuren vind ik mooi. Je begint ook al echt te zien dat het herfst gaat worden.

Lingehaven Gorinchem

woensdag 26 augustus

Ook deze dag gewandeld met Bas. Eigenlijk loop ik inmiddels vaker met hem in de buggy dan dat hij aan de lijn loopt. ‘s Morgens heeft hij bijvoorbeeld vaak moeite om op te starten en ‘s avonds is het nu vaak al donker en omdat hij nachtblind is, voelt hij zich dan wat onzeker en dus zet ik hem voor het eerste en laatste rondje van de dag ook meestal in de buggy. De foto bij het Paardenwater met de molen maakte ik onderweg, de eerste was gewoon thuis. White on white. :-)

donderdag 27 augustus

Ik heb de afgelopen weken al best wat waxinelichtjes en wierookstokjes verstookt. Ik heb altijd heel hard geroepen dat ik een hekel heb aan de herfst (dat heb ik ook echt lang gehad), maar tegenwoordig weet ik ‘m toch wel op waarde te schatten. De boel gezellig maken in huis, mooie kleuren in de natuur. Niets mis mee! Al blijft het voorjaar toch wel echt mijn meest favoriete seizoen!

Gezelligheid in huis

vrijdag 28 augustus

En weer een foto van Bas in de buggy. Ik vind het zo grappig dat hij vaak één pootje buitenboord hangt, doet me denken aan van die mensen die zo autorijden, met één arm op de rand van het autoraam. Ik vind het er niet comfortabel uit zien dit, maar blijkbaar vindt hij het prettig, lekker doen dan!

Op de tweede foto een bonnetje waarop iemand heeft geprobeerd mijn achternaam te schrijven. Ik hou al een aantal jaar een kasboek bij en eens in de paar weken voer ik alle bonnetjes in. Zodoende dat ik deze van de friettent van een tijdje terug tegenkwam. Ik moest er wel om lachen. Wel creatieve verbastering van ‘Dammers’!

zaterdag 29 augustus

Van mijn twee huisdieren is Molly wel de meest aanhankelijke. Overal waar ik ben, is zij ook. Ga ik een dutje doen op de bank, ligt ze stijf tegen me aan, ben ik op de computer bezig, ligt ze achter m’n toetsenbord en als ik tv-kijk, zit ze er ook bij.

Sinds kort heeft ze een nieuwe manier van ‘op schoot zitten’, met haar achterpoten op de armleuning van de bank en de voorpootjes op mijn bovenbeen. Lijkt me niet echt heel handig en comfortabel, maar ze doet het nogal zelf. Gek ding. :-)

Molly op schoot

week 36

maandag 31 augustus

Een niet al te lekker begin van de week met verschillende tegenslagen. De dag begon in elk geval met een schattige foto van Bas en een wandeling met de BasMobiel, waarbij ik de foto van de molen maakte.

‘s Middags heb ik tranen gelachen om Molly, die het bekertje van de havermoutpap uit mocht likken en die bleef aan haar snuit hangen. Mondkapje 2.0. Tot slot een foto van twee nieuwe opbergboxen om mijn washitapes in te bewaren.

Ik had er al drie, maar die waren vol. Ik koop deze overigens op AliExpress omdat ik hier in Nederland nergens een geschikte box heb kunnen vinden die het juiste formaat is en ook verwijderbare delen heeft zoals deze. En die ook goedkoop is. :-) Deze zijn ideaal!

dinsdag 1 september

De dag dat ik op mijn gammele leenfietsje naar de evenementenhal fietste om me te laten testen op corona. Zoals je inmiddels hebt kunnen lezen, was de uitslag goed en ben ik dus niet besmet met dat enge virus. Desondanks waren mijn klachten daarmee niet gelijk verdwenen en heb ik dinsdag bijna de hele dag geslapen. Met de post kwam een lief kaartje van m’n moeder met een vlinder uit eigen tuin.

