Ik heb gewoon twee weken lang niets aan m’n blog gedaan! Dat heeft een combinatie van factoren als reden, namelijk te moe en te druk en meestal allebei tegelijk. De laatste weken slaap ik bijzonder slecht omdat Bas erg onrustig is ‘s nachts en ik daar om de haverklap van wakker word en soms ook bijna de hele nacht niet slaap.

Desondanks ben en blijf ik nu eenmaal een bezig bijtje en wil ik overdag niet inleveren, dus blijf ik actief bezig met van alles. Bloggen doe ik vrijwel altijd in de avonduren en momenteel is mijn batterij in de avond wel redelijk leeg. Toch gaan schrijven betekent meer tikfouten en ietwat ‘droge’ teksten zonder pit.

Nou schrijf ik niet voor een krant (wel gedaan zoals je weet) en doe ik bloggen gewoon puur voor mezelf, maar ik ben nogal een perfectionist (zoals je ook weet) en het is bij mij een kwestie van alles of niets. Geen half werk. Dus dan kan het zomaar zijn dat het iets langer duurt voordat ik weer iets schrijf!

Dit keer een dubbel weekoverzicht. Ik had de foto’s van week 38 al klaarstaan, toch is het er niet van gekomen om ze in een artikel te verwerken. ‘Gelukkig’ heb ik deze week amper foto’s gemaakt, waardoor het in totaal niet zo’n enorme berg foto’s wordt in één artikel. Het totaal komt rond de 30 uit. Dat is best veel, maar aangezien ik collages gebruik, blijft het toch overzichtelijk. Nu snel door met de terugblik!

week 38

maandag 14 september

Het lijkt al veel langer geleden dan 2 weken, maar ik ging met Bas een middag wandelen in Woudrichem. Sinds het begin van corona wil ik niet met het OV, maar met de pont durf ik nog net wel, al is dat sinds februari ook nog maar iets van drie keer gebeurd, terwijl ik normaal toch zeker elke twee weken wel een keer overvoer.

Bas leek het – ondanks dat hij nu in een buggy zat – nog altijd leuk te vinden op de pont en ik droeg voor het eerst mijn Take That mondkapje die gemaakt is door een dame op Facebook. Tot slot een foto van een nieuwe trui die ik voor € 7 bij TerStal had gescoord. Hij is eigenlijk drie maten te groot en dus behoorlijk oversized, maar ik was er zó verliefd op dat ik ‘m toch heb gekocht. Heerlijk voor koude winteravonden!

dinsdag 15 september

Dinsdag stapte ik op de fiets voor een rondje Biesbosch. Het was heerlijk zomerweer en daar moest ik natuurlijk gebruik van maken! Voor die tijd was ik trouwens bij de kapper geweest en kwam ik met aanzienlijk korter haar thuis.

Dat was niet bepaald gepland, maar omdat mijn punten blijkbaar zó slecht waren, was het verstandiger om er nu een flink stuk af te halen, zodat ik een frisse start kan maken om mijn haar weer gezond langer te laten groeien. Door het twee jaar lang zelf te blonderen, is m’n haar achteruit gegaan en dat ga ik vanaf nu ook weer bij de kapper laten doen.

donderdag 17 september

Ik ging naar het strand(je) om gladde steentjes te zoeken om te beschilderen (soms heb ik opeens een idee waar ik iets mee wil doen) maar vond er geen één, omdat steentjes zoeken niet zo goed lukt, is als je slechtziend bent. Bij Another Record op de Langendijk spotte ik dit supertoffe T-shirt, maar omdat de pasvorm voor mij net-niet was, heb ik ‘m laten hangen. Heb sowieso ook wel genoeg T-shirts eigenlijk…

vrijdag 18 september

Ook vrijdag werd er weer gefietst, dit keer een rondje Sliedrecht, waarbij ik ook even bij het huisje waar mijn oma is opgegroeid ging kijken (derde foto) en ook een aantal andere mooie huizen/gebouwen spotte. Ik heb dit keer weer een stukje Sliedrecht gezien wat ik nog niet kende, onder meer een parkje vlak langs de snelweg. Altijd leuk om iets nieuws te ontdekken in een plaats die je al jaren kent.

Eenmaal thuis maakte ik een frisse spitskool salade en ‘s avonds ging ik weer aan de slag met m’n hoepel. Tijdens de hittegolf was het véél te warm om te hoepelen, maar nadat die al lang en breed over was, ben ik het een beetje vergeten. Nu heb ik het dus weer opgepakt en hoepel ik elke avond gemiddeld 25 minuten. Daarna doe ik nog wat setjes push-ups en een yogaroutine.

zaterdag 19 september

Ik weet niet meer wat ik overdag heb gedaan, maar ‘s avonds maakte weer een langere wandeling met Bas en maakte deze foto van hem met de ondergaande zon erachter. Hij heeft niet altijd meer zin om naar de lens te kijken, dus het is nu vaker geluk dan wijsheid als ie dat doet, maar ik vind het écht een heel leuke foto!

‘s Avonds dus ook weer mijn work-out gedaan. Ik ben nog altijd heel blij met deze hoes voor mijn yogamatje, die ik vorig jaar bij Zeeman heb gekocht. Ik neem hem nooit ergens mee naartoe, maar vind dit toch wat ‘opgeruimder’ staan dan zo’n los matje en op deze manier kan hij ook niet uitrollen.

