Ik val maar gelijk met de deur in huis: Ik beloof dat ik aankomende week écht wat meer ga schrijven dan alleen dat weekoverzicht. De afgelopen week heb ik het zó druk gehad en vooral met tekenen. Gaat daar zoveel tijd in zitten dan? Ja, dat kun je wel stellen. Er zaten twee projectjes bij die richting de 10 uur tekenwerk gingen en ik heb sowieso elke dag iets nieuws gemaakt. En vrijwel alles was dit keer tijdgebonden.

Tel daarbij de dagelijkse bezigheden op en je hebt zo een week gevuld! Veel foto’s heb ik ook niet gemaakt, maar het is goed voor de afwisseling. Ik neem je mee terug naar een week met véél regen, véél tekenuren en weinig slaap.

maandag 28 september

De dag begon met een verregend rondje met de BasMobiel met een tussenstop op de markt voor m’n wekelijkse dosis aardbeien. Eenmaal weer thuis besloot ik, dankzij een tip van m’n moeder, gelijk eens op zoek te gaan naar een regenhoes voor de buggy en zocht ik ook de kap op die ik erbij heb gekregen.

Verder had ik het plan om mijn moeder – die dinsdag geopereerd is en een nieuwe heup heeft gekregen – elke dag een kaartje te maken en daarvoor ook elke dag iets nieuws te tekenen. De eerste was deze pleister met ‘Beterschap’. Ook moest ik naar Albert Heijn voor boodschappen en eenmaal met een loodzware rugtas weer de winkel uit, besloot ik dat het eerst tijd was voor een cappuccino bij DeliFrance.

dinsdag 29 september

Zoals gezegd (en zoals je zelf waarschijnlijk ook gemerkt hebt), was ‘regen’ hét woord van week 40 en dus ben ik veel binnen geweest en veel aan het tekenen. Ik tekende een roos voor op kaart nummer twee en ontving met de post een schattig briefje wat gemaakt is door de kleinkinderen van een vriendin van mijn moeder, waar ik af en toe knutselspulletjes die ik niet (meer) gebruik aan meegeef. Cute!

woensdag 30 september

En de productie bleef maar doorgaan. Kaart nummer drie was een beer en niet zomaar één, maar de beer die mijn moeder als kind had en die ze volgens mij nog altijd ergens op zolder heeft liggen. Op deze foto die ze een paar maanden geleden op Twitter zette, kun je hem zien. Met een piepjonge versie van mijn moeder erbij. 🙂

Kaart met een beertje

donderdag 1 oktober

De bij Bol.com bestelde regenhoes kon gelijk in gebruik genomen worden want het was erg slecht weer. Zelf heb ik het regenjack wat ik 9 jaar geleden bij een motorzaak kocht maar uiteindelijk maar weinig op de motor heb gedragen, uit de kast gevist en draag ik die nu. Een paraplu vasthouden én met een buggy rijden is namelijk niet te combineren.

Ook de vierde kaart was inmiddels klaar voor verzending. Niet alleen tekende ik dus en illustratie voor elke nieuwe kaart, ook vond ik het leuk om de envelop en de binnenkant van de kaart wat te versieren met stempels, washitape, stickers en mijn geliefde foliepen van de Action waar ik al heel veel plezier van heb gehad.

vrijdag 2 oktober

Op vrijdag maakte ik geen foto’s. Ik ben sowieso het huis bijna niet uit geweest alleen voor wat kleine rondjes met Bas. De illustratie voor de vijfde en laatste kaart voor m’n moeder zou echt het ‘klapstuk’ worden en ik heb keihard gewerkt om hem op tijd af te krijgen om ‘m voor vijf uur ‘s middags te kunnen drukken en posten.

Toen sloeg het noodlot toe. Om half vijf, ik was net met de finishing touch bezig, crashte ProCreate en was ik mijn tekening kwijt. Het bestand was er nog, maar er zat nog maar één laag in en de rest was foetsie.

Ik ben aardig over de rooie gegaan want ook al is het ‘maar’ een tekening, ik zit niet bijna 10 uur te werken met veel aandacht en toewijding om dat vervolgens in één seconde te zien verdwijnen. Daar was ik dus goed ziek van!

zaterdag 3 oktober

Begin juni kocht ik van mijn vakantiegeld een nieuwe koptelefoon en mijn keuze viel uiteindelijk op de Sudio Klar. Ik heb ook oordopjes van dit merk en ben er zeer over te spreken. Helaas merkte ik een kleine 3 maanden later dat ik steeds geen geluid had aan de rechterkant. Op de oorschelp tikken hielp vaak wel, maar dat is natuurlijk niet zoals het hoort, zeker niet voor een ding waar een stevig prijskaartje aan hangt.

Ik stuurde ‘m ter reparatie op naar Wehkamp en hoorde niets meer. Na herhaaldelijke berichtjes en aan ‘t lijntje gehouden worden, kreeg ik te horen dat ie was kwijtgeraakt (say what???) en dat ze het bedrag zouden crediteren want nee, hij was inmiddels niet meer op voorraad. Gelukkig bleek Bol dezelfde te hebben (wel voor een hogere prijs). Die heb ik inmiddels in huis, maar moet nog wel even goed getest worden.

Tot slot weer een foto van Bas in zijn koetsje. De nieuwe regenhoes blijkt echt een groot succes want niet alleen beschermt het hem tegen regen en wind, maar hij lijkt het ook prettig te vinden en voelt zich denk ik meer beschermd.

Hij heeft geen enkele poging meer gedaan om eruit te springen, ligt meer ontspannen en blijft ook wat warmer. Dus ik laat ‘m er voorlopig op zitten. Aan de voorkant zit een groot ritsvak wat ik open laat als het droog is en wat ik dichtrits als het regent. Ideaal!

zondag 4 oktober

Dierendag! Zondag was ik samen met Bas al naar de dierenwinkel gereden om lekkers te scoren voor hem en Molly en de dag ervoor had ik bij Action een superleuk halsbandje met Superman bandana voor hem gekocht en een bandje voor Molly.

Beide items had ik al even op het oog (gezien op de pagina met nieuwe artikelen) maar waren steeds niet in de winkel. Stom toeval dat ze nu ‘net op tijd’ binnen waren zodat ik een leuk cadeautje had voor Dierendag! Omdat het mooi weer was ondanks de harde wind, heb ik ‘s middags ook een flinke wandeling met hem gemaakt.