Kaart van m’n moeder

woensdag 2 september

Vlak voordat ik ‘m weg ging brengen, nog even een foto gemaakt van ‘het gebakje’ zoals ik de leenfiets ietwat oneerbiedig ben gaan noemen. Maar geloof me, als je praktisch je leven al een mountainbike gewend bent, is dit echt even flink wennen!

Desondanks natuurlijk wel blij dat ik in elk geval iets had om op te fietsen, want ruim 8 km lopen voor die test de dag ervoor, was een beetje te gek geweest gezien de hevige vermoeidheid waar ik op dat moment nog steeds veel last van had.

Blij dus dat ik m’n eigen fiets eind van de middag weer terug had. Beurt gehad, nieuwe tandwielen op het middenblad en een compleet nieuwe voorband. Hij kan er als het goed is nu wel weer een poosje tegenaan!

vrijdag 4 september

Vrijdag heb ik eigenlijk een beetje te gek gedaan qua activiteiten, maar ik voelde me eindelijk weer wat minder moe en weet van mezelf dat ik me dan direct als een jonge hond overal weer bovenop stort. Dus ging ik meerdere keren wandelen met Bas en stapte ik begin van de avond ook nog op de fiets voor een ritje.

Tussen de bedrijven door bracht ik mijn geliefde Sudio hoofdtelefoon weg omdat die sinds kort geen geluid meer geeft op de rechter oorschelp. Ik ben het van dit merk niet gewend dat er mankementen zijn aan de apparatuur, zeker aangezien ik ‘m nog maar een paar maanden heb. Maar hij wordt nu als het goed is gerepareerd of ik krijg een nieuwe. Moet ik helaas wel een poosje geduld voor hebben.

De onderste 3 foto’s maakte ik ook tijdens m’n fietsritje. Niet allen kwam ik drie heteluchtballonnen tegen, ook spotte ik een kudde koeien die de weg versperden, waardoor ik een poosje moest wachten voordat ik weer verder kon. Er bleek niemand bij te lopen, dus waarschijnlijk waren ze op eigen houtje op pad gegaan!

zaterdag 5 september

M’n moeder kwam naar Gorinchem omdat ze in de stad wat dingen moest hebben, nog spullen voor mij had liggen en ik voor haar. Bij Primera kocht ze onder meer een puzzelboekje, terwijl ik bij de notitieboekjes stond te neuzen. Deze agenda met een leguaan erop, vond ik superschattig, ondanks dat ik helemaal niet zo into reptielen ben. Overigens gebruik ik zelf alleen de Google Agenda.

Verder nog een selfie met mijn favoriete zwarte bolhoedje en mijn tevens favoriete rood met wit geblokte blouse die ik eigenlijk nooit als blouse draag, maar over een T-shirt of trui heen. Ben nog altijd zó blij met dat ding! Op deze foto kun je ook zien dat mijn haar inmiddels echt alweer een stuk langer is, maar ik ben ook al zo’n 15 weken niet meer bij de kapper geweest en normaal ga ik ongeveer elke 8 weken.

zondag 6 september

Een best relaxte dag ondanks dat ik niet al te best had geslapen. Twee wandelingen met Bas gemaakt en ‘s middags op de fiets naar Woudrichem waar een food festival aan de gang was waar ik graag even wilde kijken.

Ondanks dat ik geen drukte opzoek, was dit heel strak geregeld en hield iedereen afstand. Lang ben ik niet geweest, maar ik heb het in elk geval even gezien en een paar lekkernijen bij Madame Cocos gescoord.

Op de terugweg maakte ik de foto van de witte wolken bij de Merwedebrug en tijdens de avondwandeling met Bas maakte ik de laatste twee. In totaal toch 21 km gefietst en 5 km gelopen.

Geen enorme afstanden, maar ik wil niet weer te hard van stapel lopen en morgen weer de hele dag moe zijn. Sowieso slaap ik al een paar nachten slecht omdat Bas onrustig is, dus moet ik mijn dagbesteding daar wel een beetje op aanpassen.