Hij staat altijd naast mijn computermeubel. Klaar voor gebruik! Als ik iets heb geleerd is dat je sportattributen nooit te veel moet opruimen, want dan ‘vergeet’ je om ze te gebruiken! Mijn hoepel staat momenteel ook gewoon in de woonkamer. Waarom niet.

zondag 20 september

Ik ben de hele dag best moe geweest, maar stapte – eigenwijs als ik ben – ‘s avonds toch op de fiets voor een rondje en maakte toen alle vier de foto’s die je hieronder ziet. Het was op zich best een mooie avond, zij het wat aan de frisse kant om rond te rijden in m’n korte fietsbroek, maar daar word je hard van!

week 39

dinsdag 22 september

Van maandag kan ik me vooral herinneren dat het een belabberde dag was waarop zo mogelijk alles fout ging, foto’s heb ik ook niet gemaakt. Dinsdag ben ik terug geweest naar de kapper omdat ik mijn haar aan de linkerkant (voor de kijkers rechts) raar vond zitten met weinig ‘verloop’ van kort naar lang.

Op die selfie van 18 september is vrij goed te zien wat ik bedoel. Ze heeft het nu wat meer gelaagd geknipt en zoals je op de middelste foto hieronder ziet, valt het nu een stuk mooier. Omdat ik het fijn vond dat ze de tijd voor me nam, besloot ik een leuke illustratie te tekenen en die geprint op een kaartje in de brievenbus bij de kapper te doen. Ik heb er geen reactie op gehad, maar neem aan dat ze ‘m hebben ontvangen.

woensdag 23 september

Onder meer de stad in geweest en met onderstaande aankopen thuis gekomen. Ik kocht als ik me niet vergis vorige herfst een setje van zeeppompje en zeepbakje van hout bij de Action, hartstikke mooi, maar dat hout rook al een tijdje niet zo fris en de lucht die er inmiddels vanaf kwam was niet meer te harden. Toch een soort rotting.

Ik kocht het zeeppompje bij HEMA en een ‘bijpassend’ zeepbakje bij Xenos. Gek genoeg hadden ze bij HEMA niets wat bij het zeeppompje paste en bij Xenos hadden ze wel een bijpassend pompje, maar die was vierkanter en leek van mindere kwaliteit. Verder kocht ik make-up remover bij Action, deze soort is nieuw in het assortiment en bestaat bijna geheel uit natuurlijke bestanddelen, dus beter voor je huid!

Tot slot een nieuw pakje wierook (ook bij Xenos). Dat verstook ik momenteel weer heel wat en deze soort is momenteel echt by far mijn favoriet. Zelfs als hij al lang en breed is opgebrand blijft het lekker ruiken, terwijl veel wierook na het opbranden vaak juist een ietwat bittere ‘nageur’ hebben. Héél blij mee!

Aankopen

donderdag 24 september

Ik wandelde weer verschillende keren met Bas, was thuis druk met van alles en nog wat en deed ‘s avonds braaf m’n work-out. Die dit keer zó pittig was dat ik achteraf minstens tien minuten uitgeteld op mijn matje heb gelegen. De eerste foto maakte ik tijdens het wandelen met Bas. Het begint er echt al steeds ‘herfstiger’ uit te zien.

vrijdag 25 september

Alweer een selfie, voor mijn doen waren het er nog best veel in twee weken tijd. Hoeveel verschil één plukje haar korter knippen kan maken, want het zit gelijk mooier. Ook al vind ik het nog altijd jammer dat het zoveel korter is want écht mooi vind ik dit niet, maar het is voor het goede doel, zal ik maar zeggen!

Dit spijkerbloesje heb ik een tijd geleden bij HEMA gekocht en blijkt dezelfde kleur te zijn als mijn ogen. Wat stom toeval is, want behalve op foto’s kan ik mijn eigen oogkleur echt niet zien, maar mooi meegenomen, for what it’s worth. Ik draag de laatste tijd sowieso weer vaak bloesjes. Nu is het er sowieso de perfecte tijd voor. Te fris voor een T-shirt, maar vaak nog net te ‘warm’ voor een trui.

zaterdag 26 september

Elke keer als ik een redelijk goede nacht heb gehad, heb ik het gevoel dat ik dingen ‘in moet halen’ en pak ik mijn dag van begin tot eind vol met activiteiten. Zo ben ik gister ook een rondje van 25 km gaan fietsen, maar dat was geen succes. Gewoon te moe. Ik kwam onderweg wel deze leuke paard en wagen tegen en deed sinds héél lange tijd weer eens een rondje door Uppel (foto 3).

Thuis knuffelde ik met Bas in de hoop dat hij daar wat rustiger van werd (helaas). Het is de laatste tijd ronduit moeilijk met hem. Hij is erg druk overdag en met name ‘s avonds, ik heb vrijwel nooit meer een rustig moment, draag bijna 24 uur per dag oordoppen en ook de nachten bestaan zijn niet rustig meer. Ik ben onlangs begonnen met rustgevende druppeltjes voor hem, maar tot nu toe werken die nog niet.

Desondanks merk ik dat m’n lijf steeds harder protesteert tegen het aanhoudende slaapgebrek en dingen meer moeite kosten en ik eerder moe ben. Maar ook al ga ik niet fietsen (om maar wat te noemen), het huishouden en dingen als boodschappen doen en Bas uitlaten (6 tot 8 keer per dag) gaan ook door. Soms ben ik echt even wanhopig en weet ik gewoon niet meer waar ik mijn energie nog vandaan moet halen.

Tot slot een foto van het zenhoekje op mijn slaapkamer. Ik vind het tegenwoordig fijn om ‘s avonds als ik op bed lig nog wat wierook te branden en een kaarsje aan te steken. Ook al wordt de rest van de nacht onrustig en moeilijk, dan heb ik in elk geval een fijn begin en toch even een momentje van ontspanning. Al is het maar een uur.