Misschien heb ik ‘t al vaker gezegd, het nadeel van vaste onderdelen is – althans in mijn geval – dat ik soms het bestaan ervan vergeet. Gisteravond had ik opeens het idee om de rubriek die Leuke Linkjes heette, samen te voegen met Reads of the Week. Een rubriek waar ik niets meer mee doe, omdat ik nooit meer blogs lees. En dan tot de ontdekking komen dat ik dit feitelijk al heb gedaan met de Links & Likes!

Dit is dus een combinatie van van alles en nog wat. Leuke of interessante links, foto’s of filmpjes die me om wat voor reden dan ook opvielen, social media posts, anything! Juist dat ‘mix & match’ spreekt me erg aan en past ook uitstekend in de lijn die ik inmiddels al een tijdje met mijn blog probeer te volgen.

Dat er minder ‘moet’ en meer ‘mag’. En vooral wat minder binnen de lijntjes kleuren. Juist omdat ik gemerkt heb dat mezelf allerlei regels en plichten opleggen, heel erg averechts werkt en mijn blog uiteindelijk niet ten goede komt. Dit idee zet ik dus lekker voort, met instandhouding van de oude rubrieken, die je dus gewoon terug kunt lezen! Nu maar eens beginnen aan het overzichtje voor vandaag!

Corona

We beginnen met iets waar niemand blij van wordt, maar waar we nu eenmaal mee te maken hebben en voorlopig nog niet vanaf zijn. De mondkapjes beginnen inmiddels al wel aardig ingeburgerd te raken en ik moest wel lachen toen ik deze fluffy variant met oorwarmers zag. Verder kwam ik een artikel tegen waarin je kunt lezen of je tóch corona kunt krijgen als je je netjes aan alle regels houdt.

Het hebben van een goede conditie gaat je zeker helpen om niet of in elk geval minder snel ziek te worden. Dat geldt voor griep of verkoudheid, ook voor corona. Een betere conditie gaat gepaard met een beter immuunsysteem en dus een betere afweer tegen virussen. Op de site van Samengezond lees je wat weetjes over uithoudingsvermogen.

Tot slot een interessant linkje van Quest, waarom complotdenkers in complotten denken en om dit toch wat minder prettige onderwerp leuk af te sluiten, twee afbeeldingen die ik onlangs op Twitter tegenkwam.

https://twitter.com/vester71/status/1321465272444850177

Food

Ik ben inmiddels de handige dienst Pocket opnieuw gaan gebruiken, om overal vandaan linkjes op te kunnen slaan voor deze rubriek. Ik heb deze eerder ook gebruikt en na het inloggen kwam ik nog een paar ‘oude’ links tegen die ik blijkbaar nog nooit had gebruikt.

Om te beginnen een overzichtje met een aantal recepten die je in tien minuten maakt en een smoothie in een schaaltje. Een ietwat meer wetenschappelijk artikel is die op de site van Men’s Health, waarom je na een slechte nacht beter niet gelijk naar de koffie grijpt.

Fashion

Deze blouse van HEMA is eigenlijk iets wat je niet bij mij zou verwachten, omdat ik niet zo van de printjes ben, maar ik vind ‘m echt geweldig! Evenals dit filmpje waarin je ziet hoe een kettinghanger van epoxyhars wordt gemaakt. Wat een werk!

Onlangs is kledingmarktplaats United Wardrobe overgenomen door Vinted en omdat ik op beide platforms een account had, scheelt dat een app en extra werk met het plaatsen van dezelfde advertenties op meerdere sites. Dit is mijn Vinted pagina!