Ik heb eens een agenda-item aangemaakt zodat ik niet steeds vergeet om een terugblik op de maand te schrijven. Zoals ik onlangs al schreef in het artikel met linkjes, is dat ik vaste onderdelen die regelmatig terugkeren, vaak vergeet. Juist omdat ze wat minder regelmatig terugkeren dan bijvoorbeeld het weekoverzicht.

Dit keer ben ik het in elk geval niet vergeten, al is november inmiddels ook al halverwege. Ondanks dat oktober niet een heel bijzondere maand was en ik ook weinig heb gedaan of meegemaakt wat echt de moeite waard was, ga ik toch proberen een leuke terugblik te maken van dit artikel!

Gedragen

De tijd voor de warme en zachte truien is aangebroken. Ik heb er best veel (sweaters en gebreide truien) en draag ze in de koudere maanden van het jaar met veel liefde en plezier. Nieuw dit jaar is dat mijn voorliefde voor bloesjes toch wel is gegroeid.

Sowieso een ideaal kledingstuk in de herfst, omdat het toch wat warmer is dan een T-shirt en een trui in deze tijd van het jaar soms nog iets te veel van het goede is qua warmte. Ook mijn collectie mutsjes/beanies is weer ‘van stal’. Ik ben er echt gék op!

Gegeten

Niet zoveel bijzonders eigenlijk. Wel ontdekte ik onlangs tot mijn grote genoegen dat de groenteboer nog steeds nieuwe aardappels verkoopt die ik dus ook gekocht heb. Verder haalde ik een tijdje geleden sinds lange tijd weer eens mijn favoriete bieten/geitenkaas salade bij de Vitamine Kantine, at ik oesterzwammen en heb ik de thee (her)ontdekt.

Oesterzwammen

Gedaan

Ondanks dat het in oktober behoorlijk veel heeft geregend, heb ik alles bij elkaar toch best veel gewandeld met Bas. Ook heb ik weer de nodige illustraties getekend en bracht ik enkele bezoekjes aan mijn moeder, die rond die tijd geopereerd was en een nieuwe heup kreeg. Verder ben ik 2 keer met Bas bij de dierenarts geweest vanwege een beschadiging aan zijn oog en had ik een issue met mijn koptelefoon.

Gelezen

Geen dról! En ook geen boek. Hoezeer ik ook van lezen houd, dat komt bij mij meestal in fases en momenteel zit ik blijkbaar in een fase dat ik geen boek aanraak. Sowieso lees ik al ruim een jaar alleen nog maar e-books via mijn Bibliotheek abonnement en dat bevalt me eigenlijk prima, omdat boeken zoeken voor mij altijd lastig is vanwege mijn slechte zicht. Maar ik heb het gewoon te druk met andere dingen. Het enige wat ik gelezen heb zijn berichten op social media denk ik. 🙂

Gekocht

Ik heb wat aanvullingen voor de BasMobiel besteld bij AliExpress. Een bekerhouder voor aan het handvat (dat miste ik écht nog) en een dekentje wat je via USB kunt opwarmen. Lekker voor hem voor als het echt koud wordt!

Verder scoorde ik een grijze hoodie met streepjes bij Woord & Daad en een afgeprijsd jasje bij Terstal, die je allebei kunt zien in dit weekoverzicht. Ook bestelde ik een custommade mondkapje met de initialen GB in zilver erop gedrukt via Etsy, die ontving ik overigens pas begin november.

Selfie met mondkapje

Gewenst

Als er één ding is wat ik de afgelopen maand héél erg heb gewenst, is het wel dat die verrekte hoofdpijn eens overging. Op 12 oktober werd ik met knallende hoofdpijn wakker die maar niet wilde wijken, ook niet na een aantal dagen of zelfs weken.

Inmiddels ben ik er 2 keer voor bij de huisarts geweest en die verzekert me dat er echt niets ernstigs aan de hand is. Iets wat me oplucht, maar ik wil er hoe dan ook wel vanaf onderhand. Afgelopen zondag heb ik voor het eerst in al die tijd nauwelijks pijn gevoeld, dus ik hoop héél erg dat het nu dan eindelijk op zijn retour is!

Geluisterd

Eigenlijk heb ik relatief weinig muziek geluisterd. Ondanks dat licht en/of geluid niet echt een effect lijkt te hebben op mijn hoofdpijn, wilde ik zogezegd de kat ook niet op het spek binden, dus heb ik mijn oren niet blootgesteld aan al te veel geluid.

Wel heb ik de nieuwe single van Gary Barlow enkele keren beluisterd. Ondanks dat deze stijl (swing, orchestral) niet helemaal mijn smaak is, vind ik het toch wel een tof liedje en tot nu toe ook de leukste nieuwe single die hij recentelijk heeft uitgebracht.

Gekeken

Ik heb denk ik bijna elke avond wel tv gekeken, wat voor mijn doen best uniek is, want voor mij is het niet per se gebruikelijk dat dat ding elke dag aan gaat. Ik ben daarin niet zo’n gewoontedier. De afgelopen tijd dus wel en meestal kijk ik dan programma’s terug die ik heb opgenomen, zodat ik altijd iets te kijken heb, ook als er op dat moment niets op tv is wat ik leuk vind of wat me boeit.

Ik vind het leuk om programma’s als ‘I can see your voice‘, ‘Oh wat een Jaar’ en ‘Thank you for the Music‘ (terug) te kijken, maar volg momenteel ook de serie ‘Geraldine en de Vrouwen’ over een aantal vrouwen die te maken hebben gehad met seksueel misbruik en daarvoor een therapie volgen in de serie.

Aangezien ik zelf ook meervoudig slachtoffer ben geweest van seksueel misbruik, raakt dit programma me best wel en kan ik soms zelfs niet verder kijken. Ik heb de dingen die ik heb meegemaakt zelf nooit verteld aan iemand en ze ook geblokkeerd. Door naar zo’n programma te kijken komen bepaalde dingen toch wel weer boven

Geliefd

Breisels ♡ wandelen met de BasMobiel ♡ mooie herfstkleuren ♡ Indische pindasoep ♡ mijn nieuwe mondkapje ♡ oude foto’s terugkijken ♡ kaarsjes branden ♡ hot chocolate sticks van de Action ♡ bloemkool ♡ kleurrijke zonsondergangen ♡ Nivea pop ball lipbalsem.