Inmiddels ligt oktober ook al achter ons (ik ben overigens al begonnen aan de maand-terugblik die ik eigenlijk afgelopen zaterdag klaar had willen hebben, maar dat is er niet van gekomen) en het is een raar idee dat over 2 maanden dit jaar alweer voorbij is. Maar zover is het nog niet, eerst maar eens aan november beginnen en nu aan het overzichtje van de laatste week van oktober!

maandag 26 oktober

Maandag maakte ik de meeste foto’s van de hele week, al heb ik in de laatste dagen van de week juist méér gewandeld dan in het begin. Maandag begon als gewoonlijk met een vroeg uitlaatrondje, gecombineerd met ‘n tripje naar de markt. Bas houdt tegenwoordig érg van uitslapen en was nog niet helemaal wakker toen ik hem in de buggy zette, wat dan wel weer een aandoenlijke foto opleverede.

Tijdens volgens mij weer een latere wandeling, maakte ik de volgende 4 foto’s van onder meer de Lingehaven, oranje besjes en uitzicht over de rivier. ‘s Avonds at ik (onder meer) oesterzwammen.

Die had ik onlangs bij de groenteboer gespot en omdat ik ze al zó lang niet meer gegeten had, verdwenen die uiteindelijk samen met aardappels, sperziebonen en nog wat andere dingen in mijn mandje. Lekker!

dinsdag 27 oktober

Dat je ‘s morgens nietsvermoedend de voordeur open doet en ziet dat een stel fietsen zodanig geparkeerd staan dat je amper je huis uit kunt. Beide stoepen stonden sowieso van voor tot achter vol. ‘s Middags herhaalde dit ritueel zich en ben ik er toch eens op afgestapt om te zeggen dat dit écht niet kon.

Uiteindelijk is het hele stel (40+ kinderen, heel corona-proof ook) afgedropen naar een ruime parkeerplaats zo’n 30 meter verderop waar ze gemakkelijk met z’n allen kunnen staan zonder anderen te hinderen. Maar dat is wel érg ver lopen natuurlijk!

Fietsen voor de deur

woensdag 28 oktober

Nog meer herfst en dreigende luchten. Het heeft sowieso ook genoeg geregend deze week en ik kan het aantal keren dat ik Bas uitgelaten heb in de regen niet meer op één hand tellen. Hij zit gelukkig wel droog, ikzelf dus niet. :-) Het Dalempoortje staat op de eerste foto en dan een soort ‘close-up’ van blaadjes.

Tot slot een foto van mij als kind achter de eerste computer die we thuis hebben gehad, de iconische eerste Apple computer (Macintosh). Wij hadden dit model zelfs als één van de eersten in Nederland omdat mijn ouders iemand kenden die Apple-importeur was.

Ondanks dat ik zo te zien op deze foto met een spelletje Frogger bezig ben (daar kon ik echt uren mee zoet zijn), zette ik m’n eerste stappen op het gebied van digitaal tekenen al op die computer! Al was dat in niets te vergelijken met wat ik nu maak, maar het gaat om het idee. :-) Volgens mij was ik een jaar of 11 hier.

vrijdag 30 oktober

Een lange wandeling gemaakt met Bas (iets meer dan 6 km) en onderweg bij DeliFrance een bekertje koffie gehaald voor onderweg. Ik mis het wel om zo nu en dan eens ergens koffie te gaan drinken (wat ik eigenlijk alleen bij HEMA of DeliFrance deed) maar zo kan het ook prima, al moet ik met zo’n bekertje als dit wel uitkijken tijdens het lopen!

Sowieso heb ik ook al een paar keer zelf thee/koffie in een isoleerbeker meegenomen. Werkt ook prima en is nog goedkoper ook! De tweede foto maakte ik onderweg. Dit is het Lindelaantje. Gek genoeg ziet het er in het echt altijd mooier uit dan op foto’s, maar ik blijf het proberen en de mooie oranje kleuren zijn hoe dan ook wel goed te zien!

zaterdag 31 oktober

Ook zaterdag was het best fijn weer om te wandelen dus gingen we weer op pad. Beide foto’s maakte ik onderweg. De wandeling was wel iets korter dan die van de dag ervoor, maar desondanks lekker gelopen en daar gaat ‘t om!